Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 29 Czerwca 2021 @point.99 ojj bedzie ciasno 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 29 Czerwca 2021 @Dobry_Człowiek! będzie, ale myślę że na styk zostawiłem miejsca. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 3 Lipca 2021 49 dzień (4 dzień flo). jak widać liście usychają ale trzymają się jeszcze mocno więc nie usuwam. podcinkę planuje w drugiej fazie. 4 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majki 223 Napisano 3 Lipca 2021 @point.99 Ładnie lecisz, ciasno tam trochę ale ogarniesz😉 z farcikiem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 3 Lipca 2021 @point.99 oj rybko, ale gąszcz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 3 Lipca 2021 @Majki @WielebnyMerry dzięki. ciasno jest ale rośliny czują się dobrze, jedyny problem pojawia się z podlewaniem, trochę trzeba się powyginać żeby je podlać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gram 27 Napisano 8 Lipca 2021 @point.99 ile lampę trzymałeś na weg cm i ile % @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 8 Lipca 2021 @Gram przez pierwszy miesiąc 60% mocy ok 35-40cm nad roślinami, po miesiącu dałem 80% na tej samej wysokości. Po przełączeniu na flo w pierwszej fazie wzrostu też mam 80% mocy, wysokość bez zmian. w drugiej fazie zmienię na 100% procent i podniosę lampę wyżej o ile mi starczy miejsca a zostało go bardzo mało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 8 Lipca 2021 @point.99 a ty masz atis 200w? Ona ma też promieniowanie UV? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 8 Lipca 2021 @KlausKörner tak mam taką lampę, co do UV to nie wiem, ale producenci nic nie piszą o tym na stronie. ja teraz planuje zastosować żarówkę uv-b jakoś w 6 tygodniu kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 8 Lipca 2021 @point.99 pięknie krzaki stary, lecisz bardzo ładnie 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 9 Lipca 2021 @point.99 zrób sobie z czegoś konewki lub właśnie konewki kup, dużo ułatwia w gąszczu podlewanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 9 Lipca 2021 @WielebnyMerry miałem małą konewkę ale się nie sprawdziła. jakoś daje radę, w niedziele je podcinam więc będzie więcej miejsca. teraz bardziej się boje o wysokość w boxie bo lampę mogę jeszcze podnieść jakieś 15cm no może 20cm ale wtedy będę musiał inaczej filtr ustawić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 9 Lipca 2021 @point.99 zawsze możesz łamać, ale na tym etapie to eksperci niech się wypowiedzią. Fakt duże to są ładne i zdrowe 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 9 Lipca 2021 @point.99 jak ci sprawuje się ten wentylator silent? Jak faktycznie z hałasem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 9 Lipca 2021 @point.99 jak bedziesz mial problem z wysokością to proponuje zrobic supercropping. Łodygę zgiąć w dwóch miejscach i przełamać o tyle ile chcesz zeby była niżej. Jest to gdzies w mojej wczesniejszej fotorelacji z criticalem i Kalashnikowa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 9 Lipca 2021 (edytowane) @Dobry_Człowiek! dzięki za link, bardzo przydatny, wezmę to pod uwagę. po zdjęciach widać że kawał dobrej roboty odwaliłeś. @Brazil Munster bardzo cicho, ale ja jeszcze obudowę zrobiłem. jestem zadowolony z tego wentylatora. Edytowane 9 Lipca 2021 przez point.99 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 11 Lipca 2021 (edytowane) Dzień 57 (12 dzień flo) Dzisiaj był fryzjer, poszło trochę liści, zostawiłem około 35 szczytów. Mam mało miejsca, ale jak coś to będę kombinował z ustawieniem filtra. Te po prawej mają 90cm, te po lewej 80cm. Mam pytanie co do liści. Czy jak zrobię z nich ciastka to czy będą kopać? Edytowane 11 Lipca 2021 przez point.99 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 11 Lipca 2021 Piękne ziomeczku. Aż się łezka kręci 4 stówy chcesz wyjąć? Jak myślisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 11 Lipca 2021 @KlausKörner dzięki. jak byłoby 400g to super, ale nie wydaje mi się żebym tyle zebrał, mam za małe umiejętności. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach