Lasir 644 Napisano 5 Grudnia 2023 A to nie.Ja miałem na myśli w kostkach. To w jakimś żelu jest nie wkostkach. W kostkach to do kibelka.sorry pomyłeczka 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 5 Grudnia 2023 @Lasir az z ciekawoscie teraz zerknalem na te ona. Z opisu wydaja sie byc czyms zupelnie innym niz ja znam. Moze i sam na probe kupie sobie taki w zelu bo nie jest jakos bardzo drogi😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 5 Grudnia 2023 To na growsklepach na necie widziałem... @moonka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 5 Grudnia 2023 @Lasir jest tez tanszy "w postaci stalej". Zamawiam zapach Polar Crystal😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 5 Grudnia 2023 Hehe szybka piła widze 🙂 szkoda, że nie mam dila z producentem na boku :)) joke.Daj znać czy warte uwagi. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 5 Grudnia 2023 @Lasir i u mnie nadejdzie moment, ze bede musial otworzyc smierdzacego boxa a wtedy... Oby tylko nie capil tym alko🤣🤣🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 5 Grudnia 2023 @moonka no lepiej nie bo to by mogło pleśń oznaczać...:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamehameha 38 Napisano 6 Grudnia 2023 @Lady Green jak otwierasz boxa to wyłącz mieszający wentylator,to nie będzie tak rozdmuchiwał zapachu na pomieszczenie gdzie się znajduję.Napewno będzie mniej czuć,nie zlikwidujesz całkiem tego przy otwartych drzwiach,musiałby być wentylator wciągający takiej wydajności żeby firany z okna wciągał przez filtr 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 6 Grudnia 2023 @Lady Green może być i w cm, 1x1x1,80m wychodzi 180m3/h mocy ciągu minimum np. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 6 Grudnia 2023 @Udyr policz mi 80x80x160... bo wczoraj na kiblu z 10 minut liczyłem i nic mi nie wyszło ale czekałem, aż LadyGreen zacznie zdążyć co i jak 🙂 Mi coś 100 wychodziło... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamehameha 38 Napisano 6 Grudnia 2023 Te nasze wentylatory łopatkowe są słabej wydajności,one mielą powietrze łopatkami i nie dają dużego przepływu powietrza,najlepszy byłby wentylator promieniowy(turbinowy) one są mega wydajne,gdzie te zwykłe wciąga nosem,tylko trzeba by pokombinować przyłączenie filtra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 6 Grudnia 2023 A jak się nie zna modelu filtra to nie oszacuje się samemu ile może mieć? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamehameha 38 Napisano 6 Grudnia 2023 @WBB Ja na takigo boxa mam 360 m³/h,a filtr prima 450 m³/h i jest ok,lepiej duży zapas niż mniej,jak silnikiem w aucie lepiej V8 niż R4 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 6 Grudnia 2023 @Kamehameha 7 lat temu nie było takich wyborów jak teraz i gościu mi robił filtr pod indywidualne zamówienie.... konkretnie pod mój wentylator. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,145 Napisano 6 Grudnia 2023 Chyba kupie ten co ma @Resi666 ale to juz po swiętach... @WBB u mnie tym dzisiejszym sposobem Udyra wychodzi 200m3, u Ciebie 102,4m3. O ile dobrze to licze... 🤷♀️ 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moonka 3,403 Napisano 6 Grudnia 2023 @Kamehameha nie powiedzial bym, ze sa slabej wydajnosci ale to takie moje spostrzezenie z zycia codziennego a nie z growingu. Mam w domu zrobiony wyciag wlasnie na podobnym wentylatorze jak sa uzywane w boxach. Az zrobilem kiedys foto zeby sprawdzic w necie co to za wyciag. O dziwo jest podlaczony do trzech pomieszczen a mianowicie kuchnia, kibel i lazienka i daje rade. Po wlaczeniu w moment wyciaga czy to pare z lazienki czy smrodek z kibelka🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,120 Napisano 6 Grudnia 2023 @Lady Green czyli możliwe, że dobrze na tym kibelku kombinowałem z liczeniem 🙂 A mój wentyl miał zdaje się 243m3/h... a teraz mam inny i nie pamiętam jaki przepływ. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamehameha 38 Napisano 6 Grudnia 2023 @moonka mi chodziło o to że jakbyś miał dwa wentylatory o tej samej wydajności-łopatkowy i promieniowy,to ten drugi jest bardziej efektywny,wytwarza większe ciśnienie..Przykładem są kabiny lakiernicze gdzie tam tylko są promieniowe ze względu na wydajność.Jeśli byś w domu zainstalował taki to zobaczyłbyś różnicę o jaką mi chodzi,ty masz wentylator o przepływie mieszanym a większość ma taki 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 6 Grudnia 2023 @WBB ~ 102,5m3/h niedużo potrzeba jak na zewnątrz jest chłodno. Jak masz tak jak Ty pod dachem to lepiej żeby był lepszy przeciąg . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lady Green 2,145 Napisano 6 Grudnia 2023 Wczoraj nie podlałam roślin, nawet do nich nie zajrzałam... dziś po pracy zastałam leżące szczyty, wzięłam więc się za te tyczki... korzenie z pewnością na tym ucierpiały choc starałam się działać szybko i zdecydowanie. Przynajmniej "jakos" trzymają teraz pion... ale i tak jest to taka mega prowizorka... 3 1 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach