Kiler90 12 Napisano 12 Grudnia 2020 @Przemol8521 Na fioletowe krzaki dobrze zejść poniżej 20 tylko czytałem, i tak tylko dla ciekawości dopytuje... Ciebie też podglądałem 🤐 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Grudnia 2020 @Przemol8521 Według autora pewego artykułu masz temperaturę prawie idealną. Powinno według niego być 5 stopni różnicy między nocą, a dniem, czyli jak masz w dzień 22 C to w nocy powinieneś mieć 17 C. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 12 Grudnia 2020 @Zielone krainy ja mam 30 w dzień 20 w nocy narazie żyją, ale muszę to ogarnąć chyba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Grudnia 2020 @Urojenie Dość duże wahanie temperatury, ale jak dają radę to dobrze. Choć oczywiście poprawić tego nie zaszkodzi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 12 Grudnia 2020 No właśnie zaro zmieniam na flo to mogę klime wyłączyć = mniejsza wilgotność mam nadzieje ze się poprawi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Grudnia 2020 @Urojenie Zwiększ temperaturę w nocy, wystarczy grzejnik. Bo raczej nie dasz rady schłodzić boxa w dzień no chyba, że dasz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 12 Grudnia 2020 @Zielone krainy grzejnik odpalę będzie git,w sumie to tylko kwestia ogarnięcia temp wiec niż takiego 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Grudnia 2020 @Urojenie Jasne powodzenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 18 Grudnia 2020 47 dzień na flo. Miałem z nią problemy, skopałem ph i za mało ogólnie nawoziłem w konsekwencji pojawiły się niedobory, ale kryzys już zażegnany i idzie ku lepszemu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 18 Grudnia 2020 widać na liściach żywice @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 19 Grudnia 2020 @Zielone krainy zasypana zdrowo. Wolę ten szron od mrozu na dworze 😉 one chyba się ładnie wyrobią. Dużo już nie zostało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Grudnia 2020 (edytowane) @zielonyjamajczyk Niektórym pałką faktycznie nie wiele zostało, ale mam problem , bo rośliny są lekko oddalone od siebie w czasie i ta najmłodsza roślina znacząco odstaje od tych najstarszych, więc albo będę trzymał je wszystkie tak długo, że na starszych roślinach będą same bursztyny, gdy mowa o triochomach, a na tej młodej będą przeźroczysto-mleczne, lub mleczne, albo będę ścinał etapami. Edytowane 19 Grudnia 2020 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 19 Grudnia 2020 @Zielone krainy niestety to nieuniknione. A bardzo wkurzające. Myślałem wcześniej że bach uprawa koniec, i suszenie w boksie na luzie. Ale jednak każda w innym momencie. Hmm co mogę powiedzieć, te co miałem Mleczno przezroczyste to powodują u mnie lekki ból głowy. Tak zauważyłem, te wiesz z niższych partii. U Ciebie fajnie bo są w miarę wszystkie równe szczytami. Te co mialem Mleczno bursztynowe wyżej , są kozackie. Więc warto poczekać. Jak się uda wszystkie na raz to już zupełnie bajka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk Ja nie mam, gdzie suszyć, więc chyba poczekam aż wszystkie dojdą. Najstarsze będą pełne bursztynu, a najmłodsze pewnie będą mleczne. Ja mam na równi te "głowy" , bo je ściągałem pod siatką sznurkami, podwiązując je, jakbym puścił je wolno, to niektóre już dawno miałbym na lapie, gdzie by się usmażyły, bo mam stosunkowo niskiego boxa około 90 cm wysokości. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Grudnia 2020 54 dzień na flo. Chce je potrzymać jeszcze 23 dni, czyli do 17 stycznia 2021. Purple haze raczej fioletowa nie będzie, bo z tego, co czytałem, aby osiągnąć taki efekt trzeba zejść z temperaturą w nocy do przedziału 18-21 C, a ja mam 23-24 C. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 26 Grudnia 2020 @Zielone krainy super to wygląda👌 szkoda tylko że purple haze nie wyszedł. Ja mam Purple Lemonade I odkąd kwitnie jest fioletowa, ale temp w dzien w boxie to 24-28 a w nocy spada do 19. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 26 Grudnia 2020 @Farmerka jeszcze bym się nie poddawał z tą purpurą u @Farmerka @Zielone krainy Może mu wyjść jeszcze. Aczkolwiek niekoniecznie, ale może. No ja jednej dałem eksperymentalnie zimne pomieszczenie na dwie noce. Później po kilku dniach wypluła purpurowy kolor. Ale szronik jest bardzo ładny 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 26 Grudnia 2020 (edytowane) @zielonyjamajczyk mi sie wydaję że już nie wyjdzie. Zbyt zaawansowane kwitnienie😁 zreszta musialby obnizyc temp, a sam pisze ze w nocy ma 23° Ale nie ma co narzekac, zajebiscie wygladaja zielone😁 Edytowane 26 Grudnia 2020 przez Farmerka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 26 Grudnia 2020 @Farmerka i tak mu tego życzę 🙂 ale towar ma piękny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Grudnia 2020 @Farmerka Dziękuje. Niestety nie zejdę w nocy z temperaturą poniżej 23 stopnie C, bo boxa mam w pokoju, w jakim śpię. Musiałbym otwierać okno na noc, aby obniżyć temperaturę, a w takim wypadku bankowo obudziłbym się rano chory, więc fioletu nie będzie, ale zieleń też jest ładna. :) @zielonyjamajczyk Dzięki ziomku, fioletu raczej nie będzie, ale nie narzekam, bo uznaje, że jak na pierwszy raz to nie jest źle. Najważniejsze jest, że fiaska nie będzie i coś tam swojego będzie można zapalić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach