EneDue 446 Napisano 19 Kwietnia 2020 @Wentyl mam pytanko. Przesadzać lepiej w trybie dziennym czy nocnym? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 19 Kwietnia 2020 @EneDue ja na pewno nie jestem odpowiednią osobą, żeby na takie pytanie odpowiedzieć, za nowy w temacie jestem. Ja nie zwracałem uwagi na takie rzeczy, przesadzałem nawet w trybie awaryjnym w zupełnie inne medium i było ok. Jak człowiek sobie zda sprawę, że ta roślina to chwast a nie Niebiański Płonący Krzew to wiele rzeczy okazuje się prostsze ? Ta, o którą dbałem, dmuchałem i chuchałem dała dużo mniejszy plon niż ta, którą od początku olewałem, bo była "zapasowa" 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 20 Kwietnia 2020 14 dzień. Dzisiaj trzeci dzień pod lampą. Wsadziłem w docelową doniczkę i zrobiłem lst. Mam nadzieję że nie za nisko ją położyłem. Dodam że już lekko pachnie co mnie cieszy bardzo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 20 Kwietnia 2020 3 godziny temu, EneDue napisał: Dodam że już lekko pachnie co mnie cieszy bardzo Bardziej wyobraźnię pobudza niż pachnie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 20 Kwietnia 2020 @Bimbrownik mozliwe. Chociaż to żona zauważyła nie ja a ona raczej patrzy na moje hobby sceptycznie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 20 Kwietnia 2020 @EneDue znam to powiedz jej ze jak dojdziesz do wprawy to kupisz jej Mercedesa lub jakiś domek z bali ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 20 Kwietnia 2020 @Legalize@LLBanditos to raczej dla siebie przyjemność . Ale pomysł na dyplomatyczne podejscie dobry. Dziś na jednym spocie wykopałem dwie dziury na krzaki. Za tydzień sprawdzę wilgotność ziemi w dziurach i myślę że rozeznam się w nawodnieniu gleby. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 20 Kwietnia 2020 Wszystko ok, ale lst bedziesz musial za kilka dni poprawic. Ladnie panne polozyles, ale za nisko ja zlapales, bedzie wstawala. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 20 Kwietnia 2020 @CheMsKuN dzięki już poprawiłem! Tak póki co leży 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 20 Kwietnia 2020 Ogólnie zięciu mi teraz powiedział że mogliśmy się zrzucić na lepszą lampę.... Łezki w oczach nie do opisania. Jak dobrze pójdzie i to nie tylko takie gadanie po promach to kupuję panel LED. Ból że łącznie kupilibyśmy lepszy ale i radość bo teraz kupimy lepszy niż ta lampa disko którą kupiłem. Trzymajcie kciuki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 20 Kwietnia 2020 @EneDue Tylko nie kupuj nic w ciemno ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) 9 minut temu, EneDue napisał: Ogólnie zięciu mi teraz powiedział że mogliśmy się zrzucić na lepszą lampę.... Łezki w oczach nie do opisania. Jak dobrze pójdzie i to nie tylko takie gadanie po promach to kupuję panel LED. Ból że łącznie kupilibyśmy lepszy ale i radość bo teraz kupimy lepszy niż ta lampa disko którą kupiłem. Trzymajcie kciuki Zazdro zięcia. Mój był totalnym skur... którego trzeba było z domu wywalać. Jeszcze się stawiał. Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez Aron @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 20 Kwietnia 2020 @Aron co za zjeb. @CheMsKuN mam jakieś 150 do wydania. Szału nie ma 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 20 Kwietnia 2020 @EneDue szału nie ma ale ledisona czy ledam kupisz. Znam ten ból, wiecznie jest coś ważniejszego do kupienia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 20 Kwietnia 2020 @EneDue za 180pln możesz na allegro kupić hps 150W ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scatman 84 Napisano 21 Kwietnia 2020 W dniu 19/04/2020 o 11:38, Wentyl napisał: @EneDue ja na pewno nie jestem odpowiednią osobą, żeby na takie pytanie odpowiedzieć, za nowy w temacie jestem. Ja nie zwracałem uwagi na takie rzeczy, przesadzałem nawet w trybie awaryjnym w zupełnie inne medium i było ok. Jak człowiek sobie zda sprawę, że ta roślina to chwast a nie Niebiański Płonący Krzew to wiele rzeczy okazuje się prostsze ? Ta, o którą dbałem, dmuchałem i chuchałem dała dużo mniejszy plon niż ta, którą od początku olewałem, bo była "zapasowa" To jest w 100% prawda to co mówisz miałem identycznie to samo 5 godzin temu, EneDue napisał: @Aron co za zjeb. @CheMsKuN mam jakieś 150 do wydania. Szału nie ma Kolego w tej kasie zaproponuje ci panel led diy. On już jest złożony. Ja mam wersję 25W zobacz na fotorelce blueberry sobie https://ledam.pl/ Wybierz sobie który chcesz Jak w boxie masz 1 roślinę to ci powinien ten panel starczyć 25 watowy czyli taki co mam ja. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 21 Kwietnia 2020 @EneDue zajrzyj sobie tutaj , uprawa z wynikami, panel za 150 z dostawą pod drzwi. Na jedną roślinę spokojnie wystarczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 21 Kwietnia 2020 Dzięki za rady chłopaki jak tylko lampa przyjdzie to dam znać. @Wentyl dokładnie. Zawsze coś ważnego do kupienia a pracy brak przez wirusa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Poprawiłem lst. Nie za mocno wygięta? Mam wrażenie jakbym ją trochę zgwałcił ale może to normalne przy pierwszym lst. Wcześniej sądziłem duże krzaki na outdoorze i malutki automat w domu wydaje mi się słaby i powolny Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez EneDue @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 21 Kwietnia 2020 @EneDue wygięta normalnie tylko odrosty zbytnio jeszcze małe , ona i tak chyba się podniesie bo jest luz między roślinką a tym drutem więc bym go docisnął @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach