Rzeźnik 447 Napisano 27 Czerwca 2022 Śliczne są @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Czerwca 2022 @Zielone krainy dobrą dawkę żarcia chyba dostały. W kilka dni wróciły do zdrowia 🙂 Bo trochę blade się robiły nie sądzisz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Czerwca 2022 @Udyr Nie ziomku, nie były blade, to tylko gra światła, jakie przy panelu Ledam w zależności od ujęcia bywa rozjaśnione na zdjęciu, ale koloryt liści nie licząc wysysających się naturalnie delikatnie dołów jest w podobnym stanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 27 Czerwca 2022 Ile myslsiz ze zejdzie im czasu na flo do zadowololajacego cię stanu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Czerwca 2022 @Zielone krainy no to git 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Czerwca 2022 @Brazil Munster To głównie sativa , więc na bursztyn nie czekam, bo nie ma raczej po co. Pełne mleko w tym wypadku, więc raczej góra do 80 dnia kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 27 Czerwca 2022 Aleeee slabeeeee teeee plantyyyyyy bleeee bleeee bleeee 😄 co by nie bylo ze tyle slodze 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 28 Czerwca 2022 Aż się nie mogę doczekać żeby zobaczyć to w tym 80 dniu 😁😍😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 28 Czerwca 2022 W zielonych krainach nigdy niema lipy, zajebiście się to zapowiada. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Lipca 2022 30 dzień kwitnienia. Tropikalne temperatury utrudniają uprawę, ale wizualnie prezentują się ładnie. Przewagę genetyczną ma roślina po lewej stronie. Pierwsza fotka z włączonymi ledami, a druga po zgaśnięciu świateł. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Lipca 2022 @Zielone krainy lux robota, znów będą lagi grubości przedramienia 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Lipca 2022 @Udyr No wyjdą rakiety, nie wszystkie, ale niektóre szczyty zapowiadają się na faktycznie konkretne bydlaki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 2 Lipca 2022 @Zielone krainy, wysuszyłem pierwszy sort i wydaje mi się nieco przesuszony przez zbyt dużą temperaturę, (25°C, 50% wilgotności) masz jakiś sposób, by przywrócić topom sprężystość? Uprawiałem automaty i po wysuszeniu zrobiły się o wiele luźniejsze niż, gdy były w ziemi (skupiałem się na ścince, gdy były twarde jak kamienie), a teraz są bardzo luźne, a przez to lekkie, choć moc mają jak trzeba. Myślałem nad obierkami z pomarańczy (do tytoniu dałbym z ziemniaków, ale nie chce zjebać zapachu). Jakieś rady? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Lipca 2022 (edytowane) @Rzeźnik Da się, ale to nie do końca bezpieczny zabieg, ja dawałem skórkę z ziemniaka, lub jabłka, można dać skórkę cytryny, ale ona zmienia aromat, więc jak masz zioło o cytrynowym zapachu smaku to ok, jak nie to lepiej skórka od ziemniaka, bo jest najmniej inwazyjna, jak chodzi o zmianę aromatu, ale minimalnie, na wielki słój jedna skórka od ziemniaka, jaka nie może leżeć na topach bezpośrednio, kładziesz papierowe ręczniki na topy parę warstw i na to na górze kładziesz jedną większą skórkę od ziemniaka i zamykasz na 1 h . Potem sprawdzasz , czy już czy jeszcze , wietrz , istnieje ryzyko plechy, więc trzeba uważać, ja ten zabieg stosowałem z pełnym sukcesem. Edytowane 2 Lipca 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 3 Lipca 2022 (edytowane) Jak tu uzyskać temperatury rzędu 18 stopni do suszenia jak takie upały, jak nie ma się klimatyzatora to jest na to jakiś sposób? Wkłady do lodówek na zmianę? A rośliny idą jak szalone 😍 oby tak dalej żeby im to ciepełko nie dało w kość i nie zatrzymało twoich rozpędzonych jak formuła 1 roślin 🤙😁 Edytowane 3 Lipca 2022 przez PrzeMIX @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KuMati 7 Napisano 3 Lipca 2022 Siemka, Zielone Krainy czy jest z Tobą możliwy jakiś kontakt przez discorda czy cos ? Najarany Jak Bąk#3460 (mój discord) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Lipca 2022 @PrzeMIX Ja czekam z suszeniem na wrzesień powinny temperatury spaść trochę. Suszenie przy takich temperaturach, jak obecnie, to masakrowanie zioła, wyschłoby w 1-2 dni. Wkłady z lodówki, jak będą się rozmrażały to wiele wilgoci wprowadzą do powietrza, co może grozić plechą na topach. @KuMati Witaj, nie posiadam discorda. Pisz tutaj lub pw. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KuMati 7 Napisano 3 Lipca 2022 @Zielone krainy Mógłbym Cię prosić o wiadomość na priv ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 3 Lipca 2022 Po tym co czytam wychodzi na to ze moj dom jest idealny do upraw tego typu. Na zewnatrz temperatura +30 stopni a w srodku jak w kosciele😀 najwyzsza temperature jaka zaobserwowalem to 23 stopnie. Mam tylko problemy z wilgocia jak pada deszcz, normalnie mam oko 55%, po opadach utrzymuje sie w granicach 70% chyba bede musial zainwestowac w jakis osuszacz bo boje sie ze plecha wejdzie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 3 Lipca 2022 @Dumel89 Temperaturę masz w punkt do uprawy, a wysoką wilgotność, jaka grozi plechą na kwitnieniu, możesz obniżyć osuszaczem powietrza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach