onyx 881 Napisano 28 Maja 2021 @Zielone krainy postanowiłem się wstrzymać z laniem wody bo jednak niemożliwym jest by roślina wypiła w 3 dni dwa litry plus jak wkładam paluch głębiej to jednak czuje wilgoć, lepiej przesuszyć niż przelać, dzięki za pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Maja 2021 @onyx Nie ma sprawy. Wszystko zależy też od temperatury w boxie, nie wszystko musi wypić roślina, a sporo wody może z ziemi wyparować. Jednak tak, jak ci pisałem wyczujesz to po strukturze liści, jak ich dotkniesz, ale prawdopodobnie przelana i słusznie, że dasz jej czas, aby wykorzystała tą wodę, jaką do tej pory zmagazynowała. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Maja 2021 @Zielone krainy no właśnie to też jest jedną z opcji z wyparowania bo przez te dni w boxie panowały warunki 30°C lub więcej i 30% wilgotności a macam te liście jednak nie jestem w stanie stwierdzić czy nabrzmiały jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Maja 2021 @onyx Jak 30 stopni miałeś to woda w dużym stopniu mogła wyparować, bo w dużej temperaturze paruje, jak i z samej ziemi, tak i z samej rośliny, jaka przez to musi pić więcej. Roślina to żywy organizm, jaki też wytraca wodę w wyniku wysokich temperatur, więc czy przelana czy przesuszona to już wnioskuj po strukturze liści. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Maja 2021 @Zielone krainy@Zielone krainykrainykrainykrainykrainykrainykr forum mi totalnie wariuje xd dobra czyli jednak zaryzykuję, podleje mniejszą ilością wody i zobaczę rano czy liście się podniosły jeśli nie to czekam na suszę i zawsze to dla mnie nowe doświadczenie które wykorzystam w przyszłości @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Maja 2021 @onyx Ziomek, a nie lepiej dotknąć liści i się upewnić? NIe odróżnisz oklaptusa, wiodkiego od takiego, jaki jest twardy i nabrzmiały ? Jak z penisem chyba coś takiego posiadasz to wiesz, jak działa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 29 Maja 2021 @Zielone krainy sprawa wygląda tak że wlałem pół litra wody które dosyć szybko poleciało dołem to pomyślałem że chuj już przelałem całkowicie ale rano się obudziłem sprawdziłem i liście stoją sztywno więc chyba jednak się przesuszyła 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 29 Maja 2021 57 minut temu, onyx napisał: więc chyba jednak się przesuszyła na to wygląda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 29 Maja 2021 @onyx Mi liście opadają tak godzinę przed wyłączeniem lamp, szczerze mówiąc nie wiem dlaczego, ale rankiem już wszystkie ładnie podniesione @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 29 Maja 2021 @fxxx1337 @Tester właśnie problem narastał z każdą chwilą liście opadały coraz bardziej więc widziałem że albo przelałem albo przesuszyłem, z drugiej strony dziwne że niby sucho a pół litry wody od razu się dołem wylało @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 29 Maja 2021 @onyx za szybko wlałeś może dlatego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 29 Maja 2021 @fxxx1337 możliwe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Czerwca 2021 (edytowane) Dzień 41 Temperatura: 27-30 wilgotność 50-60% Tyle dni minęło a niestety roślina nadal nie kwitnie 😕 ogólnie nie wykazuje jakiś niedoborów, liście na dole żółkną ale to ponoć norma więc tym się nie martwię z leje jej samą wodę póki co i po prostu czekam bo co mogę zrobić innego, troszku mnie to smuci i zastanawiam się czy tak długi weg nie wpłynie negatywnie na plon czy oo prostu przedłuży całość projektu? Jak zawsze życzę smacznej kawusi i tym razem zaserwuje autorski mem Edytowane 2 Czerwca 2021 przez onyx 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 2 Czerwca 2021 A masz preflowery? Ona chyba już zaczyna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Czerwca 2021 @fxxx1337 no właśnie chyba się powolutku zaczyna ale i tak 40 dni Wega na wersję fast xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 2 Czerwca 2021 @onyx moja zaczęła jakoś w 35 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 2 Czerwca 2021 Długi weg może tylko pozytywnie wpłynąć na plon 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 2 Czerwca 2021 @Dzielnicowy zastanawia mnie jeszcze czy lepiej jest zostawić nawilżacz i trzymać wilgotność między 40-60% i 27-28°C w trakcie zawiązywania kwiatów czy jednak wywalić nawilżacz ale wtedy temperatura skacze powyżej 30° i wilgotność 30-35% 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 2 Czerwca 2021 @onyx Narazie zostaw później topki lubia wyższa temp i niższa wilg 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 7 Czerwca 2021 (edytowane) Dzień 46 Kolejny dzień na wegu xD już mnie zaczyna to wkurzać, roślina zdrowa, leci na samej wodzie, nie widać niedoborów, temperatura 27-29°C wilgotność 50-65% woda lana w pH 6.0-6.3 co trzy dni dostaje litra. Mam podejrzenie że dostałem nasiono które jest sezonem a na opakowaniu pisze jak byk że to auto więc chyba będę zmuszony zmienić na 12/12 by zobaczyć czy coś to da bo za każdym razem kiedy myślę że widzę włoski od kwitnięcia to tak naprawdę jest to kolejne piętro liści, smutno mi bardzo i odczuwam frustrację ale postaram się być silny i cierpliwy. Życzę smacznej kawusi Edytowane 7 Czerwca 2021 przez onyx @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach