onyx 881 Napisano 20 Stycznia 2022 @Sensei 1ml/L można lać nic im nie będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 20 Stycznia 2022 (edytowane) @onyxto dam im 1ml na litr. @Brazil Munster Ostatni raz podlewałem wczoraj w południe. Dałem 250ml wody na każdą roślinę. Może tak się wydawać bo tej ziemi po bokach nie podlałem może dlatego . Ale jeżeli za dużo daj znać, tak dałem trochę jak przesadziłem ale nie za dużo a wczoraj dodałem. Edytowane 20 Stycznia 2022 przez Sensei 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 20 Stycznia 2022 Podlewaj tak żeby nie było bagienka. Nie no ilość jest ok. Ja mam swoje 8 dniowe i daje im na tą chwilę 500ml co 3 dni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 20 Stycznia 2022 @Brazil Munster Może im za dużo dałem. Chciałem zalać całą ziemię. Muszę je wyczuć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 22 Stycznia 2022 (edytowane) Cześć . Ogólnie wszystko idzie dobrze. Ale dwie rosną wolniej. Ale myślę , że jedna z racji odmiany ( po prostu wolniejsza) a druga przez tą nadłamaną łodygę( ma oklapnięte liście). Wczoraj dałem im 1l wody na 4 do tego 1ml power rots. lampy 40cm od tych większych roślinek. Moc lampy 45%. Temp 23-24 a wilgotność między 50-70%(aktualnie 62). Pytanie jeżeli przesuwam boxa to roślny to jakoś mocno odczuwają? Np nie mają światła na minutę i przesuwam w inne miejsce? Jak to na nie działa? Miałem sytuację , że musiałem ją przestawić do drugiego pokoju( i może takowa się kiedyś zdarzy), stąd pytanie czy ma to jakiś większy wpływ na roślny? Edytowane 22 Stycznia 2022 przez Sensei 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 22 Stycznia 2022 @Sensei na tak krótką chwilę nic im się nie stanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 24 Stycznia 2022 (edytowane) Cześć. Mam pytanie czy wszystko okej z tymi dwoma małymi? Ogólnie to dosypałem ziemi w niedzielę i podlałem oczywiście z power rots. Dziś znów im dodałem 1l z odżywka. Szybko wysychają. Woda nie kapie z doniczek. temp 23.5-24. wilgotnośc między 60-75. Jak narazie dwie tylnie dają czadu w porównaniu do przednich. Zmieniłem ich miejsca ( myślałem ,że może to od ułożenia ale bez zmian). Wszystko z nimi okej? Edytowane 24 Stycznia 2022 przez Sensei @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 24 Stycznia 2022 @Sensei rada jest to że byś wrzucił na luz bo często się zdarza że te które rokują na najsłabsze w finalne dają najwięcej plonu Warunki dobre więc niech po prostu rosną 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 24 Stycznia 2022 @onyx Sam narzucam presję na siebie. To takie jedno z tych małych marzeń gimnazjalno-licealnych i dlatego tak 😄. Ale to samo mówi mi kobieta więc coś w tym jest. Dzięki ! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 24 Stycznia 2022 @Sensei weź sobie do serca że nadgorliwość gorsza od faszyzmu, to jest prosty chwast i wytrzymały ale to zrozumiesz po którymś projekcie bo każdy przy pierwszym razie co 5 min zagląda do boxa 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 24 Stycznia 2022 U mnie też teraz 2 z 5 l3ca wolniej i różnica jest 1 piętra między nimi. Ale co się odwlecze to nie uciecze. Rada taka drogi kolego. Podlewaj raz A dobrze niz podlewanie codziennie po trochu. To że nie wypływa dołem nie oznacza że mają sucho na dole. Bo może robić się tam blotko. I korzenie zaczną dusić się. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 29 Stycznia 2022 Cześć. Staram się już do nich zaglądać trochę rzadziej. Aktualnie temp między 22-24. Wilgotność 60-75%. Troszkę urosły. Ostatnim razem dałem 2l z 2ml power roots w środę wieczór. i dziś dodałem im 1l z 1ml roots, ponieważ wracam jutro. Woda nigdy nie przelatuje(może za mało) choć nie wygląda , żeby im czegoś brakowało. Dwie przednie standardowo mniejsze ale nadrabiają zaległości. Lewa przednia to ta z nadłamaną łodygą a już jest większa niż blue gelato. Jednak można porównać szybkość rozwoju między somango a gelato(ale to podobno hybryda 50/50). Czekam na jeszcze jedno piętro i będę je naginał.Czy mogę już zacząć?(chodzi o te dwie większe). Ale każdą roślinę nagnę 2/3 razy , żeby wszystkie miały miejsce bo już widzę , że jest go mało na 4 roślinki 😄. Od poniedziałku też planuje dać im alga grow w mniejszych ilościach niż zalecają. Zalecają 4ml a ja planuję zacząć od 2ml. No to na tyle. Jak macie jakieś spostrzeżenia to śmiało 😄 Pozdrawiam i miłego weekendu wszystkim! 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 29 Stycznia 2022 @Sensei wszystko jest elegancko, trzymaj tak dalej a będzie dobry wynik 🙂 Ogólnie te dwie większe to ja bym już naginał bo mają odpowiednią wielkość na lst więc podsusz ziemię i lecisz z treningiem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 29 Stycznia 2022 Który to już dzień ? I ile pieter już nabudowalo się? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 30 Stycznia 2022 @onyx Właśnie wróciłem i dziś nagnę dwie większe a jutro/pojutrze mniejsze. @Brazil Munster dziś dzień 18 , liczę od wykiełkowania. W tych większych już prawie jest 5 a w mniejszych 4. Chyba dobrze liczę te piętra 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 30 Stycznia 2022 @Sensei a weź nagnij wszystkie i zobaczysz na własnym przykładzie czy lepiej giąć wcześniej czy później i będziesz miał porównanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 30 Stycznia 2022 (edytowane) @onyx Właśnie te dwie są chyba jeszcze za małe. Tutaj wstawiam zdjęcia jak to zrobiłem z dużymi. Nie wiem czy dobrze. Ogólnie już dają lekki zapach.(prawie niewyczuwalny) Jutro jade po przełączkę bo filtr 125 a went 100. I tak to wygląda całościowo. Następnym razem dam 2/3 roślinki max. I od których liści liczymy piętra? Edytowane 30 Stycznia 2022 przez Sensei 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 30 Stycznia 2022 @Sensei Nawilżacz wstawiaj na 70% bo ci dadzą plon pokroju 5g @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Różyczka 14 Napisano 30 Stycznia 2022 @Sensei @Sensei 11 minut temu, Sensei napisał: @onyx Właśnie te dwie są chyba jeszcze za małe. Tutaj wstawiam zdjęcia jak to zrobiłem z dużymi. Nie wiem czy dobrze. Ogólnie już dają lekki zapach.(prawie niewyczuwalny) Jutro jade po przełączkę bo filtr 125 a went 100. I tak to wygląda całościowo. Następnym razem dam 2/3 roślinki max. I od których liści liczymy piętra? czemu nie toping ? polecam zostawic 3/4 piętra 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 30 Stycznia 2022 @Lemon Gelato Zazwyczaj mają ok 60-70%. Akurat wyjąłem bo robiłem naginanie i zdjęcie od razu po 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach