TomWar 50 Napisano 10 Października 2023 @Boczelli te koncowki to mi powyskakiwaly jak lampę miałem za nisko co do mocy. W tym tyg napewno jeszcze nie bd nic lal zabacze jak kolor moze troszke sie zmieni sam jeszcze nie wiem musze doszukac wiecej info i przeanalizowac sklady srodkow aby ewentualnie nie dublowac pierwiastkow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 17 Października 2023 Siema w mojej uprawie pojawiły się 2 problemy niektóre z łodyg przy liściach nabieraja fioletowego koloru mógłby ktoś coś na ten temat powiedzieć? Drugi problem to taki ze dzisiaj u jednego z krzaczkow zobaczyłem dziurki wykonałem przegląd i pod liśćmi znalazłem takie jakby małe stonogi jak z tym walczyć ? pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 22 Października 2023 Siema Temperatura 26 C Wilgotnosc 50% Lampa 75% 65 cm wysokości Woda 1300ml Wczoraj pierwszy raz podalem nawozy po 1/4 dawki zalecanej przez producenta Plagron Sugar royal Plagron Green sensation i Plagron terra bloom 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 22 Października 2023 Fioletowe łodyżki-czasem zależne od genów, czasem braki.Moje WW też mają sine łodygi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 22 Października 2023 @Lasir ja dzisiaj znalazłem informację że bardzo często fioletowe łodyg pojawiają się przy stosowaniu lamp LED jednak pod warunkiem że fioletowa jest tylko z góry w stronę światła ale jak jest w rzeczywistosci to nie wiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 22 Października 2023 (edytowane) @TomWar tego nie wyczytałem...kto wie.One w niczym nie wadzą w sumie 🙂 U mnie na WW sine łodygi trzymają mocno zielone liście. Mam WW trzeci raz.Sine łodygi miały zawsze a ciemne liście 2 razy. Klepią jak młot za każdym razem :)Chociaż teraz jeszcze nie wiem ale czuję, że też będzie dobra 🙂 Edytowane 22 Października 2023 przez Lasir Literówka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 25 Października 2023 Siema zastałem katastrofę po 3 dniach nieobecności ogólnie liscie są oklapniete bo przesuszone rosliny co jest do odratowania jednak martwi mnie kolor lisci zaczynają bardzo żółknąć jaka może być przyczyną proszę o pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 25 Października 2023 Mało wode i zaczynała zjadać azot z liści więc dolej N troche.Dolne wiatraki pierwsze żółkną bo N to pierwiastek mobilny. Nie przejmuj się tymi liściami i urwij je.Powinny odpaść praktycznie same. @TomWar Te bardziej brązowe poprostu wyschnęły. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WymiataczMega 2,367 Napisano 25 Października 2023 Daj im jeść 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 28 Października 2023 Siemanko takie pytanie czego to jest niedobor roślina wyjada azot czy ma zamalo potasu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 28 Października 2023 @TomWar starszy liść zdycha, to naturalne 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 28 Października 2023 @Tester tak ale naturalnie niedobory pojawiły się na samym dole ale ten liść nie jest wcale stary ale skoro mowisz ze ok to jestem spokojny jednak niepokoja mnie na tych lisciach takie brązowe plamki... tak umierają liscie? Hehe sory ale nie mam pojęcia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 28 Października 2023 @TomWar no zdycha naturalnie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,428 Napisano 28 Października 2023 @TomWar klasyczna jesien na krzaku. liscie padaja ze starosci 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomWar 50 Napisano 28 Października 2023 @Tester @moonkagliwicee dziekuje Panowie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaqubek000 115 Napisano 28 Października 2023 @TomWar u mnie to samo, próbuje wszystkiego a liscie i tak żółkną @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 28 Października 2023 Te dolne liście to mało azotu.Górne to brak pierwiastków niemobilnych.One pokazują niedobory ale nic tu nie jest ok wg.mnie i nie świętuj jeszcze tylko daj jej nawozu łącznie z azotem.To się nie dzieje naturalnie i żadna jesień tylko noedobory.Działaj szybko bo planty cierpią. @TomWar 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 28 Października 2023 @Lasir te co pokazał wiatraki to naturalnie usycha i tak ma być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 28 Października 2023 @Wiesiu tak się stanie a nie tak ma być.I to wszystko na samym koncu życia rośliny.U kolegi to nawet nie środek flo. Wiatraki zaczynając od najniższego żółkną.Nie wszystkie naraz. Zanim uschnie jest długo żółty ale nie suchy. Dobrze poczytać o chlorofilu Skąd się bierze w roślinach.Do czego służy i kiedy roślina go wytraca.Zebrać wiadomości do kupy i przerzucić na uprawę zioła.Zrozumiemy czemu im azot lejemy i jak potas leci łodygą w kwiatek. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 28 Października 2023 @Lasir przecież to duży starszy liść wiatrakowy i usycha, myślisz że on będzie cały czas zielony? spełnił swoją rolę i jest wysysany 2 godziny temu, Lasir napisał: .I to wszystko na samym koncu życia rośliny.U kolegi to nawet nie środek flo. jak na samym końcu życia rośliny? przecież nie musi roślina zaawansowanie kwitnąć żeby liście obumierały, posadź sobie na oucie pełnosezonówke to zobaczysz ile liści będzie żółknąć i usychać a roślina nie musi kwitnąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach