Jump to content
TomWar

Pierwsza uprawa 5x white widow auto

Recommended Posts

Witam wszystkich dopiero rozpoczynam swoją przygodę z uprawa i bardzo w razie potrzeb proszę o wsparcie gdyż moja wiedza jest ograniczona a doświadczenie zerowe

Mam boxa 1m2 

Planuje 5 plantów white widow auto od fast buds

Lampa lumatek attis 300w Pro

Wiatraki nawilżacz i wyciag z filtrem węglowym prima klima 400m podstawowy sprzęt posiadam

Ziemię dałem Plagron grow mix dlatego nie planuje dawać na Wegetacji żadnych nawozów dopiero przy kwitnieniu

tom.jpg

tom2.jpg

@Tester pobiegałem trochę po internecie i postanowiłem skompletować taki jednak wiele osób ostrzegało mnie przed tą lampa że jest ciężka do ogarniecia

@TomWar tak bedzie 😁ja przy pierwszym plancie to co chwilę zaglądałem do boxa, teraz tylko otwieram gdy jest potrzeba zrobienia treningu,podlania czy przycięcia 😉Rzadziej zaglądam, ale za to widać różnicę za każdym razem 😁😁😁

Przed chwilą wróciłem z pracy patrzę do Boksa a sadzonki jakieś powiginane jakby łodygi były za słabe aby utrzymać swój ciężar... katastrofa jedyne co mi przyszło do głowy to podsypalem wyżej ziemi i ustawiłem do pionu nie przyklepując ziemi. 

Jaki może być powód takich anomali?

@TomWar podeprzyj patykiem do saszlyka 🙂 zaraz złapie pion i łodyga trochę utyje to nabierze stabilności

Jeżeli wiatrak dmucha bezpośrednio na sadzonki to weź go ustaw tak by mieszał powietrze nad roślinami a nie dmuchał bezpośrednio w nie. To może być przyczyną ich oklapniecia.

Moje nie wszystkie ale też się tak wyjebaly l. Od od razu je z kubków w docelowe donice i lampa niżej i 400W. Się pozbierały.

Edited by WBB