Gość Zielone krainy Napisano 13 Maja 2021 @WielebnyMerry A no tak, bo teraz zerknąłem, że ty masz ziemie Biobizz allmix, jaka ma nawóz na 6 tygodni i ec 2,4 , więc nic dziwnego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 13 Maja 2021 Bio bloom też ma azot przecież. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 14 Maja 2021 @Piccolo ale nie w dużej dawce. Stosuje 3pack od poczatku przygód i jest ok. Mialo byc wiecej nawozow ale nie dotarły, niby na magazynie nie bylo a na stronie nie zaznaczyli ze brak hahaha. Tak jak wspomnialem w niedziele dopiero podleje nawozem, teraz sama woda i ew. opryak nic pozatym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 14 Maja 2021 @WielebnyMerry rób jak uważasz, ale dajesz jej azot którego nie potrzebuje na ten moment. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 14 Maja 2021 @Piccolo to po co azot daja do nawozów. I tak podlewam na zmianę raz woda raz woda z nawozami. Ostatnio przed zdjeciami pojebalo sie i dostalu mutant dawke dla tego teraz tylko wode daje. Liscie nie sa mocno zielone a i ladnie kwitną, ale że przedobrzyłem to robie płukanie, niech zjedza wpierw co dostały. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 14 Maja 2021 @WielebnyMerry dają, bo rośliny potrzebują też azotu jak kwitną, ale twoim go nie brakuje. Napisałem co ja myślę. Twoje kwiatki, twoje decyzje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 14 Maja 2021 @Piccolo wiec jeszcze jutro sama woda a w niedziele papu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 15 Maja 2021 up 24/31 Co to, herma, jaja czy takie wlasnie kwiatostany? Pojawily sie na wiekszosci szczytów, wczesniej nie pamietam żebym mial takie zjawisko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 15 Maja 2021 @WielebnyMerry zdjęcia slabej jakości, ale na moje oko to chyba takie kwiaty. Masz ciemno w boxie jak maja noc? Nie swieci sie tam żadne nie potrzebne światło? Dioda czy cos w tym stylu? Albo czy nie wpada przez jakąś dziurke, nieszczelnoś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Maja 2021 (edytowane) Może ten fryzjer je zestresowal. Ja też miałem strzyc u siebie ale chyba się powstrzymam. Nie miałem nigdy hermy jeszcze, nieciekawa sytuacji oby i u ciebie nie było. To pierwsze zdjęcie trochę podejrzane Edytowane 15 Maja 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Maja 2021 @WielebnyMerry Chyba się zhermiła, masz szczelnego boxa, nie wpada ci tam, jakoś szczelinami światło do szafki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 15 Maja 2021 @Zielone krainy herma może zarazić inne rośliny w boxie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 15 Maja 2021 3 minuty temu, konopny_janusz napisał: herma może zarazić inne rośliny w boxie? Tak, może je zapłodnić i wtedy roślina zacznie produkować nasiona 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 15 Maja 2021 No to lipa. Bedzie z tego palenie czy nie? Nasiona tez sie przydadza a swiatlo z zewnatrz nie dociera podczas ciemni. Z reszeą nawet tam nie zaglądam. Takie jajca są na okolo 60% szczytów, zalecenia jakieś? Bo chyba uprawa nie udama i teraz nie wiem czy to ciagnac jako foto relacje czy konczyc z prezentacjami i zaczac nową. @Dobry_Człowiek! @konopny_janusz @Morenn @Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 15 Maja 2021 (edytowane) Zerwij jednen ściśnij palcami zobaczysz czy ma nasiono, jeśli tak to nie wyrzucaj jak nie ma jajec to nie będzie zapylać, a pestki i tak do śmieci bo hermione pestki tk hermione rośliny Edytowane 15 Maja 2021 przez Dzielnicowy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 15 Maja 2021 @Dzielnicowy no name mam z palenia, a ma najmniej jajec praktycznie wogle. Zaczolem szukac nasion i zaobserwowalem na fotkach ze sa podobne jak jedna kropla kwiatostany, wiec jest szansa ze jest git. Dla św. spokoju dam im tydzien teraz za wczesnie na sprawdzenie bo to sie pojawilo okolo 2 dni temu bo wczoraj nawet ich nie obserwowalem tak jak i przedwczoraj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 15 Maja 2021 @WielebnyMerry ten no name właśnie mógł mieć jajco, bo jest szansa ze był właśnie zapylone przez herme. jajco to nie zapłodniony kwiat tak dla jasności. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 15 Maja 2021 @Dzielnicowy no to za tydzien zobaczymy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 15 Maja 2021 (edytowane) @Zielone krainy @konopny_janusz @Dzielnicowy @Morenn @Dobry_Człowiek! Trochę lepsze może będą te zdjecia. Jeśli mam zerwać i sprawdzić, to cały szczyt ściąć i sprawdzić czy to pestki, szkoda będzie jak się shermily bo ładnie puchną i miał bym z tego naprawdę dobry plon. Światło jest 35 cm nad szczytami, nigdzie mi nie ucieka ani nie wpada lewe podczas ciemni, nie zaglądam podczas nocy a na no mamę jest tylko jeden szczyt może 2 z takimi kwiatostanami. Wracając do wcześniejszego pytania, shermione da się palić? Jednego małego ściołem i są to raczej pestki. Edytowane 15 Maja 2021 przez WielebnyMerry @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Maja 2021 @WielebnyMerry Na moje oko to herma, palić się da, ale zostawia wiele do życzenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach