Lasir 642 Napisano 4 Grudnia 2021 Rozumiem, jasne :) @Piotr111111 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 4 Grudnia 2021 @Lasir jednak namówiłeś mnie wrzucam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 4 Grudnia 2021 @Piotr111111 mogłeś ich nie budzić.Poczekałbym do jutra :) Przyjęły się w nowych doniczkach? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 4 Grudnia 2021 @Lasir nie no nic im sie nie stanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 4 Grudnia 2021 @Piotr111111 Przez tą chwilę napewno nie ;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 5 Grudnia 2021 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 5 Grudnia 2021 @Piotr111111 Brakuje im miedzi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 5 Grudnia 2021 @Ważniak @Piotr111111 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 5 Grudnia 2021 Albo Cynku. @Lasir Na pewno nie żelazo. Pokazałeś błędne zdjęcie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 5 Grudnia 2021 @Ważniak Takie coś znalazłem.Na innych zdjęciach niedobór Fe fakfycznie inaczej wygląda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 5 Grudnia 2021 @Ważniak a to co mam im podać ? w sensie mam takie nawozy:alga bloom alga grow , calmag a reszta to na kwitnienie ale to royal sugar i jeszcze super greensesation @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 5 Grudnia 2021 Co to za CalMag? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 5 Grudnia 2021 @Ważniak Biobizz CalMag @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 5 Grudnia 2021 Roslina nie potrzbuje cal mag na wege. Dopiero na flo. Ja niewiem co wy macie z tym cal mag? Te rośliny mają problemy z ph. Co za tym idzie problemy z przyswajaniem pierwiastków. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 5 Grudnia 2021 A jak nie ma miedzi, to się na dupie siedzi. Tak mój dziadek mawiał. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 5 Grudnia 2021 @Dobry_Człowiek! są różne szkoły znam takich że dają calmag od 1 dnia do końca i nic się nie dzieje niepokojącego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 5 Grudnia 2021 Zauważyłem ze na forum jak ktoś zauważy delikatne rdzawe plamki na liaciach to od razu cal mag. Ja mam w hydro prawie 10 tydzień zycia rośliny i jescze nie dodawałem cal magu 2 minuty temu, Barney's napisał: @Dobry_Człowiek! są różne szkoły znam takich że dają calmag od 1 dnia do końca i nic się nie dzieje niepokojącego Np jakie szkoły? Twoja szkoła? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 5 Grudnia 2021 @Dobry_Człowiek! U mnie z kranu płynie miękka woda uboga w Ca i Mg.Można lać co podlanie i jest to ilość większa niz przy zwykłym nawożeniu.Tak pisze producent w tabeli dawkowania. Ale zgadzam się z Tobą.Lepiej nie szalec zbytnio. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 5 Grudnia 2021 @Lasir to co pisze producent w tabelach często jest dalekie od rzeczywistości. Gdbym ja chociaż raz korzystał z tego co podaje producent dawano bym popalił rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 642 Napisano 5 Grudnia 2021 @Dobry_Człowiek! Zgadza się.W sumie woda bardzo miekka to chyba rzadkość w kranach.Ja mieszkam na wyjątkowym terenie ;) 19 minut temu, KlausKörner napisał: A jak nie ma miedzi, to się na dupie siedzi. Tak mój dziadek mawiał. Nie ma szmalu nie ma balu :)) @Piotr111111 Nic nie dawaj.W ziemii masz sporo papu.Przynajmniej ja bym tak zrobił.Mówi się że po przesadzaniu roślin się ich nie nawozi jakiś czas (piszę o zwykłych roślinach). 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach