Gość Napisano 21 Sierpnia 2022 @guma1993 Niema sprawy. Pozdro 👊 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 21 Sierpnia 2022 Ziemia gotowa . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Sierpnia 2022 @guma1993 jak dla mnie to bardziej włókno kokosowe niż ziemia 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 21 Sierpnia 2022 @Udyr heh dokładnie;) @guma1993 myślisz że coś na tym urosnie czy szkoda czasu i lecieć do sklepu po ziemię? Heh Pewnie trzeba dodać perlit jakiś i trochę zwykłej ziemi żeby było git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Sierpnia 2022 @guma1993 nawozów będzie trzeba mineralnych do tego. Bo kokos jest pozbawiony jakichkolwiek pierwiastków. Perlit, kompost z dżdżownic, jakis nawóz sypki + dolomit i można się bawić z coco. Leć po ziemię jak nie masz dobrego zaplecza nawozów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 21 Sierpnia 2022 (edytowane) @guma1993 @Cali_Bastard @Szwagromna kokosie też rośnie ale potrzeba więcej nawozić wtedy.Ziemia jest łatwiejsza w uprawie i jak dobrą znajdziesz to na czas Wega nie musisz nic dodawać @Szwagrom @Szwagrom Edytowane 21 Sierpnia 2022 przez Growerseed @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 21 Sierpnia 2022 @Udyr mam tylko biobizz I pk mineralny jedynie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 21 Sierpnia 2022 @guma1993 jak sadziłeś w ziemi i szło ci dobrze to możesz spróbować kokos a jak pierwszy raz sadzisz to tylko problemy będą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Sierpnia 2022 @Growerseed Dobrze wiedzieć. ✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Growerseed 496 Napisano 21 Sierpnia 2022 (edytowane) @Szwagrom u ciebie to tak jak zielarz mówił zanim zje z ziemi to to zajmie. Ale np możesz urozmaicać np kupujesz ziemię allmix i ligtmix i na wierzch dajesz lightamixa a na obrzeża i dół doniczki allmixa i wtedy masz praktycznie azot z głowy na cały czas uprawy. I potem tylko jedziesz pk samo z topmaxem plus jakiś calmag. Albo co ja ostatnio zrobiłem dałem do małej donicy na wega , czekałem aż mi urośnie maksymalnie ile się da przełączyłem światło i przesadziłem do większej dzięki temu ma świeża porcję pierwiastków na jakiś czas Edytowane 21 Sierpnia 2022 przez Growerseed @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 21 Sierpnia 2022 @Growerseed Dzięki ziomku, będę wiedział na przyszłość. Pozdro 👊 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Sierpnia 2022 (edytowane) Dzień: 14 Uważam że jak na ten dzień wygląda aż za dobrze. 🙂 Edytowane 22 Sierpnia 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zumiacz 120 Napisano 22 Sierpnia 2022 Czytam i czytam te wasze rozmowy 😄 Aż mnie głowa rozbolała 😂😂😂😂 @Szwagrom 2 tygodnie temu zaczął fotorelacje a tu już 16 stron Tematu 😄 hahahah Powodzenia, dobrze wygląda 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Sierpnia 2022 @Zumiacz Dzięki ziomku, mnie też bolała gdy prowadziłem te bez sensowne dyskusje. 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) Dzień: 15 Boje się robić LST, tam jest taka jungla że niema jak wsadzić palców. To przez to że jest niska. Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 23 Sierpnia 2022 To może jeszcze się wstrzymaj z Lst ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) @Szwagrom na jakiej masz aktualnie wysokości Leda? Miałem ten sam problem, ale podniosłem go na 35-40 cm od szczytów na 2 dni i je wyciągnęło. A jak już zrobiłem LST, to wróciłem na 20-25 cm. A Aktualnie wiszą sobie 17 cm od szczytów ^^. Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez MiraiiNikki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Sierpnia 2022 @MiraiiNikki No słuchałem się wskazówek zielonego, też uważam że stanowczo za nisko rośnie cały czas utrzymuje panel na 36 cm. @MiraiiNikki Spróbuję dzisiaj LST w nocy jak wszyscy będą spać żeby nikt mi nie przeszkodził, ale przyznam że trochę się cykam, już raz złamałem roślinę i obawiam się że zrobię to drugi raz nwm czy jest sens wgl robić te LST i tak liście praktycznie wszystko zasłaniają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MiraiiNikki 463 Napisano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) @Szwagrom Też się cykałem, a robiłem pierwszy raz xD Ogólnie co Ci mogę powiedzieć, pierw kciukiem przy samej ziemi pochylałem roślinę, tak aby zrobić jej trochę luzu, a dopiero potem zabrałem się za szczyt, oczywiście cały czas asekurując łodygę u podstawy samym kciukiem. Uważam, że warto tak z 2-3 razy zrobić, w sensie pochylić u podstawy, dodać do tego delikatnie górę i puścić, i znów to samo 2-3x odniosłem wrażenie, że roślinka się wtedy bardziej elastyczna zrobiła. A na koniec podsypałem ziemi u podstawy, żeby ubić bardziej. No i wiadomo, pamiętaj mordko, żeby na sucho to robić. Daj jej jeszcze z 1-2 dni i wtedy gnij. Ja giąłem w 14 czy tam 15 dniu. Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez MiraiiNikki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 23 Sierpnia 2022 Ładna fotorelacja. Nie wysokość tego ledama od rośliny jest największą przeszkodą do osiągnięcia idealnych przerw między węzłami, a jego moc. Zainwestuj kiedyś w 35w, a po 2-3 tyg flo wrzucaj na ten namiot 60w. Szczerze polecam, podnieś ile możesz tą 60 teraz i zobacz jak szybko i o ile Ci się wydłuża łodyga. Wysokością panelu vs krzak jakoś dasz radę to robić, ale najlepiej na weg mniejszy panel. Ja to stosuje i się sprawdza, jak mi nie ufasz to zielony robi to samo. Jedzie jeden, później włącza drugi. 0.16m i panel z 4 diodami świecącymi punktowo, pokrywający cały namiot to jest moc. Powodzenia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach