Skocz do zawartości
Cali_Bastard

LED + HPS // The Plug - Zupreme // 150x300x200 // Bio Bizz Light Mix

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

@Cali_Bastard czekam z niecierpliwoscia 🙂 zeby sie doksztalcic 🙂 bo to co u mnie sie odwala to jest jakies szslenstwo 😄

Niedocenilem roslin 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green niektore pannice potrafią się przełączać do dwóch tyg i potem zaczynaja mocno stretch’owac. Pewnie nie uwzględniłeś tego czasu i wyjebalo do góry za bardzo.

Zaloz drugie piętro siatki 20-30cm powyżej tej co już masz o ile jest to jeszcze możliwe.

Mialem kiedyś taki projekt gdzie tez nie opanowałem jak wystrzeliły to pamietam ze 3 piętra siaty rozwieszalem😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Cali_Bastard jest do 60cm powyzej siatki.. 

Jutro wstawie fotke ale wydaje mi sie ze rozetne siatke i ustawie je inaczej bo one sie takie slupy zrobily jak przy mainline do gory. Nie dalo sie tego ogarnac bo twarde lodygi i to giac to polamane wszystko. 

Nie wiem czy nie lepiej je rozlozyc bo mam tylko 4 teraz i w jednym rogu luka. Wiec lepiej chyba je rozrzedzic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Szwagrom napisał:

Jaką lampę stosujesz pytam z ciekawości. ?

Viparspectra p4000 x2 

Hps dual spectrum dimable 1000W z rozblysnikiem w kształcie parasola ale zastanawiam się czy go nie wymienię i dołożę zamiast kolejny panel led. Ciepło u nas ostatnio i ciężko temperatury ogarnąć.

@Mr.Green jak masz aż 60 cm powyżej to pomiędzy szczytem a siatka dołóż jeszcze jedna siatkę żeby je ustabilizować. Już ich nie gnij ale dołóż support. Trochę się pobawisz żeby wcisnąć na 30 cm w głąb ale do ogarnięcia  😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Cali_Bastard nie chce ich doginac a rozlozyc doniczki zeby kazdy plant mial wiecej swiatla bo 2 sztuki odpadly i mam dziure w strukturze a stoja za gesto. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Cali_Bastard No HPS to się strasznie nagrzewają, LED w dzisiejszych czasach jest lepszym rozwiązaniem nie grzeją się tak a też dają dobre spektrum światła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Update: 4 tydzien

Troche ost nie zaglądam i przesuszylem dlatego na lekkim zwisie.

Wyselekcjonowalem 16 sztuk.

Poszly w duze + podcinka i dalsze lamanko.

Jeszcze ze dwa tyg wega i siata gdzieś w międzyczasie.

189FEFFB-566C-494D-8365-1BC77EE1589E.jpeg

561510AC-8F62-4DBE-AD5F-40E1C5E32ED7.jpeg

3878BAE1-962F-4529-9313-F8106975447A.jpeg

4EE45F4D-D37B-4A94-93A4-1999F42C7817.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green jak warunki na zewnątrz pozwalają ogarnąć temperaturę to wieszam trochę wyżej i pełna moc od drugiego tygodnia.

Ja to tak na czuja bardziej chyba już jadę większość takich rzeczy. Tylko żarcie sprawdzam za każdym razem choć zazwyczaj mieszam tak samo i mógłbym nie sprawdzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi