Rzeźnik 447 Napisano 16 Czerwca 2022 (edytowane) Siema przyszedł do mnie właśnie osuszacz powietrza, testowany obecnie, bo mam 25 stopni i ze względu na rośliny w salonie całkiem wysoką wilgotność. Przejrzysty i prosty w obsłudze, regulacja poziomu wilgotności od 40% do 80%, dwa tryby prędkości, 24h timer i blokada rodzicielska(nie przyda się, ale pewnie przydatna opcja jak ktoś korzysta w domu, a nie do uprawy). 2,5l zbiornik, odprowadza 10l wody z powietrza na dobę i w zestawie jest wężyk, który można zamontować do odpływu. Jest niby promocja na create store i zamiast za 150 euro kupilem go za 109. Paczka szła z Hiszpanii do Holandii niecały tydzień. Edytowane 16 Czerwca 2022 przez Rzeźnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 16 Czerwca 2022 No i teraz lecisz jak ci się podoba 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 16 Czerwca 2022 Wszystko dzięki Tobie 😁 ale teraz to ja nie wiem czy nie kupić drugiego do salonu hahahah 😂 Od razu lepiej się oddycha, chucha jak klima 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 16 Czerwca 2022 Różnica jest kolosalna jak w chacie masz ogólnie spora wilgotność. co do grow to jest super sprawa bo ustawisz ile cię interesuje i masz z głowy. Jedynie wodę wylewać. Chyba ze podłączysz wężyk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 16 Czerwca 2022 No myślę, że wężyk wsadzę do konewki 10l i w taki sposób będę miał wodę do podlewania pomidorów przed domem 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 16 Czerwca 2022 Ja daje ta wodę do podlewania plantów. Mam wodę bez chloru. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 16 Czerwca 2022 Ile to ma watt? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 16 Czerwca 2022 @Mr.Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 16 Czerwca 2022 A to tylko osusza czy tez nawilza ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 16 Czerwca 2022 (edytowane) Ciekawe pytanie zadałeś, sam nie wiem, bo niby jest opcja na 80% ustawić wilgotność, ale nie ma miejsca do wlewania wody, więc myślę, że to po prostu widełki w jakich osuszacz może utrzymywać wilgotność - od 40% do 80% Edytowane 16 Czerwca 2022 przez Rzeźnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 16 Czerwca 2022 To tylko osuszać mordo. A to tylko parametry. czaeem mi spada do 45% w słoneczne dni i jak otworze okna na oścież. To osuszacz wogole nie uruchamia się 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 16 Czerwca 2022 Przy zamkniętych drzwiach i oknach spadło mi do 38 przy ustawieniu na 40, ale wystarczy uchylić drzwi i sie zmienia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 16 Czerwca 2022 Ja mam na 60% to zbija mi do 57 i wyłącza się. I po wskoczeniu na 62% ponownie odpala Się. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 22 Czerwca 2022 Trzy idą w sobotę pod kosę, ale na raty, jeszcze muszą się poopalać dolne odgałęzienia. No i masło też robię z tego eksmitowanego chuderlaka 🙂 2 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 22 Czerwca 2022 Niby rzeznik a jaki delikatny 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 22 Czerwca 2022 Piękne szyszunie, ciekawe ile z tego wyjdzie 😍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 22 Czerwca 2022 (edytowane) Mamy ten sam grow i podobny setup do niego także ja już lecę drugi rzut bo musiałem wyjarać to co zebrałem hehe 😉 Widzę, że chyba też skubnąłeś już coś z krzaka heh. Ja zaczynam na 20% lampa 60-70cm a na flo 40%-100% zwiększane jak i wysokość zmniejszana o 10 cm co week .. zależy jak planty. Piona. Fotka z przed kosy pierwszej uprawy 😉 Edytowane 22 Czerwca 2022 przez Lemon Gelato 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 22 Czerwca 2022 @Lemon Gelato I tu Cię zaskoczę, otóż nie spróbowałem nic, żadnego sampelka, bicia, gieta, lufy, szczytu, nie dotykam tego od początku do końca, a pierwszą fazkę z tego palenia przetestuję na brownies własnej roboty, już w ten weekend 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwiezak966 52 Napisano 23 Czerwca 2022 @Rzeźnik który to dzień życia roślin ? Chciałbym mieć obraz w jakim czasie mniej więcej ta odmiana dochodzi 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 23 Czerwca 2022 (edytowane) 98 dzień od pestki, kwitną 8 tydzień, a myślę, że spokojnie 9-10 tygodni to może kwitnąć łącznie. Zwracaj uwagę na twardość topów i kolor, one się robią dużo ciemniejsze na koniec, liście wchodzą w czerwień, topy zmieniają kolor na ciemniejszy i są tak twarde, że nie można ich zgnieść Edytowane 23 Czerwca 2022 przez Rzeźnik 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach