bogdan17728 6 Napisano 21 Października 2022 @Udyr na dzień dzisiejszy mam od 60-70 % @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Października 2022 @bogdan17728 o to nie bardzo by dla filtra było dobre. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astralny 1 Napisano 26 Października 2022 (edytowane) Ten typ tak ma że fioletowie łodygi od początku i liście przy topie zaczęły się robić fioletowe a wiatraki usychają lub są zjadane, czy błąd z mojej strony. Co 3 dni podlewam raz woda raz nawóz około 600-800ml wody. Sugerując sie tabelka od biobizza jeszcze około 4 tygodnie do końca. Lampa włączona temperatura 20-23 jak już pochodzi chwilę. Lampa wyłączona temperatura 17-18. Wiatrak w środku miesza a drugi wiatrak zewnętrzny wyciąga. Wilgotność 45% lampa włączona, 50-55% lampa wyłączona. Nie miała robionych żadnych treningów. Liczę że uda wam się coś wywróżyć z tego co napisałem i z zdjęć. 🤔 Up Edytowane 26 Października 2022 przez Astralny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 26 Października 2022 3 godziny temu, Astralny napisał: liście przy topie zaczęły się robić fioletowe a wiatraki usychają lub są zjadane, czy błąd z mojej strony. liście fioletowe to taki gen, wiatraki w każdej roślinie usychają po czasie, ogólnie roślina nie miała dobrych warunków, może lampa za słaba bo też się wyciągnęła i nie podlewa się nawozów według zaleceń producenta bo rośliny rosną w różnych ziemiach, mają różne zapotrzebowania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astralny 1 Napisano 26 Października 2022 @Wiesiu lampa 100w na jeden krzak z wysokością spaprałem sprawę. Ziemia allmix i tabelka do allmixa. Starałem się jak tylko mogłem aby na wegu było maksymalnie do 70% temperatury 24-25 a przy kwitnieniu temperatury 20-23 wilgotność 45-55%. W namocie wentylator mieszający i na zewnątrz wentylator wyciągowy. Jeśli chodzi o nawozy to oczywiste jest to że się nie stosowałem w 100% do ml/l zawsze wlewałem deficyt, a i tak końcówki byly i są popalone. Następnym razem zmniejszę ilość i zobaczymy co z tego wyrośnie, natomiast jej życzę jak najlepiej 😀. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczypiorek 20 Napisano 8 Listopada 2022 (edytowane) Siemanko - krzaki to periody v Czy jest szansa że szczyty urosną jeszcze w górę po 30 dniach na flo? Czy one tylko wystrzeliwują na początku flo? Bo coś słabo poszły mi do góry, wręcz kilka cm i od 30 dni mają praktycznie te sama wysokość a kwiatostany już się tworzą Dzięki za odp Edytowane 8 Listopada 2022 przez szczypiorek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Listopada 2022 @szczypiorek Do 4 tygodnia kwitnienia mogą się wyciągać, jak dla ciebie pożądanym efektem jest wyciagnięcie to trzeba było lampę/ panel dać wyżej, wtedy wyciągnąłby się w poszukiwaniu światła. Teraz po 30 dniach już się nie wyciągną. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szczypiorek 20 Napisano 9 Listopada 2022 (edytowane) 15 godzin temu, Zielone krainy napisał: @szczypiorek Do 4 tygodnia kwitnienia mogą się wyciągać, jak dla ciebie pożądanym efektem jest wyciagnięcie to trzeba było lampę/ panel dać wyżej, wtedy wyciągnąłby się w poszukiwaniu światła. Teraz po 30 dniach już się nie wyciągną. No trzymałem panel tak na wysokości ok 30 cm i liczyłem cały czas że rusza bo na te chwile są bardzo niskie, może z 30 cm mają, wydaje mi się że jakby były wyższe to i plon byłby wiekszy. Chyba że spuchną wszerz tak, że się nie pomieszczenia 😄 dobra dzięki za odp Panie Zielonka i oczywiście pozdrawiam Edytowane 9 Listopada 2022 przez szczypiorek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Listopada 2022 (edytowane) @szczypiorek Można na początku kwitnienia, jak chcesz efektu wyciagnięcia podnieść lub przyciemnić panel lekko, zmniejszając jego moc, to by poszybowały szukając światła, ale teraz już za późno, jak dobrze spuchną to i z 30 cm łodygi może wyjść spory top , ja miałem na ostatniej takie właśnie 30-35 cm i topy wagowo wyszły od 20 do 35 g od sztuki. Pozdrawiam. Edytowane 9 Listopada 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growmix 103 Napisano 23 Czerwca 2023 Witam czy ta podsuszona końcówka jest popaleniem od lampy?? ( lapma ledowa gtj 250 w) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 23 Czerwca 2023 (edytowane) Wczoraj podobne chłopaki pokazywali, że to popalenie od azotu. A po tych liściach widać, że nabite tym azotem raczej są. Ps. Ale ja się nie znam.... jeszcze 🙂 Edytowane 23 Czerwca 2023 przez WBB 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Czerwca 2023 Zgadzam się aż ciemne od azotu jak u mnie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growmix 103 Napisano 23 Czerwca 2023 7 godzin temu, CryStaff napisał: Zgadzam się aż ciemne od azotu jak u mnie 🙂 One mają 27 dni dostały tylko raz papu canna vega 1/3 dawki zalecanej a tak to sama woda leciała. 2-3 dni stoją w miejscu odległość lampy 45 cm ( led gtj 250 w) temperatura dobija do 32 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 23 Czerwca 2023 @Growmix azotu mają za dużo, po liściach też wydaje się, że trochę za wysoka temperatura, bo końcówki te po bokach liścia (nie pamiętam jak się nazywają) trochę odginają się w górę powoli. Jakie pH wody leci? Bo to może być problemem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growmix 103 Napisano 23 Czerwca 2023 22 minuty temu, Bob drzewny napisał: @Growmix azotu mają za dużo, po liściach też wydaje się, że trochę za wysoka temperatura, bo końcówki te po bokach liścia (nie pamiętam jak się nazywają) trochę odginają się w górę powoli. Jakie pH wody leci? Bo to może być problemem Ph wody 6.5 i faktycznie poruwnalem z innymi pannami i te pod lampa są dużo ciemniejsze przepłukałem je sama woda porządnie zobaczymy czy coś się poprawi dzięki pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 23 Czerwca 2023 @Growmix staraj się celować nieco niżej z pH jak możesz to łatwo zrobić, bo na wega 6.2 lepiej hula, 6.5 to późne kwitnienie. No i wystarczy że będziesz suplementował calmag wtedy i będzie elegancko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Czerwca 2023 @WBB DOBRZE GADASZ , mam identyczne liscie za mocno nabite azotem @Bob drzewny ej ej ej ej bobus z tym calmagiem to ostroznie , moj z canny cal mag ma prawie 6% azotu ehheheheheehh jebanyyyy pomyslal bys ?? !!!!! ??!!! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 23 Czerwca 2023 @dziurawy no 6% azotu to trochę nienormalna dawka jak na coś co nazywa się "calmag" @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Czerwca 2023 @Bob drzewny trzeba czytac etykiety jak nic 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growmix 103 Napisano 23 Czerwca 2023 31 minut temu, Bob drzewny napisał: @Growmix staraj się celować nieco niżej z pH jak możesz to łatwo zrobić, bo na wega 6.2 lepiej hula, 6.5 to późne kwitnienie. No i wystarczy że będziesz suplementował calmag wtedy i będzie elegancko Mam cal mag z vitalink ale ostatnim razem na oucie zjebałem sobie kilka sezonowek nim zapdawalem im zalecane dawki a główna łodyga i boczne odrosty zrobiły się czerwone i wszystko stało w miejscu możesz polecić coś dobrego nawozów używam z canny pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach