zielonyjamajczyk 628 Napisano 31 Grudnia 2020 @Przemol8521 pieknie 😉 bardzo pięknie. Gratuluję takich pałek. Będzie sporo tematu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 11 Stycznia 2021 No to jak tam pochwalić się co tam wyszło? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 12 Stycznia 2021 @WielebnyMerry No Witam Wszystkich ze względu ze jutro do domu przychodzi nowy najemca obejrzec dom musiałem dzis oficjalnie zrobic kose predzej nie pisałem ale dwie rosliny tzn easy bud i 60 day oddałem bratu do dalszej opieki poniewaz im było dłużej zbioru tak ze tego nie biore pod uwagę dzis zribilem kose 60 day i blue ksuch 2 z 4 ktore były gotowe łącznie daly 686 gram mokrego Tak ze mysle ze 100 suchego będzie jak nic @Zielone krainy @zielonyjamajczyk @Cieniu Jutro dodam fotki z suszarki 🤪 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 12 Stycznia 2021 @Przemol8521 jak je przenosiłeś, i na jaką odległość ? 😬 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 12 Stycznia 2021 @Kiler90 nie przenosiłem tylko robiłem kose i chowałem do bardzo dyskretnej suszarki bo dzis albo jutro przychodzą oglądać mieszkanie nowi najemcy i nie za dobrze by było jak by ktoś boxa zobaczyl 😂 a tak suszareczka z kartonu z wiatraczkami i filtrem dyskretna fajnie przykryta nic nie słychać ani nie czuc 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Stycznia 2021 (edytowane) @Przemol8521 Nie zazdroszczę, nie chciałbym musieć przeprowadzać przymusowej szybszej ścinki ze względu na niechcianą wizytę osoby, jaka będzie zaglądała w każdy kąt domu. A do tego suszenie w tym samym miejscu, w jakim zjawi się obca osoba i będzie " węszyła" oznacza lekki przypał, bo może coś wywąchać. U mnie dzisiaj wypada 72 dzień roślin na flo, będę dzisiaj testował dwa małe topki pochodzące od Purple Haze, jakie się suszą od 4 dni. Edytowane 12 Stycznia 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 12 Stycznia 2021 11 godzin temu, Przemol8521 napisał: ale dwie rosliny tzn easy bud i 60 day oddałem bratu do dalszej opieki Jak oddałeś to musiałeś je przenieść 😅 chyba ze brat w tym samym domu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 12 Stycznia 2021 Oj Boże, dom bliźniak może ma lub jaki szeregowiec, przecież w auto można spakować po ciemku i przypadku nie ma. Kolega kiedyś wujkowi dał i niusl przez ulicę z 300m i nie było przypadku mimo że 3 liście zgubił, fakt krzaki były zakryte czarnymi workami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Stycznia 2021 @WielebnyMerry Suszy rośliny w domu, gdzie przyjdą obcy ludzie oglądać cały dom. W pierwszych dniach suszenia zapach roślin jest szczególnie intensywny, jak obcy ludzie będą łazili po domu i zaglądali to tu to tam , a na tym polega oglądanie domu / mieszkania przed wynajmem to mogą coś wyczuć, a jakby wyczuli to nie wiadomo, co by z tym dalej zrobili. Ja na pewno na własnym przykładzie wolałbym tego nie sprawdzać czy po wyjściu z domu zadzwonią z donosem czy nie zadzwonią. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 13 Stycznia 2021 @Zielone krainy spokojnie mieszkam w państwie gdzie mozna spożywać bo jest traktowane jako samo okaleczanie się:) kazdy kumaty wie gdzie @Kiler90 tak dalem bratu mieszkamy na tej samej klatce i piętrze 😉 @Zielone krainy tak susze w domu nikt nic nie skumal suszarka zrobiona z kartonu kazdy kawałek w taśmie przezroczystej szczelne 100% nowy filtr w kartonie na zewnątrz wyciag mojej roboty 20 db maksimum przy 2x wiatrakach 120m3h 🙂 przy 12v kazdy ma swoj łeb zrobilem to z glowa karton zrobiony tak i schowany ze nie wyglądał jak co kolwiek zapachu i dźwięku wentylatorów 0 więc bez przypału 🙂☺ obok wlaczony pc szuk hmm z pc ? 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Stycznia 2021 @Przemol8521 Zapomniałem, że ty nie uprawiasz w PL . To wiele zmienia. W PL bym na takie przygody uważał, bo mogłyby mieć zły koniec. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 13 Stycznia 2021 @Zielone krainy w pl to bym był w dupie po drugie w państwie którym mieszkam mam wydaną recepte na medyczna marihuane na ból pleców i bezsenność i nie ukrywam ze w domu tez mam w tym momencie 30 g medyka 21thc z aurory z kraju w którym mieszkam to mnie chroni dodatkowo tak ze luzik. Dam znać jaki wynik suchego 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Stycznia 2021 @Przemol8521 Tak to można żyć :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 14 Stycznia 2021 @Przemol8521 o to mi chodziło, bo nawet gdzie uprawa jest legalna transport kwitnących krzaków osobówką, przez miasto to jest coś pełnego podziwu oczywiście, tak żeby rośliny nie ucierpiały. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 14 Stycznia 2021 @Zielone krainy @Kiler90 @WielebnyMerry @zielonyjamajczyk dziękuję wszystkim za pomoc ! jeszcze 1-2dni suszenia i będą gotowe mniejsze łodygi zaczynają się już łamać. Dzis sprawdzałem na ile sa suche wrzuciłem przy okazji na wagę mam 120g więc doschna jeszcze mysle ze 100 będzie z dwóch roslin . 😉 pozdrawiam fotoleracje uważam za zakończoną @Tester 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 14 Stycznia 2021 @Przemol8521 Gratulacje , wracaj szybko z nową uprawą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 15 Stycznia 2021 Ładnie dużo zaczęrpnęło się z Twojej fr piona i z fartem ✌🏻 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wesolybudda 60 Napisano 15 Stycznia 2021 @Przemol8521 kurcze nie wyłapałem. Zacząłeś od 4 roślin a skończyłeś na 2? Czy po prostu 2 jeszcze rosną? 😉 Który to 69 Day grapefruit? Jak generalnie wrażenia z tej rośliny? U mnie dojdzie pewnie jako druga do ścinki. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 15 Stycznia 2021 @wesolybudda ja zaczynałem każda z 5 roślin a kończą na 3. tak czasem jest i tak jak wspomnial@Zielone krainy wracaj do nas. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 17 Stycznia 2021 (edytowane) @wesolybudda easy bud i blue kusch poszły pod opiekę brata i to on już z nich cos tam będzie miał bylem dzis u niego fajnie idą ja ściąłem same 2x 60 day wyszlo mi 110g suchego . Odczucia hmm faza fajna strasznie siadająca na głowę z jakimiś przejawami rozkmin typu czy mi na pewno serce dobrze bije itp wiadomo jak jest ale fajnie wchodzi 😂 troche śmiechu tez jest , nie jest to samo co wiadomo bluegum czy gorilla glue ale naprawdę polecam fajne lajtowe zioło trzyma jakies 2-2,5h Oczywiście juz planuje kolejnego growa bogatszy o doświadczenie tym razem pójdzie 4x BubbleGum (Sezony) również w biobizz ale lightmix i doniczkach materiałowych 🙂 Edytowane 17 Stycznia 2021 przez Przemol8521 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach