Gibexnator 227 Napisano 26 Lipca 2022 Wczoraj przed dpaniem zrobiłem im oprysk z power roots. Żałuję że nie stosowałem tego od początku. Teraz tak się zastanawiam , czy dać im kilka dni i przechodzić na flo , a może jeszcze zrobić jakiś dodatkowy trening . Wszelkie rady są mile widziane s nawet wskazane 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 26 Lipca 2022 @Gibexnator wszystko zalezy jak wysokie chcesz miec planty 😉 poczekalbym tydzien i przelaczal powoli bo i tak wystrzeli w gore po kilku dniach od przelaczenia i wtedy mozesz ja doginac dalej podwiazujac odrosty do bokow donic. Bedzie mniejsza i bardziej jak bukiet. Jak poczekasz dluzej to bedzie bardziej jak male drzewko 😄 u mnie weeding gelato dosc mocno wystrzelilo w gore ale tez to moja wina bo za duzo plantow mialem na malej powierzchni wiec szukaly drogi do gory 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 29 Lipca 2022 (edytowane) DZIEŃ 28 Od 2 dni ich nie ruszam , tylko podlewanie i oprysk. W niedzielę przełączę światło na 12/12 bo nic tu już ciekawego się chyba nie wydarzy. Dodałem nowy wiatraczek mieszający , worek co2 i zmieniłem lampę na lumateka . Wisi sobie 70 cm nad szczytami i ustawiona na 40 %. Edytowane 29 Lipca 2022 przez Gibexnator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Lipca 2022 @Gibexnator Jest ok, przełączysz w niedziele to z wega wyjdą za około 10 dni , czyli będą 38 dni na wegu, doniczka 11 l da radę, Fimu toppingu nie robisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 29 Lipca 2022 @Zielone krainy Robiłem Fim . Ogólnie to zaraz zrobię zdjęcia i zobaczysz jak dużo małych szczytów jest pochowanych , nie wiem czy mogę cokolwiek im pomóc. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Lipca 2022 @Gibexnator Odginaj liście i przypinaj drutem ogrodowym do ziemi, jak coś nie możesz odgiąć to utnij, ale nie usuń za dużo liści na raz, bo przyblokujesz roślinę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 29 Lipca 2022 (edytowane) Coś poodsłaniałem , jednego wiatraka za pomocą drutu przycisnąłem do gleby. Ogólnie za dużo tutaj kwiatków nie będzie. Jeszcze wczoraj wyrwałem przez przypadek szczyt jak ją naginałem. Chyba zrobię sobie spokój na tydzień i pozwolę jej rosnąć w spokoju. Będę tylko odginał liście i nic więcej , ogólnie jak dotykam liście wiatrakowe są takie szorstkie , tak ma być ? Edytowane 29 Lipca 2022 przez Gibexnator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 29 Lipca 2022 56 minut temu, Gibexnator napisał: ogólnie jak dotykam liście wiatrakowe są takie szorstkie , tak ma być ? możliwe, lej jej wode czystą na razie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 1 Sierpnia 2022 DZIEŃ 31 Dzisiaj przełączam światło na 12/12. Zrobiłem porządek z wlotem pasywnym tzn. żadne światło nie dostanie się do środka boxa. Wieczorem będę je podlewał , doginał i zastanawiam się czy zrobić dzisiaj fryzjera czy zaczekać jeszcze i zrobić raz a porzadnie , ciagle odginam liście ale szybko wracają i zasłaniają mniejsze szczyty. Kolejna sprawa to światło , czy od jutra zwiększyć światło na 60% i obnizyć np 5 cm ?. Nie wiem czy to wskazane ale nadal nie używam went wyciągowego , czekam aż przejdę na niższą wilgotność i wtedy chcę wrzucić filtr i wyciąg. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 1 Sierpnia 2022 @Gibexnator narazie ich nie ruszaj. Za chwilę wystrzelą w górę trochę to będzie luźniej dla liści. W ~3 tyg po zmianie światła usuniesz co niepotrzebne. Teraz daj jej się wyciągnąć, możesz moc zwiększyć. Jak chcesz niższe rośliny mieć to obniż lampę, jeśli masz miejsca sporo w górę to nic nie zmieniaj w wysokości. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 1 Sierpnia 2022 @Udyr no szczerze to wolałbym żeby były wyższe , ciężko przy nich cokolwiek zrobić bo takie kurduple są i nawet podlewać ciężko. Ok , to będę tylko odginał liście lampe dam na 60% i zostawie narazie na tej wysokości. Co drugie podlewanie daję biohumusa , chyba im tam nie zaszkodzi. Ogólnie wszystkie nawozy mam organiczne , więc może mógłbym powolutku im wprowadzać małe dawki calmag na początek ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 1 Sierpnia 2022 @Gibexnator na 1 poście masz podane że używasz plagronu. Pogubiłem się 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 1 Sierpnia 2022 @Gibexnator jak organiczne to mozesz juz dawac. One dluzej potrzebuja by zadzialaly. Mozesz juz ja przyzwyczajac do papu i dawac male dawki. Jak przelaczysz to zacznie rosnac plant jak i apetyt a potem ciezko uzupelnic w organice jak sie rozkreci 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 1 Sierpnia 2022 @Udyr Zgadza się , ale nawozy są organiczne a przynajmniej tak podaje producent 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 1 Sierpnia 2022 @Gibexnator jeśli w tabeli żywienia przyocniejszej ziemi zalecają podawać to coś tam już można dać, oby nie pk 13/14 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 1 Sierpnia 2022 @Udyr Nie nie , to jak już to dopiero w późniejszym etapie i to przy waszej pomocy będę uzywał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 2 Sierpnia 2022 (edytowane) 32 DZIEŃ od wczoraj 12/12 Wczoraj popiłem i mimo doradzania bardziej doświadczonych kolegów pobawiłem się w fryzjera , wypierdzieliłem dużo liści i zrobiłem lst. Teraz wróciłem i zajrzałem a tu nawet przyjemny widok , nie padły. Niestety pojawiły się jakieś skazy na liściach np kropki , nie wiem czy to np przez to ze jak podlewałem to trochę poleciało na liście , a dodawałem do podlewania biohumus i standardowo power roots. Panowie czy to jakis niedobór czy jakieś robactwo mi zaczyna szponcić. Ewentualnie dodać jakiś nawóz i spryskać je ?? Edytowane 2 Sierpnia 2022 przez Gibexnator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gibexnator 227 Napisano 2 Sierpnia 2022 (edytowane) Te plamki to oznaka niedoboru potasu ?? Edytowane 2 Sierpnia 2022 przez Gibexnator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Sierpnia 2022 16 minut temu, Gibexnator napisał: Te plamki to oznaka niedoboru potasu ?? Tak trochę jakby pasowało. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 2 Sierpnia 2022 @Gibexnator Raczej w ph coś się zepsuło delikatnie, na tym etapie potasu nie powinno brakować, a jedynie może być coś przyblokowane ph w ziemi. Jakie ph lejesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach