Wojmax 92 Napisano 7 Czerwca 2022 A jak według was w ogóle wygląda, czegoś jej brakuje? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Czerwca 2022 Nasionek jej brakuje 😄 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 8 Czerwca 2022 Liście znacznie nabrały koloru. Postanowiłem że dziś dodam nie 3ml ale 1ml Grow na 1.5l wody. To powinno starczyć. Pąki strasznie szybko zaczęły rosnąć i pulchnąć. Dziś były tylko 17cm od lampy, gdzie wczoraj były 21cm. Lepią się. Trihomy przezroczyste powolutku zaczynają robić się mleczne. Będę chyba celował w bursztyn lub bursztynowo mleczne, wydaje mi się że jeśli główne szczyty będą bursztynowo mleczne w proporcjach 70/30 to dolne warstwy i wszystkie popcornu będą mleczne . Co myślicie? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Czerwca 2022 @Wojmax jeśli górę tak potrzymasz to doły będą w mleku. Pamiętaj o odstawieniu nawozów całkowicie jak kilka osób pisało te 2 tyg przed ścięciem. Trochę mięska będzie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 8 Czerwca 2022 @Udyr Wiadomo nawozy odstawiam dwa tyg przed ścinką, ale też też nie dokońca wiem kiedy ona będzie obstawiam że 24 czerwca lub tydzień później. Prawdę mówiąc brakuje mi wiedzy z jaką prędkością trihomy dojrzewają ze stanu mlecznego w stan bursztynowy. Ktoś coś wie ile to mniej więcej trwa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Czerwca 2022 To wszystko zalezy od warunkow i karmienia. Jak beda juz mleczne do zdecydowanie odstaw. Ja odstawiam papu jak napelniaja sie mlekiem. Pozniej sie wyjada z lisci co tez potrwa z kolo tygodnia w zaleznosci jak byla mocno nabita no i tydzien to juz usycha wszystko bursztyn wjezdza i ciach france 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 8 Czerwca 2022 @Mr.Green Dzięki wielkie! Postaram się was jak najczęściej informować i wysyłać zdjęcia abyście też mogli mi doradzić kiedy mogę ją ściąć. Narazie trihomy w pełni przezroczyste więc jeszcze trochę czasu jej zostało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Czerwca 2022 Ja wiele nie pomoge bo u mnie organicznie to sie samo bardziej wszystko dzieje. Moge tylko hipotetyzowac 😄 Wszystko dobrze idzie. Wyglada super. Bedzie gitarka 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 8 Czerwca 2022 @Mr.Green Dzięki za miłe słowa szefie! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 8 Czerwca 2022 @Wojmax nie jestem szefem 🙂 chyba ze dla samego siebie 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 16 Czerwca 2022 Panowie pytanie mam: Czy mogę już ususzony towar trzymać w otwartych plastikowych woreczkach i je schować do szklanego słoika w którym jest regulator wilgoci (od Royal Queen 62% 8gr) plus w tym samym słoiku trzymać pochłaniacz nieprzyjemnych zapachów, ewentualnie pochłaniacz trzymać w pudełku w którym jest słoik? Ps. Chciałbym schować towar w poziomym słoiku dla wygody przechowywania, ale również chciałbym aby był odrazu podzielony. Pss. Szukam od rana jakiś szczelny, szeroki pojemnik, ale narazie znalazłem tylko jakieś okrągłe metalowe pudełka na ciastka. Macie jakieś propozycję? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 16 Czerwca 2022 20 minut temu, Wojmax napisał: Panowie pytanie mam: Czy mogę już ususzony towar trzymać w otwartych plastikowych woreczkach i je schować do szklanego słoika w którym jest regulator wilgoci (od Royal Queen 62% 8gr) plus w tym samym słoiku trzymać pochłaniacz nieprzyjemnych zapachów, ewentualnie pochłaniacz trzymać w pudełku w którym jest słoik? możesz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 16 Czerwca 2022 Są fajne próżniowe pojemniki do suszzu. Z opcja vacum 🙂 mnie lepiej dać ci zwykle słoiki szklane i podzielić ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 16 Czerwca 2022 @Brazil Munster niby łatwiej ale mam napiętą sytuację w domu że tak to ujmę i łatwiej mi będzie to schować do tych próżniowych pojemników do suszu o których wspominasz. Możesz wysłać mi jakiegoś linka do tych pojemników? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 16 Czerwca 2022 tight vac posZperaj w necie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 16 Czerwca 2022 @Brazil Munster Jaka pojemność na plus minus 30 suchego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 16 Czerwca 2022 Tam w opisach chyba nawet podają jaka ilsoc wchodzi do danego pojemnika @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 16 Czerwca 2022 @Brazil Munster w litrach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 16 Czerwca 2022 Litrowy na ta ilość co mas Będzie w zupełności. Nawet z zapasem. Ale lepiej zebu miały przestrzeń jiz ścisk 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 20 Czerwca 2022 Ocenka? Ps. Trihomy przezroczysto mleczne. Liście trochę żółte, podlewam samą wodą od tygodnia, zbiory przypuszczam że będę przeprowadzał za około 2tyg @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach