Aron 125 Napisano 25 Czerwca 2021 (edytowane) @doominik Ale to są chyba profesjonalne lampy pod uprawę? Ja mam takiego pizdryka za 44 zł (2 planty, box 30x30cm) Edytowane 25 Czerwca 2021 przez Aron @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 25 Czerwca 2021 (edytowane) Trzeba by posadzić klony w 2ch boksach i w jednym świecić, w drugim nie i by się może widziało namacalne różnice. Koszt nie jest duży więc czemu by nie dorzucić te kilka zloty Gdzieś czytałem że niby topy są dużo twardsze i więcej zywicy wypirrdziela roślina. Edytowane 25 Czerwca 2021 przez Brazil Munster @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 25 Czerwca 2021 @Brazil Munster u mnie różnica nie jest jakaś spektakularna, ale nawet gołym okiem widać, że rośliny ładniej dojrzewają. Wiadomo, że na końcowy rezultat wpływ ma sporo czynników, ale ja u siebie obserwuje taką zależność, że jak wyjąłem z namiotu lampę cmh i zastąpiłem ja ledami, to jakoś tak czegoś tym roślinom brakowało. Cmh daje trochę uv. teraz do ledów dokładam uv i moim zdaniem teraz mam najlepsze palenie jakie mialem od początku. @Aron tak UVB od migro to lampy typowo do uprawy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 25 Czerwca 2021 @doominik bo to jest też tak jak z co2. Jak masz wszystkie warunki na tiptop, dopięte na ostatni guzik to sięgasz po więcej. U ciebie lampa coś poprawi, u 40 innych nic. Tylko że to nie twoja pierwsza ani trzecia uprawa😎 @doominik bo to jest też tak jak z co2. Jak masz wszystkie warunki na tiptop, dopięte na ostatni guzik to sięgasz po więcej. U ciebie lampa coś poprawi, u 40 innych nic. Tylko że to nie twoja pierwsza ani trzecia uprawa😎 Przepraszam za dubla 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 25 Czerwca 2021 (edytowane) @doominik tym bardziej jeżeli material leci w ludzi to napewno wizualnie daje to dużo ba plus. Tak jak patrz E to od Migro 75uvb 25 uva. A te do terrarium świetlówki itd. To są dobiazgowe ilości. Na poziomie do 20%uvb. Więc jak już ladowac uvb to czy A warto zainwestować w konkretne UVB Edytowane 25 Czerwca 2021 przez Brazil Munster 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 27 Czerwca 2021 (edytowane) Zastanawia mnie co tu sie wydarzylo ? Ph bylo w normie EC 1.3, moze to byc spowodowane niskim EC ? Nie bylo mnie dwa dni, niektore liscie byly suche jak wior, ze ledwo co je dotknelam to sie kruszyly i odpadly Edytowane 27 Czerwca 2021 przez OlaLola 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 27 Czerwca 2021 @OlaLola A temperatura i wilgotność na jakim poziomie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 27 Czerwca 2021 O kurde, nie wyglada ro za ciekawie. Ile miały stopni w boxie? Niedobór fosforu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 27 Czerwca 2021 27-33 stopnie , wilgotnosc 45-57 skacze, kilka topow jest takich jak na zdjeciu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 28 Czerwca 2021 moze taka odmianka, dla mnie wyglada to ciekawie 😄 są fioletowe, nie czarne, wiec chyba wszystko wporzadku? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 28 Czerwca 2021 @Git podobnie chciałem zasugerować. U barneys farm też to tak wygląda. Uprawa ci się już chyba kończy. U barneys ona kwitnie 55 do 60 dni. A ty masz chyba 57 jak dobrze liczę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 28 Czerwca 2021 @KlausKörner Do tego jeszcze dochodzi indukcja. Moim zdaniem odmiany w takim czasie kwitnienia 70 dni od przełączenia i już powinno byc całe mleko. @OlaLola moim zdaniem nie masz czym sie przejmować. Taka odmiana a mi liście pod koniec kwitnienia tez zaczęły żółknąć i usychać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 28 Czerwca 2021 Jak się kruszą i odpadają to włóż to do młynka 3 komorowego, i miel, raz, drugi, trzeci, wyłóż na papier podgrzej od spodu przez chwilę i ulep sobie libanski hash. @Dobry_Człowiek! Racja. Indukcja. Chyba że koleżanka liczy kwitnienie nie od przełączenia..? Tak czy owak, tydzień? ... Dwa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 28 Czerwca 2021 @KlausKörner faktycznie, nawet nie zwróciłam uwagi co to za odmiany 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 28 Czerwca 2021 @Morenn bo normalnie, to też bym się zmartwił, kolory jakby krwawiła i umierala😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 28 Czerwca 2021 Na zdjęciu jest critical, nie pineapple @Dobry_Człowiek! ta sama odmiana u kolegi trwała od przełączenia 70 dni, u mnie jest 57 dzień od przełączenia na kwitnienie, ale takich kolorów chyba u Ciebie nie było co ? szkoda, ze @doominik nie pamięta jak u niego było z criticalem 😞 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 28 Czerwca 2021 Super jest, moze teraz sama woda niech leci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OlaLola 65 Napisano 28 Czerwca 2021 Tak wyglądają criticale drugie i trzecie zdjęcie to pineapple @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 28 Czerwca 2021 (edytowane) @OlaLola te na 3 zdjeciu końcówki lekko popaplone. A co do tych lisci to bym sie nie przejmował. Widocznie te kwiaty tak mają. Nie widać zeby bylo z nimi cos nie tak. U mnie w fiolotowej roslinie, liscie usychały tak jak opisałaś. Edytowane 28 Czerwca 2021 przez Dobry_Człowiek! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 28 Czerwca 2021 pryskasz roslinki? a jaka jest odleglosc lampy? jakiegos mutanta masz, jak cie kopnie to dupa zaboli az 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach