Tomaszszym 189 Napisano 24 Października 2021 @KlausKörner za pol godzinki wrzucę fotę @KlausKörner 2 I trzeci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 24 Października 2021 Ten ostatni to podopny do tego u mnie, wiotki dziad. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 24 Października 2021 @KlausKörner u mnie to jeszcze nawet się dobrze nie zabrał do kwitnienia tamte maja w huj drobnych pąków a w tym dopiero buduje kwiatostan liście jaśnieją do tego łodyga taka dziwna jakby fioletowa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 24 Października 2021 No ten skandalicznie wygląda jak na mega deficycie wszystkiego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 24 Października 2021 PH u góry 6 a u dołu Dobra 7 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 27 Października 2021 Wcziraj Pomocy wczoraj poszedł calmag z rhizo do niedzieli cana terra flores 80 procent dawki na 10 l ipk połowa dawki 3 dni pod rząd lampa za niskonczy zjadane nawozami już się cieszyłem bo jutro mi boost przychodzi pH na nowym mierniki 6,8-7 ni huja nie mogę zbić odczyn wody do niedzieli z nawozami 5.8-6 wczoraj 6.1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 27 Października 2021 A jak wysoko lampa wisi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 27 Października 2021 @Brazil Munster ciezko mi teraz określić w niedziele 50 czy cos Wydaje mi się ze to pk trochę je dojebalo ale łudzę się jeszcze bo chciałbym w piątek potraktować je bostem ale chyba trzeba odłożyć to @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 27 Października 2021 @Tomaszszym nieciekawie to wygląda, ja bym spróbował przepłukać sporą ilością wodą z dobrym pH, poczekać z tydzień i obserwować 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 27 Października 2021 @konopny_janusz popieram pomysł Janusza bo to może Ci uratować dupe 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 27 Października 2021 za suche powietrze raczej moze zmniejszyc moc lampy? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 27 Października 2021 @Git nie no tu popłynąłeś za delfinem do zatoki oss 😅 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 27 Października 2021 Dopiero w piątek moge @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 27 Października 2021 (edytowane) @Zielone krainy jaka jest diagnoza wg ciebie krzaków kolegi wyżej, co im dolega? Bo sam jestem ciekaw, ja stawiam przenawożenie albo pH Edytowane 27 Października 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 27 Października 2021 @Tomaszszym ja na niektórych roślinach widze problem z ph, a na drugich braki cal mag. Co za tym idzie problem z przyswajaniem pierwiastków. Przepłukać je wodą z odpowiednim ph a tam gdzie braki cal mag to dac cal mag. Pisałeś ze wczoraj dałeś cal mag, poczekaj 3 4 dni i jak bedzie sie nasilać to daj jeszcze raz cal mag z większą dawką. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Października 2021 @konopny_janusz Zdjęcie bez lamp bym wolał, mogą być popalone, bo na złe ph mi to nie wygląda, jakby "toksyczność" jakaś wychodziła na liściach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 27 Października 2021 Wlasnie dostały po 2,5 l wody pH 5.2 @Zielone krainy zaraz postaram się dodac @Dobry_Człowiek! dostały 7ml na 10l szczerze mówiąc cal mag mam pierwszy raz zastanawiam się czy to nie canazym tak to porobił @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Października 2021 @Tomaszszym Problemem nie jest ph, to coś z nawozami, jakie w takim połączeniu ze sobą odpowiednio nie zagrały. Mam jakieś swoje wstępne podejrzenia, ale poczekam na zdjęcie bez ledów. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszszym 189 Napisano 27 Października 2021 @Zielone krainy ostatnio poszło flores pk canazym bodajże tez ale wszystko w zaniżonych dawkach wiesz na tygodniu prowadzę to zdalnie i ciezko to dopatrzeć na odleglosc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Października 2021 @Tomaszszym Daj mi ziomku zdjęcie bez włączonych ledów , to powiem ci wtedy , co uważam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach