Totoro 179 Napisano 4 Lutego 2021 (edytowane) Witajcie, Poprzednia średnio udana fotorelacja poprzez spalenie krzaków dobiega końca, więc postanowiłem odpalić nowy projekt, a z nim trochę zmian w magicznym ogródku: Namiot: Mars Hydro 100x100x180 Lampa: Mars Hydro FC3000 Pestki sezonowe: 3 x Strawberry Cough (Dutch Passion) i 1 x Purple Punch (Barney’S farm) Donice: materiałowe 20l Podłoże: Canna Coco profesional+(70%) batguano, mikroryza, perlite(30%) Nawozy: Canna coco A i B, calmag agent, boost i pk13/14 Wyciąg: S&P TD- silent 250/100 Filtr węglowy: Rhino pro filter 4” Nawilżacz: Humipro cool fog 4l Co2: ExHale Trening: topping i lst (?) tutaj nie jestem pewny jak potraktować sezony, czy robić jeden topping czy więcej? Dawajcie pomysły 😉 03.02 pestki poszły do ziemi i 04.02 pojawiło się już Purple punch Edytowane 4 Lutego 2021 przez Totoro 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 4 Lutego 2021 @Totoro jak to sezony to możesz się bawić w przycinanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 4 Lutego 2021 @Tester w sensie ze multi topping czy jak to się tam nazywa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 4 Lutego 2021 (edytowane) Po tym boxie widać że pełna profeska. Sporo pewnie w to władowałes kasy. Powodzenia. Mi osobiście lepiej się ogląda fotorelacje gdzie ludzie kitrają ile mogą po szafkach, pc boxach byle by było 😅 tam wiele można zepsuć Edytowane 4 Lutego 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 4 Lutego 2021 28 minutes ago, konopny_janusz said: Po tym boxie widać że pełna profeska. Sporo pewnie w to władowałes kasy. Powodzenia. Mi osobiście lepiej się ogląda fotorelacje gdzie ludzie kitrają ile mogą po szafkach, pc boxach byle by było 😅 tam wiele można zepsuć Jak chcesz dużo wyciągnąć to musisz dużo włożyć, aczkolwiek jak mówisz liczy się zajawka. Z tym ze ja jak złapie na coś zajawkę to nie oszczędzam 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 4 Lutego 2021 @Totoro ja swój pierwszy raz wolałem oszczędnie bo nie wiem czy to nie będzie ostatni przynajmniej na jakiś czas, gdybym miał cała chatę tylko dla siebie w sensie mieszkał sam, nie pieprzyłbym się z tematem tylko pokój 5x5 obsadził @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 4 Lutego 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Totoro napisał: @Tester w sensie ze multi topping czy jak to się tam nazywa ? powiem Ci tak, fajna przygoda z mainliningiem ale wydłuża czas wega znacząco. Jako szlif umiejętności treningowych super sprawa, jesli zależy Ci na czasie to nie polecam topować więcej niż 2 razy 🙂 do tego dojdą dolne co się przebiją i jeśli im pozwolisz /edit/ w moim aktualnym growlogu probowalem robić mainlining. Edytowane 4 Lutego 2021 przez Cieniu 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 4 Lutego 2021 @Totoro mam takie same podejście, bo ci zaoszczędzić 100zl czy 200zl, a potem nic nie zebrac, jak można dołożyć parę zł i mieć fajny plon ?🙄🙄🙄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 5 Lutego 2021 @Cieniu tak właśnie myślałem żeby zrobić dwa razy toppingi. Jeden na głównym szczycie i drugi na odrostach, do tego rzucę siatkę żeby lepiej wszystko rozprowadzić i chyba wykonam supercropping @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 5 Lutego 2021 16 godzin temu, Piccolo napisał: @Totoro mam takie same podejście, bo ci zaoszczędzić 100zl czy 200zl, a potem nic nie zebrac, jak można dołożyć parę zł i mieć fajny plon ?🙄🙄🙄 Ja średnio na 2 swojch FR, po odliczeniu wkładu finansowego( pestki, nawozy etc.) Średnio 400zyla do przodu. Więc około 10g zaoszczędzone i tym samym bogatsze państwo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 11 Lutego 2021 (edytowane) Witajcie Przyjąłem, że dziewczyny przyszły na świat 4.02, dziś mamy 11.02, więc panny mają równy tydzień. Warunki: Lampa wisi około 50cm od roślinek i jest ustawiona na 50% mocy, temp: około 23’c wilg: 70-85% Pytanie do osób które siedzą w sezonach: czy one się rozwijają poprawnie ? Nie są za małe ? Po dwóch grow z automatami mam wrażenie, że auto jakoś dużo szybciej rosły. Kubeczek w niebieskiej skrzynce to PP, a reszta to truskawy Edytowane 11 Lutego 2021 przez Totoro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Lutego 2021 @Totoro Trochę się wyciągają, a wielkościowo są przeciętne jak na tydzień. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 11 Lutego 2021 @Zielone krainy no troszke że tak powiem sie zajeb@łem i pierwsze 2 dni swieciłem im na 10% i jakos 60/70 cm, dnia 3 zwiekszyłem na 30% i 50 cm, końcowo skończyło się na 50% i 50cm.. Nie wiem czemu ale myślałem ze minimum to jest 25% xd i im tak swieciłem, a to było 10%. Troche technologi i człowiek sie gubi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Lutego 2021 @Totoro No rozumiem, błędy się zdarzają, lepiej teraz na początku wega niż potem na kwitnieniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 11 Lutego 2021 @Zielone krainy po prostu z ts600 było łatwiej 😂. Wtyczka do gniazdka i jazda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 11 Lutego 2021 @Totoro co im teraz lejesz i w jakich dawkach i jakie masz ec ? I jaka ilość wody co ile dni ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 11 Lutego 2021 @Totoro tez posiadam teraz 3x purple punch od barneysfarm. Obserwuje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 11 Lutego 2021 @Piccolo nic im nie leje oprócz wody pH 5.9. Papu poszło trochę do mieszanki i teraz nic do pierwszych objawów braków, może jak pójdą do dużej donicy to zacznę coś powoli dawać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 11 Lutego 2021 @Totoro ok, dałeś tylko to batguano mikoryzę póki co ta ? I jak często podlewasz i plus minus jakąś ilością ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 11 Lutego 2021 Nie póki co tylko żeby wzbogacić mieszankę bo lecę na coco, które nie ma żadnych składników. Nie chce mi się nic lać na korzenie, wiec poszło batguano i bakterie, żeby późniejsze papu lepiej się przyswajało. Jak narazie około 50-100ml wody, jak poleje około 100ml to wycieka dołem, co jakieś 2 dni podlewam ale i psikam je trochę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach