konopny_janusz 1,008 Napisano 31 Grudnia 2021 @Zielone krainy nie wierze że nie ma cichszych wentylatorów w tych gotowych zestawach. Taki sobie ogarnę a teraz to jakoś dociągnę do 200g i rok spokoju z paleniem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Grudnia 2021 @konopny_janusz A ile db ma ten twój wentylator 320 m3/h ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 31 Grudnia 2021 @Zielone krainy 37 😄 to dużo? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Grudnia 2021 @konopny_janusz Nie, jak na 320 m3/h to nie, ja mam 150 m3/h stary w suszarce zamontowany i ma 46 db. W szafce uprawnej mam cichszy, 197 m3/h i 22 db. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 31 Grudnia 2021 @Zielone krainy no to taki jak ty masz muszę ogarnąć w następnych uprawach albo jeszcze cichszy jeśli będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Grudnia 2021 @konopny_janusz Raczej wentylatora kanałowego o mocy takiej, jak potrzebujesz i z poziomem hałasu poniżej 22 db nie znajdziesz, a przynajmniej sam nic takiego nie widziałem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 31 Grudnia 2021 (edytowane) @Zielone krainy no to zostaje mniejszy box 60x60 i wysokość koło 80-90cm w zupełności będzie wystarczać dla własnych potrzeb. Teraz mam szafę 2 metry na wysokość, w takiej ciężej jest o dobrą wymianę powietrza Edytowane 31 Grudnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Grudnia 2021 @konopny_janusz No to, jak uważasz, w sumie 60x60 cm to 0,36 m2, więc spokojnie ci wystarczy, ja mam powierzchnie 0,32 m2, i jak na moje potrzeby to aż nad to z niej wyciągam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 31 Grudnia 2021 (edytowane) @Zielone krainy a jaką masz wysokość boxa? Myślałem nad czymś takim, ale kurde 70cm może się okazać za mało. Wrzuciłbym tam 2 rośliny i trenował by rozwijały się w poziomie. Duży plus jak dla mnie to to że taki growbox jest kompaktowy, nie wygląda jak szafa Edytowane 31 Grudnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Grudnia 2021 @konopny_janusz 70 cm to lipa, ja przy około 90 cm ledwo wyrabiam, więc niższego niż 90 cm bym nie brał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 31 Grudnia 2021 @konopny_janusz kup sobie ładny mebel i go dobrze zaplanuj, osobiście sądzę że szkoda kwitu na takie "nietypowe" rozwiązania. A i przepływ powietrza jest lepiej zachowany niż w materiałowym. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 31 Grudnia 2021 (edytowane) @Zielone krainy no to czegoś do 100 cm będę szukał. Przy 160 cm to już się szafa robi. @Udyr nie będę już z meblami kombinował, postawię na gotowe rozwiązanie, growbox razem z wentylacją, lampę jedynie będę miał swoją, ewentualnie mars ts1000 Edytowane 31 Grudnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 31 Grudnia 2021 @konopny_janusz z kolei ja idę w drugą stronę, wolę normalny mebel. Estetyczny i z możliwością wytłumienia wenta w oddzielnej komorze. Bo mój orchid też trochę hałasuje 😄 Każdy ma swoje upodobania. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Grudnia 2021 @konopny_janusz Ten byłby spoko, jakbym nie miał szafki zrobionej, a miałbym kupować namiot to brałbym coś takiego: https://www.top-growshop.pl/product-pol-259-Box-Uprawowy-Dark-Propagator-90-R4-00-90x60xh98.html Jest 1 dzień z hakiem obniżka 94 zł taniej, normalnie 470 zł, a teraz 376 zł. Wymiary 90x60x98 cm. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 31 Grudnia 2021 (edytowane) @Zielone krainy nawet bez obniżki spoko cena, powierzchnia jeszcze większa 0,54, ale Warszawa jak już będę miał jechać po niego to bym brał od razu z wentylacją, chyba by mi tam doradzili co i jak. Fajnie by też było żeby cały system wentylacyjny nie wychodził poza namiot, nie wiem czy przy takiej wysokości jest to możliwe 😄 Edytowane 31 Grudnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Grudnia 2021 @konopny_janusz Na pewno ci doradzą, sklep jest w miarę blisko stadionu narodowego i jest dość dobrze wyposażony, bywałem w nim osobiście. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 31 Grudnia 2021 @Zielone krainy a ty masz poza boxem coś od wentylacji czy dałeś radę upchać wszystko w boxie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 31 Grudnia 2021 @konopny_janusz Ja mam ziomek w szafce tylko wentylator wyciągający, rura i filtr węglowy są na zewnątrz, ale tak musiało być, bo jakbym dał filtr węglowy do środka na mojej powierzchni to za dużo miejsca, by mi zjadło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 31 Grudnia 2021 (edytowane) @Zielone krainy ja bym to wolał w środku upchać, ale jak nie będzie wyboru to trudno, ewentualnie wezmę boxa o wysokości 120 cm nie wiem czy takie robią, chociaż gdzieś już takie widziałem Edytowane 31 Grudnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 31 Grudnia 2021 Tak abstrahując od waszej rozmowy i już nie mogę się doczekać by spróbować tego LSD i zastanawiam się czy faktycznie ono jest takie mocne i jest trochę inaczej niż zazwyczaj czy faza jest jak zwykły indoor? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach