Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 12 Października 2021 @Brazil Munster łącznie kilka sztuk, ale takich z pierwszego zdjęcia. Tak zjedzonych jak z drugiego to na pewno nie miałem. Ja miałem po prostu na środku liścia małe dziury wygryzione. @konopny_janusz obecnie walczy z nimi, pytaj jego. Widziałem, że @KlausKörner podpowiadał mu odnośnie oleju neem, czytałem też o nim, ale ja spotkałem się z teoriami, że na kwitnieniu to odpada. Dlatego ja walczyłem naturalnie plus pałeczki owadobójcze do gleby. Naturalnie znaczy przesuszałem, dosyć mocno, glebę. Z drugiej strony, nie miałem aż tak widocznych oznak ataku tuch skurwieli... Szkoda bo fajne kwiaty u Ciebie. @konopny_janusz i @KlausKörner wybaczcie za wywołanie, ale trzeba działać szybko 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 12 Października 2021 Boję się przesuszania żeby zaraz nie zhermily się. Ciężko będzie mi dostac ba wyspach te pałeczki. Może ten olej ppszperam dostać. Ogólnie w liściach nie mam dziur tylko takie chujowe kolory. W czarne kropki i takie jasne jak osad . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 12 Października 2021 Szukaj na stronach poświęconych domowemu ogrodnictwu, florystyce. Tam najwięcej info znalazłem Powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 12 Października 2021 @Brazil Munster po tych liściach co wysłałeś to chyba nie skoczogonki. One wpierdalają liście, później taki liść ma dziury, czasem te mniejsze liście są zeżarte do połowy, a ty tam masz takie jakby plamy, to będzie coś innego, przędziorki albo chuj wie co. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 12 Października 2021 @Brazil Munster Laduj ten olej neem. Ona na wszystkie ssąco gryzące działa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 12 Października 2021 Dotknij tych robali czymś, wykałaczką albo długopisem, jak skaczą to skoczogonki, jak nie, to coś innego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 12 Października 2021 (edytowane) @konopny_janusz nichuja nie skacze, czytałem że są też skoczogonki które nie skaczą. To są może 2-3mm maks i zapierdala niesamowicie. To jest coś takiego. Tylko b3z tych włosków. Skąd te skurwiele wzięły się. Edytowane 12 Października 2021 przez Brazil Munster @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 12 Października 2021 @Brazil Munster no to mam to samo teraz, na szczęście jest ich u mnie malo😄 Niedawno robiłem oprysk gleby i lisci roztworem woda + agrecol mospilan 20 sp @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 12 Października 2021 @konopny_janusz napewno są w każdej z donic. Narazie ni3 widze ich hmm wiele i nie ma dużego spustoszenia na tą chwilę. W sobotę dopeiro kupię ten olej neeem. @KlausKörner ile tego oleju lać i jak go podawać.? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 12 Października 2021 Wkurwia mnie to strasznie że te ziemie z marketu zawierają taki syf. Powinni coś z tym zrobić bo to jest kurwa chore. Ja to miałem w każdej roślinie nie ważne czy to była konopia czy paprotka, dracena, wszędzie to gówno było. Na początku u mnie tego było pełno i skakało, teraz jest mniej jakieś pojedyncze sztuki znajduje i nie żreją lisci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 12 Października 2021 @konopny_janusz U mnie tych chujow nie ma wogole na roślinach. Tylko na powierzchni ziemi widać jak popjerdalaja co jakiś czas. U mnie co lepsze to Iemia biobizz i canna. 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 12 Października 2021 @Brazil Munster o kuźwa, to ja w biobizz nie miałem takich rzeczy. W canna też nie powinno tego być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 12 Października 2021 10 ml na pół litra wody i 1,5 ml płynu do naczyń. Wymieszaj dobrze aż się olej rozpuści. Spsikaj ziemie obficie. Ścianki boxa spsikaj też. Donice. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 12 Października 2021 @Brazil Munster patrz jak to żre 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 12 Października 2021 To ja miałem takie liście z 2 tyg temu ale nie widziałem więcej pogryzionego. I to.w dolnych partiach. @KlausKörner Ok zrobię jak mówisz. Jednorazowy zabieg ? Dam taka cieplejsza wode to lepiej będzie rozpuszcza się. Plyn fairy mam. Plyn nie podtruje roślin? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 12 Października 2021 Płyn nic nie zaszkodzi roślina a musi być żeby olej rozpuscil.Woda nie może mieć więcej jak 30 stopni to bardzo ważne. Jeden zabieg i za parę dni powtórz. Nie zdechną od razu ale przestaną żerować i się rozmnażać. Potem padną. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 12 Października 2021 Ok dzieki. Będę zdawal relacje jak coś. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 20 Października 2021 Panowie te małe bobki wycinac teraz mogę? Żeby nie zabieraly zbędne energii dla głównych szczytów? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof_Krzys 28 Napisano 20 Października 2021 @Brazil Munster Ja to robię do 3 tygodnia kwitnięcia by później już nie stresować dziewczyn. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 20 Października 2021 (edytowane) Robiłem Do 3 tyg. Ale już mija 4ty. Wirc odpada tak duży stres. Jakies pojedyncze lisciee tylko wycinam na ta chwilę. Edytowane 20 Października 2021 przez Brazil Munster 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach