Tester 1,407 Napisano 10 Maja 2020 @Konto.paczkomat normalnie w ziemię, powinny być dwie jak są dwa kiełki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konto.paczkomat 43 Napisano 10 Maja 2020 @Tester czy w tym przypadku najlepiej będzie wsadzić je po środku doniczki i przy robieniu lst jedną wygiąć w prawo A drugą w lewo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 10 Maja 2020 @Konto.paczkomat Najlepiej bylo by wlasnie tak zrobic. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 10 Maja 2020 @Konto.paczkomat można @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek88bb 0 Napisano 16 Maja 2020 chce podczas uprawy dodać dzwiek a konkretnie wysokie tony rośliny wyczuwają takie fale przez co pory sie poszerz ja jak przy fotosyntezie u normalnych rośliny za op serwowano zwiększenie plonów mial ktoś możne z tym do czynienia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 16 Maja 2020 @arek88bb to chyba nie ma aż tak dużego wpływu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek88bb 0 Napisano 16 Maja 2020 program oglądałem naukowcy w stanach serie doświadczenie przeprowadzali, zwierzęta a konkretnie krowy nie wiem czy słyszałeś ich mięso jest bajecznie drogę , o wpływ się nie martwie tyka ciekawią mie rezultaty czy konopie tez bedzie dobrze pracować przy tym wyniki z normalnych byly bardzo dobre @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 17 Maja 2020 6 godzin temu, arek88bb napisał: naukowcy w stanach serie doświadczenie przeprowadzali Naukowcy w Stanach odkryli też, że żeby przenieść się do przyszłości..... Należy poczekać ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 17 Maja 2020 @arek88bb Interesujacy temat, tez sie tym kiedys interesowalem. Wiem ze rosliny faktycznie reaguja na muzyke, i wydaja dzwieki gdy odczuwaja bol. Ale nie slyszalem jeszcze zeby ktos testowal to na swoim grow. Czlowiek im dluzej uprawia tym wiecej uwagi poswieca na perfekcjonowanie swojego grow. Ja teraz planuje zakup miernika PAR, wtedy bede w stanie idealnie dopasowac wysokosc lamp nad krzakami. Drogie to w cholere, ale i przydatne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konto.paczkomat 43 Napisano 5 Czerwca 2020 Jak duże liście przysłaniają mi resztę rośliny to mogę je uciąć? Jeśli tak to robić to przy głównej łodydze odrazu? Liście są zdrowe i zielone ale problem taki ze po prostu przysłaniają resztę i światło nie dochodzi wszędzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 5 Czerwca 2020 @Konto.paczkomat powyginał bym je @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mrbuch 0 Napisano 8 Czerwca 2020 (edytowane) Cześć wszystkim! Jestem tu nowy, niedługo mam zamiar ruszyć z własnym boxem... Koledzy podpowiedzcie mi czy taki panel LED da radę do oświetlenia 4 krzaków na powierzchni 0.36m2? Ewentualnie jakieś inne propozycje co do oświetlenia? Edytowane 8 Czerwca 2020 przez Mrbuch @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 8 Czerwca 2020 @Mrbuch chcesz mieć pewność to nie wydawaj takiej kasy na to coś tylko kup sobie Marsa. Szkoda tyle wydać na coś niepewnego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mrbuch 0 Napisano 8 Czerwca 2020 @Bimbrownik patrząc na opis lampy którą tu wrzuciłem to chyba daje rade, a wręcz okazja przy tej cenie... ?♂️ W takim razie co konkretnego możesz polecić na taką powierzchnię? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konto.paczkomat 43 Napisano 9 Czerwca 2020 Mam dwa automaty. Co jeśli okaże się, ze jeden z nich nie jest automatem? Oba były wrzucone do kieliszka z wodą 8 maja, po dobie poszły na waciki i wykiełkowały jakoś 12 maja i trafiły do ziemi. Mamy teraz 9 czerwca i jedna już ma białe włoski a druga nie. Zastanawiam się czy ta jedna może okazać się nie automatyczna. Co wtedy, bo światło jest 18/6 to jak zmienię na 12/12 to tej która zaczyna kwitnąć nie zaszkodzi? Czy czekać jeszcze pare dni i obserwować czy się pojawia białe włoski? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 9 Czerwca 2020 @Konto.paczkomat 1 minutę temu, Konto.paczkomat napisał: Co wtedy, bo światło jest 18/6 to jak zmienię na 12/12 to tej która zaczyna kwitnąć nie zaszkodzi? nie zaszkodzi 2 minuty temu, Konto.paczkomat napisał: Czy czekać jeszcze pare dni i obserwować czy się pojawia białe włoski? to już twoja decyzja @Konto.paczkomat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peka89 8 Napisano 23 Czerwca 2020 W dniu 14/01/2019 o 19:10, Tester napisał: Zadaj tutaj ogólne pytanie o uprawę pod lampami, doświadczeni użytkownicy pomogą Witam. Taka sytuacja : Scinka za 2 tygodnie, a kolejne sadzonki (z ziarenek) wykielkowane. Jak przechować, a raczej jak zacząć powoli uprawę, aby za dwa tygodnie móc włożyć gotowe wyrośnięte sadzonki i płynnie przejść na normalny, 4 tygodniowy cykl wegetacji? Rozumiem, że powinienem je trzymać w mniejszym growboxie, ale jak i ile świecić i jakich wytycznych przestrzegać, aby osiągnęły one ok 10cm wysokości i były w pełni gotowe do rozpoczęcia właściwego cyklu 12tygodniowego? Czym podlewać? Z góry dziękuje za podpowiedzi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 23 Czerwca 2020 Jaki tygodniowy cykl? Jak masz kiełki to do ziemi do małych doniczek. Małe doniczki do małego Boksa. Potem przesadzisz. O co chodzi z tym tygodniowym cyklem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peka89 8 Napisano 23 Czerwca 2020 @EneDue cykl rozwoju rośliny, przeważnie 4 tyg weg i 8 Bloom. A czym i ile godzin dziennie świecić w tym boxie?Wspomnę tylko że będą musiały tam przetrwać ok 2,5 tygodnia zanim je przesadzę do dużych donic. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 23 Czerwca 2020 Ja od razu kielki wsadziłem do donic 12l i szafa gra. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach