Gość Napisano 2 Sierpnia 2023 @vego1989 zapytam ziomka czy nie chce czegos zrobic z tego co zostanie , szkoda ze nie mam pralki do haszu wjebal by wszystko i luzz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Sierpnia 2023 @dziurawy zawsze "odpad" można wykorzystać, wg mnie nawet trzeba bo szkoda 😀 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Sierpnia 2023 @vego1989 ja odpadam ,wódy nie pije , ciastek nie upieke , makumba kojarzy mi sie z solonezem 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 3 Sierpnia 2023 @dziurawy ale akurat w sumie co do warzyw i owoców, to rzeczywiście w UE jest restrykcyjna polityka co do nawozów i masz 3 etapy, w których można korzystać z nawozów i na każdy etap/sposób podania są różne ograniczenia i jak chodzi o glebę, to sole mineralne nie wchodzą w grę blisko żniw. Nie wiem jak jest poza UE @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Sierpnia 2023 @dziurawy zrobienie ciastek jest banalnie proste 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Sierpnia 2023 @Bob drzewny spoko spoko myslisz , ze wszystko jest legitne ? a co z owocami kupowanymi od rolnika na targu ? moge ci dac 50 roznych przykladow ? a na koniec dojebie do pieca ostatni przyklad johson &johson znana firma z kosmetykami dla kobiet rozne zasypki pudry dla dzieci ? kojarzysz ile spraw w sadzie w usa przegrala ta firma ? bo podawala puderek zasypke ktora potem powodowala raka w tej chwili jest 38 tys pozwow i ok 4.5 miliarda do wyplaty ?? a mi ktos pierdoli o jakims azocie co pewnie wiecej opierdolilem z czeresniami za malolata na osiedlu 🙂 taka jest prawda i fakty , moze ktos sie wkurwiac obrazac , ale co ja moge jak ktos ma dupe wyzej niz glowe ? @vego1989 latwo zrobic ,tylko kto je potem zje , jak wyjda hujowe a nie jak szarlotka od mamcii 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Sierpnia 2023 @dziurawy Chuj ze smakiem, ważne żeby faza byla 😀 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Sierpnia 2023 @vego1989 faze to ja mam od 5 rano do 22 🙂 wystarczy mi 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 3 Sierpnia 2023 @dziurawy a no farmaceutyczne firmy to pewnego rodzaju mafia w białych rękawiczkach Był przypadek, gdzie zarobili 70 mld $ na pewnym leku, okazało się że ten lek spowodował 40 tysięcy przedwczesnych śmierci i musieli zapłacić 20 mld $ kary. Czyli możesz wybić 40 tysięcy ludzi i nadal zarobić na tym 50 mld $ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Sierpnia 2023 @Bob drzewny ale ja ciagle bije do tego ze troche azotu potasu i fosforu nie zabije mnie jak ktos sugeruje , bo sa wieksze tragedie , aa i ciagle przypominam srodowisko jest podzielone czy plukac czy nie ? ale do czasu juz gonzales spakowal nasionka czekamy jak na osiolku dotra z hiszpanii i lecimy z testami lampy i woda na koniec kwitnienia 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bob drzewny 809 Napisano 4 Sierpnia 2023 @dziurawy znaczy tam chodzi o smak, bo taka roślina najpierw sobie zasysa jakiś pierwiastek załóżmy azot i zanim coś z niego "zbuduje" to gdzieś ten azot sobie magazynuje i właśnie to płukanie ma na celu zrobić tak, żeby w magazynie było jak najmniej czystego azotu, a żeby jak najwięcej go było już wbudowanego w ściankach rośliny. Ale powiem Ci że ja np nie będę w ogóle płukał i zobaczę co to wyjdzie, będę jedynie obcinał dawki nawozów stopniowo, ale bez płukania. Chyba że coś zjebie po drodze i będzie jakiś nadmiar w glebie tak jak teraz mam nadmiar wapnia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Sierpnia 2023 wyszlo 1040 g mokrego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Sierpnia 2023 @dziurawy @dziurawy daj znać ile wyjdzie gotowego. Tu połowa to łodygi pewnie ważą. Ale sporo palonka 🤘 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Sierpnia 2023 @vego1989 licze ze 1/3 to mokre i lodygi ? jak by wyszlo 300 jest kozak wyjdzie 200 i tak jest kocur !!! na 1 raz ? superr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Sierpnia 2023 @dziurawy @dziurawy @dziurawy Co swoje to swoje 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 4 Sierpnia 2023 @dziurawy a były takie wielkie 😉😉 a ja obstawie 350 oby wyszło 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xOkoń 8 Napisano 10 Sierpnia 2023 (edytowane) @dziurawy i jak sytuacja z tym ledem wygląda bo wykłucaliście się czy da radę czy nie. Palonko klepie dobrze? Nie wiem czy za wcześnie ścinkę zrobiłeś, jak ja tam widzę około 50%mlecznego koloru, reszta przezroczysta. Mam podobny led i powierzchnię i teraz sobie zadaje pytanie czy Ty za wcześnie ściąłeś czy led nie uciągnął? Edytowane 10 Sierpnia 2023 przez xOkoń @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 15 Sierpnia 2023 @dziurawy żyjesz tam ? 😂😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WBB 2,119 Napisano 15 Sierpnia 2023 A ja dzisiaj o @dziurawymyślałem bo chciałem porównać wyniki... widzę, że przeoczyłem kilka wątków 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monako 790 Napisano 15 Sierpnia 2023 @WBB pewnie za dużo kopci ze nie chce mu się tutaj wejść 😂😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach