Cali 124 Napisano 10 Września 2022 @Cali ja bym zrobił tak że na minimalnych obrotach bym wpuszczał powietrze z dworu a wyciągający po pomieszczeniu Zwiększy ci to też odrazu poziom co2 świeże powietrze zbije ci wilgoć I najlepiej jak by to była fena ze spiralą w środku Jeszcze możesz wywalić liści wiatrakowych + nałożyć folię aluminiową na doniczkę żeby woda tak nie parowała @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 10 Września 2022 @Mr.Green przeważnie są to malutkie piece gazowe. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 10 Września 2022 Jak tutaj wszyscy obeznani są to mam pytanie na temat właśnie wentylacji/wilgotności. Lepiej zrobić obieg zamknięty i zrobić jakąś wentylację z dworu? Czy lepiej aby powietrze z wiltra węglowego nie będzie wracać do tentu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Września 2022 @Brazil Munster typu takie wiszace termy? To lipa. @Przedzior wszystko zalezy co gdzie i ile wladujesz w tenta 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 10 Września 2022 @Mr.Green to znaczy? Przy 3 krzakach nie mogę zejść niżej w dzień jak 55% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Września 2022 Moze jakbys dal 2 krzaki to by pomoglo 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali 124 Napisano 10 Września 2022 @Przedzior to zależy czy masz też problemy z temperaturą jak za niska to zamknięty wraca do namiotu + 2 went lekko wpuszczający świeże powietrze do namiotu Świeże powietrze bardzo dużo pomaga nie ma tego zaduchu kisniecia czyli niższa wilgotność + osuszacz tylko trzeba wziąć pod uwagę że te parę stopni ci podniesie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 10 Września 2022 @Cali nie mam problemów z temperatura, na chwilę obecną testuje wentylator wyrzuca ciepłe powietrze z namiotu na zewnątrz i mam od spodu kratkę otwarta plus te osuszacze w granulacie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali 124 Napisano 10 Września 2022 @Przedzior to poco pytasz 🤣🍃🍃 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 10 Września 2022 @Cali bo mam wilgotność za wysoką i myślę że bez oszuszacza powietrza na czas kwitnienia się nie obędzie 😭 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali 124 Napisano 10 Września 2022 Pisałem ci żebyś 2 went kupił z regulacją obrotów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedzior 239 Napisano 10 Września 2022 @Cali myślisz że taki komputerowy wiatraczek wystarczy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali 124 Napisano 10 Września 2022 @Przedzior pisz priv jak chcesz coś się dowiedzieć 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 10 Września 2022 osuszacz musiał by był bardzo mocny, ale to znowu będzie generował sporo ciepła. Szybciej klimatyzator. Ja po prostu wietrzę-problem jest tylko, jak na zewnątrz jest ciepło i wilgotno. Wybieram odmiany mniej podatne na pleśń, do tego można na początku flo zrobić oprysk na grzyby 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 10 Września 2022 Ostatnie golenie przed kwitem i mały up. Wyrwalem reklamówkę liści i teraz już postaram się nie tykać. Maja miejsca sporo tak wiec nawet jak trochę zakrzaczy to nie powinno być problemu. W tyg dorzucam drugi mieszacz i trochę poprzerabiam setup; postaram się zamknąć tak jak tutaj gadalismy i dodać co2 i dehumidifier. Od dzisiaj tez zacząłem podawać rock resinator i ściągnąłem większość azotu z pokarmu. 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 10 Września 2022 (edytowane) @Cali_Bastard ja bym tak w 2-4 tygodniu flo wywalił trochę wiatraków-większe topy i do tego niższa wilgotność do tygo wyciągu można chyba inteligentny serownik-ustawiasz temperaturę i on sam zapodaje prędkość Edytowane 10 Września 2022 przez doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 10 Września 2022 @doominik ten model ma tylko regulator obrotów, sondy tam nie podłączysz ale to tez nie było by problemem. Walczę z myślami narazie. Jutro albo pojutrze będę podejmował decyzje 🤔 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 10 Września 2022 @Cali_Bastard mój wygląda tak samo i do niego zamiast tego regulatora, który był w zestawie mam podłączony ten smart controller i to do niego podłączona jest sonda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 10 Września 2022 @doominik poka jak to wyglada 😃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 10 Września 2022 @Cali_Bastard nie chcę otwierać namiotu, bo maja teraz ciemno, ale sam sterownik wygląda tak: @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach