Gość Napisano 3 Października 2020 @Mieszko1 na przyszłość przewierć na górze doniczke po obydwu stronach rośliny i naciągnij w tym miejscu jakiś gumowy kabel przy samej roślinie, tak ze 2 lub 3 cm nad ziemią. Wtedy robiąc lst kładziesz roślinę po tym kablu co sprawia że roślina się wyginać a nie kładzie na ziemię ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 6 Października 2020 Dzień 21 Dzisiaj mija 3 tygodnie od wyjścia z ziemi. Niedługo pewnie zacznie się kwitnienie a rośliny dopiero odżywają po moim pseudo lst. Może jeszcze coś z tego będzie, potraktuje ten raz jako ćwiczenia przed następnym rzutem. Wiem już co muszę poprawić. Proszę o opinię. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 6 Października 2020 (edytowane) Zapomniałem dodać że niektóre liście są pomarszczone, zwłaszcza na northernie, chyba po tym moim nieudanym lst gdy leżała roślina na glebie to tak się stało, czy powinienem odciąć takie liście? I co z tymi liśćmi na hulkberry którym wyskoczyły plamki? I jeśli tak to czy można usuwać wszystkie liście czy może są takie których nie powinno się usuwać? I co myślicie o pomyślę żeby na kwitnienie dać jej taka sama lampe ledam ale zamiast 2 diod i 35 w zmienić na 4 diody i 60w? Czy może na kwitnienie będzie lepsza inna lampa z innym światłem? Edytowane 6 Października 2020 przez Mieszko1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 6 Października 2020 Godzinę temu, Mieszko1 napisał: czy powinienem odciąć takie liście? zostaw liście szybciej odbije Godzinę temu, Mieszko1 napisał: I co myślicie o pomyślę żeby na kwitnienie dać jej taka sama lampe ledam ale zamiast 2 diod i 35 w zmienić na 4 diody i 60w? możesz dać zawsze to więcej światła na flo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 7 Października 2020 Na hulkberry pojawiły się preflowery, kiedy powiniem zmniejszyć wilgotność i do ilu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 7 Października 2020 @Mieszko1 jak topy będą większe, jak będę na PC to dam tabelke optymalnej wilgotności 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 7 Października 2020 @Tester dzięki, czekam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 7 Października 2020 Godzinę temu, Tester napisał: @Mieszko1 jak topy będą większe, jak będę na PC to dam tabelke optymalnej wilgotności Akurat przeglądając tematy trafiłam na ten artykuł także podlinkuje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 8 Października 2020 @Morenn mam jakieś 24-25 stopni i wilgotność jakas 67, lampe 20 cm od szczytów. Wychodzi ze idealnie? czyli utrzymywać tak jeszcze z tydzień max dwa i później zejść na jakieś 55-60? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Października 2020 @Mieszko1 ja bym zszedł na 50% nie więcej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 8 Października 2020 @Seba691 więc może na ten tydzień ustawie jakieś 65 następny 55, i tak stopniowo będę schodzić. Czytałem też że ostatnie 2 tyg flo powinno się mocno zbic wilgotność ale czy jest jakiś limit do ilu to powinno być? Czy na ostatnie 2 tygodnie zrobić im prawdziwa sahare? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Października 2020 @Mieszko1 nie musisz stopniowo obniżać, możesz od razu. Ja zazwyczaj od początku flo zmieniam na ok 50% a pod koniec jak się da nawet do 40% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 8 Października 2020 @Seba691 @Morenn@Morenn u mnie nawet jak wszystkie pojemniki z wodą stały i włączyłem raz wyciąg na próbę to po 5 min było poniżej 50% sądzę że spokojnie uda mi się zejść do 40 może nawet niżej. Wentylator też chodzi narazie na 1 poziomie mocy a są 2. Chciałem stopniowo dlatego że hulkberry ma preflowery ale northern jeszcze nie, chciałbym poprostu to jakoś wypośrodkować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Października 2020 @Mieszko1 to na razie potrzymaj jeszcze większą wilgotność a jak 2 krzak zacznie kwitnąć to wtedy zejdziesz niżej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 8 Października 2020 @Seba691 no i tak zrobię ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 9 Października 2020 (edytowane) Dzień 24 Po moim słabym lst rośliny idą do przodu ale bardziej gęstnieją a coś słabo idą do góry. Czy powinienem dać wyżej lampe żeby je trochę wyciągnąć czy poczekać jeszcze? Ten hulkberry trochę wciśnięty w róg, czy powinienem go obrócić w prawa stronę tak żeby obie byly na środku boxa? Nie chce żeby jedna zasłaniała druga bo ten northern ładnie gęstnieje jest sporo większe od Hulka. Czy ten northern też już kwitnie? Edytowane 9 Października 2020 przez Mieszko1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Października 2020 Dobrze rosną ta sprawę chyba dopiero będzie dawała oznaki kwitnięcia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 9 Października 2020 @Seba691 a jak z rozstawieniem? Zostawić tego Hulka tam w rogu? Lampe mam ustawiona pod skosem więc światło dostaje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Października 2020 Ja bym ta doniczke z lewej obrócił raz w prawą stronę. Lepiej roślince będzie przy 2 krzaku jak na ścianie. Miałem u siebie wcześniej też na ścianie to liście się psuły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 12 Października 2020 (edytowane) Dzień 26 Zdjęcie z wczoraj. Hulkberry był sporo mniejszy i marnie wyglądał wciśnięty w kat, gdy go przestawiłem w 2 dni przerósł northerna. Jedyny problem jak narazie to że Hulk kwitnie od paru dni a northern nic. Edytowane 12 Października 2020 przez Mieszko1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach