Gość Napisano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) 18 minut temu, konopny_janusz napisał: Czy jak się usunie zbyt dużo liści jest ryzyko że rośliny w późniejszej fazie będą hermić? Nie powinny choć jest taka minimalna szansa. Prędzej się chermią jeśli podczas ciemni będzie dostawało się gdzieś światło, albo podczas ciemni co chwile będziesz zaglądac na dłużej, czyli ogólnie mówiąc zaburzysz fotoperiod. Czasami może chermić po niektórych dodatkach-aminokwasach, witaminach źle użytych i innych cudach. Jeśli uprawiasz z pestki znalezionej w paleniu, to jest większa szansa że też jakieś pestki się pojawią u Ciebie. Jeśli usuniesz dużo liści, to kilka dni i powinna się pozbierać, możesz wega przedłuzyć o 2 dni :) Pozdrowik Edytowane 22 Kwietnia 2021 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 22 Kwietnia 2021 @niewiemalesiewypowiem o kurwa, to ja otwierałem nie raz boxa w ciemni żeby zaglądnąć co tam u nich 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 22 Kwietnia 2021 Hermes się chyba od barwy światła @konopny_janusz ale nie jestem pewien, no i na pewno nie jeśli jakieś liście mają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) 3 minuty temu, konopny_janusz napisał: @niewiemalesiewypowiem o kurwa, to ja otwierałem nie raz boxa w ciemni żeby zaglądnąć co tam u nich 😄 Nie zauważyłem ze już są na flo, więc przedłużanie wega teraz nic nie da :) Wygoliłeś je bardzo mocno, troche to odbije się na plonie, ale będzie dobrze. Jeśli otwierasz boxa do minutki to raczej nie bedzie to miało wpływu, ale kilkuminutowe sesje już tak. Pozdrowik. Edytowane 22 Kwietnia 2021 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) @WielebnyMerry ja kiedyś coś takiego zrobiłem i pod koniec zaczęła mi schnąć jak pojebana jakaś, z dnia na dzień było coraz gorzej. Liście te przy topkach się wykręcały. Ale może coś innego zepsułem @niewiemalesiewypowiem to moje na bank będą hermić xD Edytowane 22 Kwietnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 23 Kwietnia 2021 @niewiemalesiewypowiem box otwieram wtedy gdy jest światło. A co będzie to bedzie@konopny_janusz człowiek uczy się na błędach. Każda FR z wyższym wynikiem jak teraz wyjdzie mi chociaż 2pg z jednej to i dam to za udaną FR, jeśli nie to znikam na kilka Miechów odpocząć i skompletować wiedzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 24 Kwietnia 2021 UP 10 DZIEŃ FLO Panie mają się dobrze, zauważyłem kilka muszę biegajacych po ziemi, ale są na każdej FR i nieszkadzą chyba! Tak poza tym muszę wstawić nawilzacz bo miernik pokazuje LL% wilgotności Strzyżenie"tornado przyjęły raczej dobrze co widać bo się ładnie pną do góry. Dziś dostały dawkę 4ml/L top Max i bio bloom, podlałem je 1 litrem,zresztą jak zawsze codziennie zaglądam i sprawdzam czy nie mają za sucho. na ogólnym zdjęciu kolejno: Góra prawy quick Kush Lewa góra MAZAR Dół NN na tym szczycie 2 dni temu nie było wogle włosków jest to NN 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 24 Kwietnia 2021 @WielebnyMerry przejebane są te robaczki, u mnie znajduje niektóre pojedyncze listki nadgryzone, psikalem 2 razy po ziemi środkiem owadobójczym, najwyżej jeszcze trzeci raz z tym wjadę, w ziemi ich już nie widzę, ale boję się psikac po roślinie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 1 Maja 2021 17 dzień FLO Coś na szybko, nic się strasznego nie dzieje, panny rosną i się rozwijają. Niespodzianka jest to że zakwitły szczepki co mnie cieszy bo będą na spróbowanie, nie będę musiał zrywać samolot z docelowych PANIENEK. szczepka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 11 Maja 2021 20 dni kwitna flo od 27 dni witam wszystkich, to juz prawie pól metek okresu flo. Mam pytanie, czy 1L mieszanki dziennie na 11L doniczke to wystarczająco?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kozak 38 Napisano 11 Maja 2021 @WielebnyMerry jakiej mieszanki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 11 Maja 2021 Zupy pewnie o to chodziło, ja to tak nazywam xD Mieszanka woda + nawozy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 11 Maja 2021 @WielebnyMerry lej tak żeby wylatywało dołem, myślę, że powinno być więcej jak litr, ale nie codziennie dopiero jak wypija. Nie wiem czy mieszanka masz na myśli nawozy jak tak to ja bym co każde podlanie nie łał, bo widać, że im nic nie brakuje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 11 Maja 2021 Ja dziś wlałem ponad dwa litry wody do doniczki 11l @WielebnyMerry i nawet dołem nie wyleciało a dziś mam pierwszy dzień flo dopiero więc przygotuj spokojnie z 3l odstanej wody w razie czego xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Maja 2021 @WielebnyMerry Trochę mi to przypomina moją poprzednią uprawę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 12 Maja 2021 @onyx to bym potrzebował łączniee9L odstanej wody. @Piccolo Fakt podlewajac codziennie dołem woda nie wylatuje. 23 godziny temu, Kozak napisał: @WielebnyMerry jakiej mieszanki ? Dokładnie nawozy. A dokladnie bioBloom i topMax w dawce 5ml na litr. Przed wczoraj cos mi odbiło i polałem 10ml na litr ale nic im sie nie stalo jak na 3 dni po zabiegu. Dzis dostały tylko oprysk 2ml BB i tM na litr wody. Sorki ale nie wiem czego zdjecia nieweszły. Zaraz zarzuce nowe. dzis 21/28 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Maja 2021 @WielebnyMerry Dobrze się dzieje, azotu minimum, lepiej by liście były lekko jasne to szybciej uprawa będzie biegła ku końcowi i zbiorą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 13 Maja 2021 @Zielone krainy poleje im do soboty samej wody a w niedziele dostana dawke nawozu. Ale liscie wydaja sie byc normalne, ale glodówka sie im przyda chyba. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 13 Maja 2021 @WielebnyMerry Nie chodziło mi o to, że masz problem z liśćmi, bo go nie masz, a przynajmniej ja go nie widzę. Chodziło mi tylko o to, że na kwitnieniu azotu warto dawać konieczne minimum, a bardziej skupić się na P i K, by były dostarczane w optymalnej ilości, bo to korzystnie wpłynie na tempo kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 13 Maja 2021 @Zielone krainy ale zadnego nawozu na wega nie podaje, leca same nawozy na flo, bio bloom i top max od biobizz. Czeka w kolejce pk, ale to jeszcze z 4 tygodnie zanim dostana pierwsza dawkę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach