Cali_Bastard 685 Napisano 3 Lipca 2022 @Lasir wg mnie te ciemnie i inne zabiegi to trochę mity są. Nie znalazłem nigdy żadnych naukowych publikacji tylko jak jakaś mantra powtarzana przez growerow argumentowania cały czas tak samo. Ja osobiście staram się najmniej stresować roślinę jak się tylko da i do końca doprowadzić ja w szczęściu i zdrowiu 😎 Ostatnie dwa tyg leje woda z cannazymem żeby pomoc zeżreć wszystko co ma w ziemi ph5.5 dla ziemi. Zmieniam światło na 13/11 żeby czuły ze dzień się skraca jak na jesień i czas zagęszczać ruchy bo zaraz koniec. Temperaturea poniżej 23’ z krótszym dniem i wilgoć najmniej jak się da powoduje ze ostro kryształami zasypuje topy żeby chronić przed niższa temp i brakiem wilgoci. Stresowanie ciemnią w moim przypadku nie przynosiło żadnych zauważalnych rezultatów 🤷🏻♂️ 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 3 Lipca 2022 Czułem, że z tą ciemnią to troche przesadzone.Ale lekkie łamanko... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 3 Lipca 2022 @Lasir jeśli jest coś co chcesz sprawdzić to sprawdź na połowie rzutu a polowe zostaw bez. Powtórz 3 razy i jak za każdym razem masz pożądany i zauważalny efekt to coś może w tym być. Inaczej to można każda teorie podpiąć imo 😏 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 3 Lipca 2022 I caly czar prysl 😄 @Cali_Bastard co Ty nie ogladales uwierz w ducha? 😄 fajne zdjecie profilowe haha to u Ciebie tak plywala? Wariat 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 3 Lipca 2022 @Cali_Bastard Rozumiem na czym prawdziwe doświadczenie polega.Ja jestem na etapie - upraw marzenia, standardy z później ;) 1 minutę temu, Mr.Green napisał: I caly czar prysl 😄 @Cali_Bastard co Ty nie ogladales uwierz w ducha? 😄 fajne zdjecie profilowe haha to u Ciebie tak plywala? Wariat 🙂 Bez sensu drwina... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 3 Lipca 2022 @Lasir przeciez ja z nikogo nie drwie.. ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cali_Bastard 685 Napisano 3 Lipca 2022 Ja przez lata słyszałem mnostwo voodoo teorii tylko nigdy jakos od tych osób które je rozpowiadały nie dostałem żadnego świetego grala do spróbowania 😏 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 3 Lipca 2022 @Cali_Bastard @Mr.Green Też stawiam na zdrowie i dobre logiczne myślenie.Tak, że niech to będzie kropką w naszych rozważaniach :). Oby nam się! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 3 Lipca 2022 @LasirW to że miód osłodzi roślinę ciężko uwierzyć, w sumie jak wsadzisz kwiatek do atramentu to zmieni kolor, ale wszelkie łamania, zmiany światła jak u @Cali_Bastard ciemnie, lód w jakiś sposób dają roślinie znać że to już koniec, przecież one żyją i reagują. Zaklepiają rany przenoszą moc na najwyższy (najbardziej obiecujący pod względem dania potomstwa) szczyt muszą jakoś reagować na takie bodźce zwiastujące nadchodzącą zimę, nie wiem jak do tego mają się automaty bo to inna para kaloszy trochę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 4 Lipca 2022 11 godzin temu, PrzeMIX napisał: @LasirW to że miód osłodzi roślinę ciężko uwierzyć, w sumie jak wsadzisz kwiatek do atramentu to zmieni kolor, ale wszelkie łamania, zmiany światła jak u @Cali_Bastard ciemnie, lód w jakiś sposób dają roślinie znać że to już koniec, przecież one żyją i reagują. Zaklepiają rany przenoszą moc na najwyższy (najbardziej obiecujący pod względem dania potomstwa) szczyt muszą jakoś reagować na takie bodźce zwiastujące nadchodzącą zimę, nie wiem jak do tego mają się automaty bo to inna para kaloszy trochę. Miód ma poprawić smak.to akurat sprawdzone że działa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 5 Lipca 2022 Roślinki dostały po 1.25l wody na każdą z pH 6.3. Jedne ładnie dochodzą inne są jeszcze grubo w plecy. Rozbieżność jest duża. Skoro niby ta woda z miodem działa to może skusze się na późniejsze podlania 😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zumiacz 120 Napisano 5 Lipca 2022 @PrzeMIX Jak często lejesz im wodę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 5 Lipca 2022 @Zumiacz co 3 dni zdjęcia świeżo po podlaniu i wyciągnięciu kilku listków których powoli się pozbywa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 5 Lipca 2022 @PrzeMIX podlewaj wtedy gdy wsadzisz w ziemie pół palca i czujesz suchość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 5 Lipca 2022 @Piotr111111 tutaj doniczka obsycha do okoła to są materiałowe. Nie chce zabijać mikro w bio uprawie a zdjęcia po podlaniu a raczej w jego trakcie bo robię przerwy po 250 ml leje nie bój się nie robię bagna 😉 ale dzięki za rade 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Lipca 2022 @PrzeMIX A ja jestem ciekaw jak to się rozwinie pod tą chińską lampą, trzymam za ciebie mocno kciuki. Powodzenia 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 6 Lipca 2022 @Heavy Lungjak widać nawet się rozwinęło w weekend kosa chyba. Nie wiem czy wszystkich ale coś możliwe skosze już. Zobaczymy w przyszłej uprawie jak będę tym świecić od początku mając już jakieś doświadczenie. 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Lipca 2022 @PrzeMIX Który planujesz ściąć? Doświadczenie przyjdzie samo z czasem, wystarczy wyciągać wnioski na własnych błędach, i nabierzesz doświadczenia, choć jak dla mnie i tak ci to świetnie idzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 8 Lipca 2022 @Heavy Lungdzięki za słowa otuchy. Roślinki oprócz jednej nie wykazują już wzrostu, jednak do 30-40 % bursztynu jeszcze daleko, przez 4-5 dni powiedział bym że nic się nie zmieniło w trichomach. Dziś dostały pierwszy raz wodę z 25ml/5l miodku niestety sklepowego zapewne nie najlepszego sortu bo wyciskany z butelki, długo leżał a nawet się nie skrysztalił. pH 6.4 Dziś dokładniej oglądałem rośliny od spodu, i bum dostałem strzała. Znalazłem kilka (4-5) otwartych jajec. Najsłabsza Gelato która miała problemy od początku delikatnie przyhermiła (dużo stresów bo nie chciała wyjść, teraz jest najwyższa i obrywa światłem). Od początku trochę inaczej budowala się, kiedyś nawet o to pytałem w fotorelacji. to nie są jajca bo urwałem jedno i sprawdzałem, wygląda jak żeński zalążek nasiona Nic już nie poradzę, jajca usunąłem najwyżej będzie parę nasion. Nie wiem czy nie przedłużę im trochę czasu na dojście i wyjadanie składników, bo azotu mają jeszcze sporo, a i trichomy mogły by dostać jeszcze trochę czasu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 9 Lipca 2022 @PrzeMIX dopóki nie ma dużo brązu to daj zżerać co ma w glebie, nie byłoby to smaczne teraz napewno 😄 Bardzo sympatycznie się upasły pod koniec ✌️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach