Growerseed 496 Napisano 12 Grudnia 2023 @Mr.Green dzisiaj były podlewane 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 12 Grudnia 2023 W dniu 11/12/2023 o 08:28, Growerseed napisał: @Pablo 1988 było lekkie LST, zastaniaw się czy nie ciachać szczytów ale zobacze niech sobie tak rośnie narazie Te 3 to bym ciachał, w tym samym czasie przesadził, a po 2 tyg przełączył 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 13 Grudnia 2023 @Grzechoczący Grzechotnik mam chyba problem bo ogólnie do 17 dnia leciały na 12/12 bo zapomniałem ustawić na 18/6 i jakoś z tydzień leciały teraz na 18/6 i na 2 pokazały się preflowery i teraz pytanie jak przez tydzień było dłuższe światło to się cofło do trybu wega czy dalej leci już w kwitnienie? Walić 18/6 i się nie przejmować czy olać w takim razie przesadzanie tych 2 i dać im 12/12 ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 13 Grudnia 2023 @Growerseed ja bym to olał, z zasady fotoperiodycze powinny wrócić do wega. Ale wszystko może się zdarzyć, w sensie np pohermi Ci. Ale to już zależne od krzyżówki, czy ustabilizowana czy po prostu jaką zrobili taką sprzedają. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 13 Grudnia 2023 @Grzechoczący Grzechotnik dobra to olewam będzie co ma być 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 14 Grudnia 2023 Pomocnik growera w walce z ziemiórkami 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Grudnia 2023 @Growerseed hehe koleżka jak będzie głodny to konsumcja poleci 🙈 powiem ci ze tez mialem tego gowna ale wybilem olejkiem neam wszystko tylko zastanawiam się czy w ziemi cholerstwo nie siedzi 👍 @Growerseed hehe koleżka jak będzie głodny to konsumcja poleci 🙈 powiem ci ze tez mialem tego gowna ale wybilem olejkiem neam wszystko tylko zastanawiam się czy w ziemi cholerstwo nie siedzi 👍 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano 14 Grudnia 2023 @Growerseed larwy w ziemi siedzą. @Pablo 1988 morda dobrze pisze. Olejkiem neem spryskać ziemię a resztą zajmie się spajdi👊 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 14 Grudnia 2023 @WymiataczMega @Pablo 1988 na szczęście nie mam żadnych z nimi problemów latały pojedyńcze sztuki z 2 to ubilem ręcznie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 14 Grudnia 2023 Dzisiaj przesadzanie będzie i cięcie szczytów 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 15 Grudnia 2023 [15.12.2023 DZIEŃ 27] Szczyty ujebane, przesadzone teraz tak 2 tyg i lecimy. Troche ją przenawoziło już mi się nie chciało płukać ale odbiły.@Grzechoczący Grzechotnik ciachać górne liście by odsłonić szczyty czy czekać aż same wylezą? Jestem ciekaw tej gleby jak to będzie z tym gównem nietoperza na kwitnieniu 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,312 Napisano 15 Grudnia 2023 @Growerseed dobra robota 👍 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Resio666 665 Napisano 15 Grudnia 2023 @Growerseed Kurwa piękne jak malowane ! nie ciachaj zostaw to naturze 😄 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 15 Grudnia 2023 52 minuty temu, Growerseed napisał: ciachać górne liście by odsłonić szczyty czy czekać aż same wylezą? Ja robię co jakiś czas przycinke wiatraków aby odsłonić szczyty, na weg też. Niektórzy wolą odsłonić np zastosować drut. Ale ja lubię bez zbędnego pierdolenia. Jak odslaniałem na drutach to zawsze coś złamałem. A tak liścia czy 2 na krzaku ciach i na chwilę spokój 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 18 Grudnia 2023 "Wtedy ukazał mu się Anioł Pański w płomieniu ognia, ze środka krzewu. Mojżesz widział, jak krzew płonął ogniem, a nie spłonął od niego. 3 Wtedy Mojżesz powiedział do siebie: „Podejdę, żeby się przyjrzeć temu niezwykłemu zjawisku. Dlaczego krzew się nie spala?” 4 Gdy zaś Pan ujrzał, że Mojżesz podchodził, żeby się przyjrzeć, zawołał Bóg do niego ze środka krzewu: „Mojżeszu, Mojżeszu!” On zaś odpowiedział: „Oto jestem”. [18.12.2023 DZIEŃ 30] No a krzew się nie spala bo jeszcze nie czas i nie miejsce. Istnieje wiele przesłanek że tym krzewem w bibli były konopie co zresztą rosły w tych regionach taka o dygresja by nie było nudno poprzycinam doły i to tyle przełączać będę po świetach 2 5 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 20 Grudnia 2023 @Growerseed konkret krzaki 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 20 Grudnia 2023 @Mr.Green dzięki mistrzu, będziesz mi później potrzebny bo planuję herbatkę zakupić :D. Dokładnie od kiedy i co ile lać. Po świętach będzie start, w sumie niedługo mógłbym przełączać ale jeszcze jebne jakiegoś fryzjera i akurat za tydzień przełączę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 20 Grudnia 2023 (edytowane) @Growerseed spoko damy radę. Ja dzisiaj podlewałem herbatką 🙂 dziewczyny lubią kompocik :)) Edytowane 20 Grudnia 2023 przez Mr.Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 21 Grudnia 2023 Dziwne rzeczy się dzieją co się fizjologą nie śniły. Mianowicie chyba rośliny mi się zbuntowały bo niereagują na światło jak automaty i chyba mi kwitną mimo że 2 tyg lecą na 18/6 czyli chycha wystarczający czas na re-wega@Grzechoczący Grzechotnik . Dodam że przynajmniej 1 pestki jestem pewnien że to sezon a też kwitnie chyba, na wieczór wstawie zdjięcie. Czy jest wogóle taka możliwość że same by się zautomatyzowały? dodam że godzina 22 idą spać mimo lampy a świecę od 6 do 0:00. ale nie wywala ich w góre za światłem na 40cm świecę, na kwitnieniu to wypierdało pod samą lampe zawsze co też mogło by się przydać bo wszystko zbite w jednej płaszczyźnie. Co prawda nie sformowało jakiś topów jak to miałoby miejsce przy normalnym kwitnieniu ale preflowerów. Bardziej wygląda jakby mi odjebało indukcje przez te 2 tyg zamiast się cofać i teraz zaczyna kwitnąć zamiast iść w wega @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo 956 Napisano 21 Grudnia 2023 2 godziny temu, Growerseed napisał: Dziwne rzeczy się dzieją co się fizjologą nie śniły. Mianowicie chyba rośliny mi się zbuntowały bo niereagują na światło jak automaty i chyba mi kwitną mimo że 2 tyg lecą na 18/6 czyli chycha wystarczający czas na re-wega@Grzechoczący Grzechotnik . Dodam że przynajmniej 1 pestki jestem pewnien że to sezon a też kwitnie chyba, na wieczór wstawie zdjięcie. Czy jest wogóle taka możliwość że same by się zautomatyzowały? dodam że godzina 22 idą spać mimo lampy a świecę od 6 do 0:00. ale nie wywala ich w góre za światłem na 40cm świecę, na kwitnieniu to wypierdało pod samą lampe zawsze co też mogło by się przydać bo wszystko zbite w jednej płaszczyźnie. Co prawda nie sformowało jakiś topów jak to miałoby miejsce przy normalnym kwitnieniu ale preflowerów. Bardziej wygląda jakby mi odjebało indukcje przez te 2 tyg zamiast się cofać i teraz zaczyna kwitnąć zamiast iść w wega Czyli mają 8h ciemni 22 do 6 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach