PrzeMIX 207 Napisano 6 Maja 2022 A ze światłem powinienem coś działać, lampy świeca cały czas z tą samą mocą i dalej w trybie weg, może je przełączyć na pełne spektrum albo zwiększyć moc? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 6 Maja 2022 @PrzeMIX za jakiś czas możesz przełączyć na kwitnienia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Maja 2022 @Wiesiu przeciez to automaty 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitopoktam 43 Napisano 6 Maja 2022 @Mr.Green w pierwszym poście @PrzeMIX wspominał, że ma w lampie przełącznik trybów Veg/Flow także pewnie o to chodziło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 6 Maja 2022 @Mr.Greenautomaty prawda, ale są chyba jakieś różnice w barwie światła (długości fal) dla fazy wegetatywnej i kwitnienia przecież po to są przełączniki weg/flo, wiem że słońce nie zmienia barw 😂, ale po coś to chyba jest, czy polecasz świecić całą gamą od początku do końca. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 7 Maja 2022 @PrzeMIX Fullspectrum na blooma. Nie wiem czego używasz ale najlepiej żeby wszystkie diody na auto pizgały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Maja 2022 @PrzeMIX ja mam akurat leda bez przelaczania. Swieci od poczatku do konca cala gama 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 7 Maja 2022 20 godzin temu, PrzeMIX napisał: @Mr.Greenautomaty prawda, ale są chyba jakieś różnice w barwie światła (długości fal) dla fazy wegetatywnej i kwitnienia przecież po to są przełączniki weg/flo, wiem że słońce nie zmienia barw 😂, ale po coś to chyba jest, czy polecasz świecić całą gamą od początku do końca. Ja na auto pod chińskim ledem miałem odpalone i tryb veg i flo na raz by wydusić fotony do cna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Maja 2022 Kazdy orze jak morze :)) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 8 Maja 2022 Chyba tego im było trzeba od wczoraj po zmianie światła wystrzeliły jak głupie, zobaczymy czy nie jest za mocne, za kilka dni postaram się podnieść moc lampy o jakieś 10% i będę tak robił raz na tydzień/dwa do samego końca a międzyczasie może pomyślę o wywaleniu chińskiej lampy i przyklejeniu na tyrtyki do samego sufitu boxa, z resztą zobaczymy.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 9 Maja 2022 Dziś na koniec dnia dostały po 750 ml wody z biohaeven i biobloom po 3ml/l Jutro rano dostaną pozostałe 500 ml papu na roślinę. Zobaczymy jak na to zareagują, liście wygląda zdrowo nawet końcówki są w dobrym stanie niepopalone znaczy, że nie mają za dużo papu ale zaczęło bardziej postępować czerwienienie łodyg i pojawiło się na najsłabszym Gelato który wystrzelił jak z procy. Znalazłem kilka losowych liści które od czubka żółkną i dalej brązowieją postępując wgłąb liścia, nie wiem czy to jakiś niedobór i wysysanie pożywienia czy coś nie tak. Prócz tego podniosłem moc lampy bo łby zaczęły się wyciągać ku górze bardziej i dociągnąłem kilka łodyg niżej na LST Ogólnie ostatnie update dotyczące wentylacji w i wokół doniczek, kermazyt pod nie, dodatkowe wiatraki i ziemia w doniczkach, zmiana typu światła złożyły się na takiego kopa, że od razu widać że tego im było trzeba. Dziś mam jedno zdjęcie przed całym procesem jutro dorzucę foty kilku liści, jak wyglądają formujące się topy itd. Spójrzcie Gelato z przodu wyciągnęło się i przerosło koleżanki z tyłu chociaż te pogięte jak głupie na lst żeby było równo 😂 WW też dostało kopa i widać że jej lepiej bez tej drążącej wilgoci i plechy. Mega dziękuję wszystkim za rady które dostałem do tej pory i które zapewne jeszcze od was uzyskam, jestem mega zadowolony i zajarany, że zmiany którymi dzięki wam usprawniam uprawę przynoszą takie efekty 🥰. Pjona i z fartem! 😁 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 10 Maja 2022 Na organice nie spodziewaj się tak ze z dnia na dzień ujrzysz różnice. druga sprawa podlewanie codziennie mija się celem Bo zaraz będzie coś przelane. I ani korzenie na dole nie dostaną odpowiedniej ilości wody. Lepiej lej tego litra raz na 3-4dni niż tak codziennie a lepiej na tym wyjdziesz. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 10 Maja 2022 @Brazil Munsterpodlewam raz na 3, jeśli mają mokro to 4 dni po prostu to podlanie rozłożyłem na dwie tury aby nie przeleciało przez doniczki tylko w nich zostało. Mówisz że lepiej lać wszystko za jedną turą podlania tylko oczywiście powoli, a później pozwolić ziemi i korzeniom swobodnie oddychać i łapać tlen? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 10 Maja 2022 Dokładnie tak. W tej chwili nawadniasz tak. Naprawdę wierzchnia cześć ziemi. lej co 3-4 dni i tyle. Ja podlewając za każdym razem mam wypływanie dołem. I wlewam z podstawki z powrotem do donicy i tyle. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 10 Maja 2022 @Brazil Munster Nie wlewamy tej wody spowrotem 🙂 P.s Cannabis wypije dużo wody w porównaniu do innych roślin ale woli stać lekko sucha. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 10 Maja 2022 @Brazil Munster Podlałem dziś rano rośliny resztą papu, lałem na dwie tury by podlewałem po północy i nie chciałem czekać pół godziny na drugą część podlania bo zazwyczaj rozkładam to w czasie około pół godziny do godziny aby ziemia wchłonęła wilgoć. Podlewam opryskiwaczem z lancą. Zazwyczaj rozkładam to na: 250 ml oprysku aby zwilżyć wierzchnią warstwę aby ładnie się rozprowadzało, Pół litra delikatnie leje lancą bez zraszacza jak z konewki, Później przerwa do pół godziny aby wchłonęło i resztę dozuje zraszaczem lub jak brakuje czasu pół na pół z lancy po prostu. Na początku lałem wszystko zraszaczem bo tak napowietrzona woda itd, ale to chyba godzina samego pompowania i pryskania ciągiem 😂 Ale nie i tym miał być ten post, wrzucam zdjęcia. Dziś rano przed podlaniem: Podgiąłem kilka szczytów które przysłaniały, trochę pochowałem liście aby topy dostały światła, i powiedzcie mi co sądzicie o tych czerwonych łodygach, pojedynczych przyschniętych liściach, tym gąszczu i pędach od dołu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 10 Maja 2022 20 minut temu, PrzeMIX napisał: i powiedzcie mi co sądzicie o tych czerwonych łodygach, pojedynczych przyschniętych liściach, tym gąszczu i pędach od dołu. nic, normalne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 10 Maja 2022 Czerwona lodyga to nic strasznego. Efekt mieszania genetyki. Jest na gelato? Nie ma krzaka bez suchych lisci 😉 . Tam gdzie swiatlo nie dociera a lisc spelnil juz swoja role to roslina sie pozbywa substancji z owego liscia. Jego czas juz minal. Doly usychaja najszybciej. Odrosty jak odrosty. Mozesz usuwac albo cieszyc sie popcornem 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 10 Maja 2022 @Lasir a to widzisz może robię zle ale nigdy nie zauważyłem problemu przez to. @PrzeMIX warto powycinać do 20dnia flo te dolne liscie i odrosty co by cała energia poszła ci w górne topy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PrzeMIX 207 Napisano 10 Maja 2022 (edytowane) @Brazil Munster @Mr.GreenPierwsze preflowery pojawiły się 19 dni temu, nie wiem czy liczyć to jako flo przy automatach czy odjąć tydzień dwa na zawiązanie, dwie z przodu zaczęły zawiązywać trochę później. Niedawno miały fryzjera, nie chce się nad nimi znęcać 😂 przewidywałem że może się trafić jeszcze usuwanie popcornu ale nie sądziłem że stanie się to tak szybko, nie wiem czy nie lepiej zostawić wszystko naturze, jestem skłonny spróbować ciąć na raty i dawać pozostałym dojrzeć, widziałem że jest to powszechnie praktykowane. Spytam tylko na zaś w tym kontekście, czy obowiązkiem jest ciemnia podczas suszenia? Miałem w planach suszyć w boxie, gdy inne będą dochodzić/wystartuje kolejna tura criticala. Jak z tym jest? Edytowane 10 Maja 2022 przez PrzeMIX @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach