Katastrofedens 398 Napisano 1 Grudnia 2022 Jak chcesz możesz już przełączyć będzie 3x taka na flo 😅 albo potrzymaj jak masz chęci i czas 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 1 Grudnia 2022 Do najbliższego podlania i przełączaj bo ci namiot rozwali 🤣 będzie pień jak talala. Nasi polscy politycy już by to pod chrust do palenia zaliczali takie będą łodygi 🤣 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zumiacz 120 Napisano 1 Grudnia 2022 Ja też bym już przełączał 🙂 będzie ładny las 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soniq21 194 Napisano 2 Grudnia 2022 (edytowane) Bedzie Pudzian wśród roslin 😉 zakładasz siatke albo masz pomysł na support dla gałęzi żeby to pozniej szczyty nie kładły się na sobie? Edytowane 2 Grudnia 2022 przez Soniq21 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 4 Grudnia 2022 Elo 420! @Katastrofedens Wytrzymałem do dziś.😄 @PrzeMIX Hah nie zdziwiłbym się, ostatnio czytałem, że nawet padł pomysł opodatkowania cukru w owocach. 😄 @Soniq21 Mam siatkę do podtrzymywania roślin 120x120, spróbuję ją jakoś złożyć i założyć. Ewentualnie coś się wymyśli na biegu. Chociaż coś czuję, że będzie ta roślina niska i topy duże i ciężkie nie będą, ale oby było tak jak napisałeś. ^^ Dziś 45 dzień i pierwszu dzień FLO, od 7:00 do 19:00 było 12h ciemni. Dołożyłem dziś też drugą TS1000 i obie są na 75%, 90cm od szczytów. PPFD z apki pokazuje około 600. Nie wiem, czy to coś da, ale wydaje mi się, że może delikatnie więcej światła dotrze w więcej miejsc i może podbije plon o parę g jak będzie też więcej tych czerwonych diod? Będę mierzył PPFD itp w miarę wzrostu i jak będzie trzeba to może filtr i went dam na zewnątrz, żeby je jakoś pod sam sufit podwiesić. W ostateczności wywalę jedną lampę. Modlę się, żeby roślina była żeńska. Pozostało czekać na pierwsze oznaki kwitnienia i płeć. RH 51-59%, TEMP dzień 24-26/ noc 19-20. Krytyki i rady mile widziane Pozdrawiam! 1 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soniq21 194 Napisano 5 Grudnia 2022 @Prograss życzę Ci żebyś się mylił 😇 Masz ładną sativke w boxie myślę, że będzie wysoko. To musi isc w górę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 5 Grudnia 2022 @Soniq21 Dzięki! Dosyć rosła, ale coś chyba straciła lekko zapał po moich pseudo treningach. 😄 Znacie jakiś sprawdzony wentylator mieszający w miarę cichy bym mógł dodać do boxa? Bo ten co mam jakiś słaby się zrobił, albo na tej roślince już nie robi wrażenia tak jak na początku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 8 Grudnia 2022 (edytowane) Siemka, dziś minie siódmy tydzień. Generalnie to nic ciekawego się nie dzieje, ale jak w niedzielę przełączyłem na kwitnienie to dziś po powrocie z pracy chyba zauważyłem oznaki rozpoczęcia kwitnienia na głównym szczycie i paru mniejszych - takie małe włoski. Mam czasami problem z wilgotnością, bo potrafi mi dobić ok 70%, po zgaszeniu lampy. Wczoraj przed wyjściem podkręciłem wentę prawie dwukrotnie i nawet było 53% po powrocie z pracy tylko przez więszość czasu nie wiem jak ta wilgotność wygląda, bo albo śpię, albo 12h jestem poza domem w pracy... Przypał😄 Mimo to polecilibyście jakieś niedrogie sprawdzone osuszacze np, które sami macie? Wolałbym zmniejszyć problemy z wilgocią do minimum. Pozdrawiam! Edytowane 8 Grudnia 2022 przez Prograss 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 8 Grudnia 2022 @Prograss osuszacz ma jakiś @Udyr tylko nie wiem czy tani, niech się wypowie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Grudnia 2022 Ja mam hysure 72w. Tylko taki pod sufitem namiotu mi się mieści. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 11 Grudnia 2022 Siemka, dziś ją podlałem, bo już były klapnięte trochę liście, a po podlaniu zaczęły jakby iść do góry. Mieliście tak? 3 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Grudnia 2022 Przesuszona byle może. Jak ma mało wody to liście nie są napompowanr tylko oklapniete 🙂 napisy się to teraz do słoneczka idą 🙂 Ładny duży plant 🙂 na flo które już wjeżdża na grubo, musisz obficie karmić żeby roślina dała radę tylu szczytom. Co tam zamierzasz jej dac ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 11 Grudnia 2022 (edytowane) @Mr.Green Hah dzięki. Ładnie zaczyna pachnieć coraz bardziej cytrynowo. Dziwię się, bo pierwszy raz widzę, żeby mi się tak liście wyginały do góry. Zobaczę jak będzie dziś po 19. Na kwitnieniu zamierzam używać tylko to co jest w starterpaku biotabs i prócz tego jeszcze mam calmag biobizz. 😄 Póki co raz na jakiś czas dodaję coś do wody np organtrex, bactrex. W którymś etapie muszę dodać jedną tabletkę, bo dałem dwie tylko. Liczę na to, że mi to styknie. ^^ Edytowane 11 Grudnia 2022 przez Prograss 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Soniq21 194 Napisano 11 Grudnia 2022 @Prograss jak stawiają się do góry to znaczy, że roślina zadowolona. https://www.growweedeasy.com/why-are-marijuana-leaves-pointing-up 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Grudnia 2022 (edytowane) @Prograss to co masz w zestawie to za mało. Nie starczy jej. Na samym orgatrexie nie będzie szału. Roślinę jest rozbudowana I ma dużo topow A żeby je nakarmić trzeba coś więcej. Jak się zacznie szybciej wyjadac A tak zapewne będzie to już nie zapobiegniesz temu procesowi I całe przygotowania w postaci długiego wega I rozbudowy rośliny mogę okazać się zmarnowane. Moja rada.. zamawiaj na biegu kompostowa herbatkę PK od BioTabsa i gotuj im żarcie jak krak dla cpuna bo ona jak cpun głodne będzie 🙂 Edytowane 11 Grudnia 2022 przez Mr.Green 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 11 Grudnia 2022 @Mr.Green No i namówiłeś mnie. 😄 Już zamówione. 🙂 A co myślisz o tym bananowym Bio PK 5-8, bo też dodałem do zamówienia. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 11 Grudnia 2022 Używam jednego I drugiego. Gościu z BioTabsa mówi że jedno to NITRO drugie Gliceryna co razem daje nitrogliceryne I topy puchna elegancko 😉 so tej herbatki to orgatrex I bactrex dajesz I ja napowietrzasz 24h z pompką 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 15 Grudnia 2022 Siemkam updatejcik, bo 8 tyg minęło, czyli 56 dzień w tym już jakieś 12dni od przełączenia na kwitnienie. Dziś wjechała herbatka kompostowa(razem z Bio PK, bo nie wiedziałem, że to ma być osobno na zmianę, ale może nie będzie tragedii ^^) i mam zamiar ją podawać na zmianę z Bio PK 5-8. Ogólnie jest git, idzie bezproblemowo, byłaby wyższa, ale nie o to mi chodzi, to co się wyciąga doginam na bieżąco, żeby było płasko. 😄 Muszę chyba niedługo defoliować liście i zbędne gałęzie, jak myślicie kiedy będzie najlepszy czas na to? Myślałem, żeby zrobić to dopiero tuż przed świętami, bo jak zdefoliuje to chyba powinna wtedy się na chwilę zatrzymać? Bo generalnie jadę do rodziców na święta, więc te parę dni mnie nie będzie, trochę przyschnie i może jak ją zdefoliuję to tyle nie będzie też wody potrzebować jak się zawiesi po stresie? Dobrze myślę? Tabsa trzeciego kiedy polecacie dorzucić? Pozdrówki! 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 15 Grudnia 2022 @Prograss Pamiętasz jak ci pisałem, że podlej obficie i 3 dni powinna wytrzymać? Mam teraz wątpliwości, jak patrzę na jej rozmiary, bo układ korzeniowy mógł tam dość szczelnie wypełnić doniczkę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prograss 172 Napisano 15 Grudnia 2022 (edytowane) 2 minutes ago, Zielone krainy said: @Prograss Pamiętasz jak ci pisałem, że podlej obficie i 3 dni powinna wytrzymać? Mam teraz wątpliwości, jak patrzę na jej rozmiary, bo układ korzeniowy mógł tam dość szczelnie wypełnić doniczkę. Jak sprawdzam czy juz sucho to nie ma gdzie palucha wepchac glebiej niz na pare cm, bo korzenie czuc. Albo nie wiem co to, ale jakies pnącza czuć. 😄 Teraz jakos wytrzymala dobre 2 dni bez wody na trzeci podlalem ta herbatką, ale do świąt jeszcze dobry tydzień... Edytowane 15 Grudnia 2022 przez Prograss @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach