Cali_Bastard 685 Napisano 29 Lipca 2022 Musiałbym sprawdzić Z tego co pamietam to grow to cukry. Nie pamietam dokładnie bo nie uzywam ich od lat. Od biobizz uzywam tylko ziemie. Za to co do deficytu jestem bardziej niż pewien ze to potas zwłaszcza ze zaczęła się już faza kwitnienia. Lecisz wg tabeli czy masz jakiś swój przepis ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 29 Lipca 2022 Lece wedlug tabeli ale ze zmniejszonymi dawkami. Sprawdzalem wlasnie ze Bioo Grow to cukry i potas. NPK 4-3-6 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 29 Lipca 2022 (edytowane) @Dumel89 bloom na wiecej Edytowane 29 Lipca 2022 przez Rzeźnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 30 Lipca 2022 Sprawdzilem etykiety. Bio Grow 6%, Bio Bloom 4.6%, Top Max 0.01% potasu. Podlalem wczoraj panny 3ml/l Bio Grow. Poniose jego dawke podczas podlewania. Topy rosna dalej na szczescie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 31 Lipca 2022 Dzien 62/31 kwitnienia 55%-58% wilgotnosci 28 stopni w dzien. W nocy wilgotnosc 62-65%, temperatura 24 stopnie. Dzisiaj ponownie zostaly podlane tym razem z dodatkiem 3ml/l Bio-Grow i Bio-bloom, 2ml Top-Max, 1ml Bio-heaven i 0.5ml Calmag. Nie ma narazie nowych oznak braku potasu takaze na chwile obecna mam zamiar utrzymywac diete i obserwowac. Od nastepnego podlania bede uzywal wiecej wody bo coraz wiecej pija. Teraz pytania 🙂 Co z tymi zoltymi lisciami? Czy to jakies niedobory czy po prostu brak swiatla? I co z tym zrobic? Wszystkie to dolne liscie albo w srodku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Lipca 2022 @Dumel89 Wysysa pierwiastki od dołu głównie azot, ale to naturalne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 31 Lipca 2022 Czy wycinac te male klaczki zeby nie bylo popcornu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Lipca 2022 @Dumel89 No pasowałoby się tego pozbyć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 1 Sierpnia 2022 @Zielone krainy wroce z pracy to ogarne temat. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 3 Sierpnia 2022 Jedna z roslin dalej wykazuje niedobory potasu. Podlewam rosliny z nawozami co drugie podlanie. Dzisiaj piwinna byc sama woda ale dodam ponownie Bio-Grow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 3 Sierpnia 2022 @Dumel89 ona glodna jest. Te dawki bio sa niewystarczajace i sie wyjada bidulka ze wszystkich skladnikow. Jasnieje w oczach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 3 Sierpnia 2022 @Mr.Green ostatnio dostaly na zmiane full pakiet odzywek i zamiast samej wody 3ml/l Bio-Grow. Moze dorzuce do tego Bio-Bloom. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 5 Sierpnia 2022 Dzien dobry wszystkim. Mam male pytanko odnosnie stosowania PK 13/14. Panienki sa coraz blizej godziny zero. Obstawiam ze jeszcze okolo 6 tygodni do scinki. Z moich wyszukiwan ze PK dodaje sie 2-3 tygodnie przed scinka. Teraz wytlumaczcie mi czy skoro 2 ostatnie tygodnie powinno lac sie wode czy to oznacza ze PK powinno sie uzyc przez tydzien 3 tygodnie przed scinka czy stosowac najpierw PK 2-3 tygodnie a pozniej 2 tygodnie wody? Drugie pytanie jezeli chodzi o laczenie z BioBizz. Czy kiedy zaczne stosowac PK odstawic BioBizz czy mozna laczyc? Z gory dziekuje 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 5 Sierpnia 2022 @Dumel89 3 tyg przed planowanym ścięciem lejesz od najniższej dawki gradacyjnie w górę przez tydzień (około 4-5 podlań). Musisz też zwracać uwagę czy po podniesieniu dawki nie pali Ci liści, bo dosyć mocne to jest. Można łączyć z biobizz ale pk rozmieszaj z sama wodą i dolej do reszty żarcia, nie lej koncentratu . Potem dwa tyg woda i pod koniec tego czasu powinna ładnie koloru nabrać z powolnego wyjadania, chyba że jest mocno napakowana to kilka dni wcześniej można odstawić nawozy. 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Sierpnia 2022 (edytowane) Fajny namiot prawdziwy przyjaciel, no i zajebiste roślinki. Edytowane 6 Sierpnia 2022 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 12 Sierpnia 2022 Dzien 74/43 kwitnienia Witam serdecznie. Liscie maja problemy, zaluje ze nie posluchalem @Cali_Bastard i nie kupilem potasu od razu. Mam nadzieje ze jak zamowie jutro to bede mial na wtorek. Kolejna roslina rowniez zaczyna miec te same objawy. Ostatnio ciagle dostaja papu. Co drugie podlanie daje polowe porcji. Dzsiaj dostaly ponownie 0.5ml/l CalMag, po 3ml/l Bio-Grow, Bio-Bloom, Top Max. Temperatury w dzien wysokie 28 stopni i 45% momentami 40% wilgotnosci. W nocy 23-24 stopnie i 55%-60% wilgotnosci. Obstawiam ze jeszcze 4-5 tygodni, za tydzien zaczynam lac Pk 13/14. Mozna juz robic zaklady? Licze na 200g 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 12 Sierpnia 2022 Kup sobie bio sys w proszku i makro potasium od canny i polej dwa razy w cyklu co 3cie podlanie inaczej w tej fazie zwiększenie potasu nic nie da a jak dołożysz zaraz pk to możesz tylko zablokować i deficytu zrobisz nadwyżki. Bio sys to bakterie i mikroby które fajnie zadziałają z bio biz, pozwolą roślinie lepiej zaabsorbować potas. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 12 Sierpnia 2022 (edytowane) Ja lałem co podlanie 8ml blooma i wychodził niedobór potasu, więc nic dziwnego, że przy 3ml wychodzi. Nawet w połączeniu z potasem z biogrowa to jest za mało przy 3ml/l, ogólnie ta tabelka z biobizza jest strasznie nieżyciowa xd @Cali_Bastard czemu by przyblokował dodając PK13/14? Niekoniecznie, to kwestia odpowiednich proporcji, jakbym miał PK to bym używał PK, a nie nabijał komuś kabze Sam zamiast PK na następny grow wjeżdżam z tym na koniec: dutch-passion.com z kolei dodaje zdjęcia z takimi samymi objawami pod niedoborem wapnia, może Ci to coś pomoże @Dumel89 Edytowane 12 Sierpnia 2022 przez Rzeźnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Sierpnia 2022 @Dumel89 Ja tu widzę niedobory magnezu, a nie potasu, ja bym zdecydowanie zwiększył dawkę calmagu, a nie sądził, że głównym odpowiedzialnym jest niedobór potasu. Wysyfienie liści jest według mnie typowe dla niedoborów magnezu, sprawdź też ph . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pixel 60 Napisano 13 Sierpnia 2022 (edytowane) Jeśli pH się zgadza i nic nie zmieniałeś w uprawie chociażby np. wody i innych warunków to @Zielone krainy zgadzam się z zielonym w kwestii potasu. Masz liście dość ciemne na tym etapie wzrostu, i ciemne linie na liściach to wskazuje niedobór fosforu ! Na pewno nie brakuję potasu bo potas atakuje od zewnętrznych części liści!Calmag(może odblokować pobieranie składników lecz jego nadmiar blokuje ale twoja roślina tego nie wskazuje) lub fosfor pomoże .Jak to by była moja uprawa to bym zapodał im mała dawkę P/K i calmag ale też inną dla każdej rośliny i obserwował co się stanie,wtedy łatwo wyciągnąć wnioski... (nie sugeruj się moim zdaniem ,nie mam doświadczenia dużego ,wnioski wyciągam z ,,google" ale segreguję informacje i wybieram te ,,perełki" ) A prawdą jest że każda uprawa jest INNA !Staraj się ją "wyczuć ,, jak od początku dobrze idzie to tylko jej zwiększaj papu i sama urośnie,chodź i tak będą problemy bo teraz tą genetykę mixują że niedługo może wyrosnąć nam do góry nogami ,trzeba brać tolerancję. 😉 A tak na marginesie to każde zdjęcie wygląda inaczej liścia, właściciel najlepiej zauważy niedobór/nadmiar zgodnie z tabelą co masz na forum. Twoje oko nigdy nie dorówna aparatu i odwrotnie . Edytowane 13 Sierpnia 2022 przez Pixel @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach