Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Na mokro to sie moze rozwalic ziemia jak bedzie ciapa. Na sucho lepiej bo bryla korzeniowa jest bardziej zwarta i lzej wyciagnac ja ze starego opakowania

Pozgniataj najpierw te doniczki po bokach rekami. Zeby sie odspoila ziemia od doniczki. Zrob tak w kolo by ladnie odeszla od scianek. Potem zlap roslinke miedzy palce jakbys trzymal wasa i pyk do gory nogami popukaj troche i powinno ladnie wyjsc wszystko w jednym kawalku 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Zycienamaxa swieza ziemia zawsze jest wilgotna. Podlej dosc obficie po calej doniczce. Ma duza powierzchnie parowania wiec nie powinno byc problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mr.Green teraz sobie zdałem sprawę że źle zrobiłem że je na środku posadziłem

3 minuty temu, Mr.Green napisał:

@Zycienamaxa swieza ziemia zawsze jest wilgotna. Podlej dosc obficie po calej doniczce. Ma duza powierzchnie parowania wiec nie powinno byc problemow

Ok tak zrobimy 0.5l na sztukę wystarczy ? Doniczki mają po 10 otworów w dnie więc nadmiar wyleje się pod spod w razie co 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@Zycienamaxa no zalezy jak lezy 😄 gdyby ro byl sezon to bys zrobil topa i poszedl na dwie strony. Automat nie lubi przesadzania ogolnie. Ja swoje auto walilem prosto w donice 24 litry i korzenie spokojnie dobijaly do dna. Po scince mozna calego korzenia z ziemia wyciagnac.

Mozesz sprobowac odgarnac ziemie z jednej strony i go przesunac delikatnie tak na 2/3 dlugosci doniczki. Jak bedziesz kladl glowna lodyge w ta dluzsza manke to ta mniejsza zostaw na odrosty i je tam upinaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi