Skurson 2 Napisano 1 Lutego 2021 Witam wszystkich, jest to moje pierwsza fotorelacja, uprawa druga w życiu, poprzednio out Sprzet: -Wymiary Boxa: gł 20 /wys 42/ dł 44 cm -Oświetlenie : 4x Philips cool white 1550 lum każdy. Łącznie 6200, powinno być ok 4000 ale od przybytku głowa nie boli -Wentylacja : 2 wentylatorki komputerowe 12v wyciągające, wlot pasywny. Nad mieszającym się zastanawiam -Dziewczyna : White widow Sezon, Fem. - Ziemia : Ziemia Compo sana z nawozem na 6 tyg życia rośliny+perlit+ukorzeniacz - Donica : wydaje mi sie ze jest to 7 L, pozniej na zdj zobaczycie i sami ocenicie. - Trening : Roślina stoi na środku więc planuje raz topping i dwa odrosty za pomocą LST do boków - Nawóz: Zestaw BioBizz indoor. BioGrow, BioBloom i Top Max -Temperatura : W dzień około 28 a w nocy około 23 -Wilgotność: Wilgotność waha się miedzy 40 a 55% POCZATEK Tak więc nasionko kiełkowane tylko w ziemi co trwało około 3 dni do pojawienia się czegoś na powierzchni. Dzień 2 Dzień 3 Dzień 4 Dzień 5 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 1 Lutego 2021 Fajnie, box ma wszystko co potrzeba, powodzenia. Jedynie jak masz jak to możesz trochę wilgotność podbić do góry. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skurson 2 Napisano 3 Lutego 2021 (edytowane) Mały up mojej panny. Dołożyłem went. mieszający bo miałem wrażenie że łodyga jest jakaś słaba. A pozatym jak do tej pory wszystkko spoko :) Dzień 6 Dzień 7 Zastanawiam się kiedy zrobić topping, ogólnie mam plan na około 16 szczytów ale czy to wyjdzie się okaże :) Edytowane 3 Lutego 2021 przez Skurson @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 3 Lutego 2021 Zwiększ wilgotność @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skurrson 28 Napisano 3 Lutego 2021 Już ogarnięte od dwóch dni wilgotność jest na poziomie między 60 a 70% 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 3 Lutego 2021 gitarka @Skurrson @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skurrson 28 Napisano 3 Lutego 2021 @fxxx1337 myślisz że na dniach mógłbym już ją ciąć?? Czy jeszcze t4oche poczekać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 3 Lutego 2021 Jeszcze kilka dni bym poczekał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 3 Lutego 2021 Poczekaj aż z 6 piętra zbuduje czyli około tygodnia do dwóch, z resztą na FR do Dobry_człowiek odsyłam jest właśnie po lst i topingu. Fajnie to wygląda tak z dnia na dzień foty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skurson 2 Napisano 5 Lutego 2021 (edytowane) Kolejny up. mojej panny i dwie fotki :) Mam wrażenie że na ostatnim zdjęciu jest trochę ciemna, może za dużo azotu ?? Narazię leje tylko 2ml/l BioGrwo :) Dzień 8 zdjecię zrobione świeżo po topping-u wiem że może zawczesnie ale chciałem spróbować czy wyjdzie Dzień 9 Jak widać chyba topping się udał :) Edytowane 5 Lutego 2021 przez Skurson @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 5 Lutego 2021 @Skurson lej samą wodę a nie koksujesz ją od razu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 6 Lutego 2021 @Skurson na grzyby grasz nawóz na nowonarodzone dziecię, ona ma w ziemi na około 10 dni spokojnie pokarmu. Tak jak @Tester wspomniał, sama woda przez tydzien. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 6 Lutego 2021 @WielebnyMerry dłużej niż tydzień bym lał samą wodę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 6 Lutego 2021 @Tester no tydzień to najmniej fakt, ale ma 7L doniczki wiec po tygodniu sam zobaczy co się będzie działo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skurrson 28 Napisano 7 Lutego 2021 (edytowane) Siemka. Oto moja panna dnia 11. Jak widać całkiem nieźle się zebrała po topping 🙂 widwidać coś na kształt trzeciego odrostu ale nw czy się go pozbyć czy zostawić dwa. Ogólnie jeszcze planuje na tych dwóch szycztach topping i później już tylko lst czyli cztery główne "żyły" ile z nich uzyskam szczytów się okaże:) Tak to ma mniej więcej wyglądać jak będzie zbyt rzadko w boxie to może gdzieś po drodze zrobię topping jeszcze ale to wszystko zależy jak się panna rozwinie Edytowane 7 Lutego 2021 przez Skurrson 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 7 Lutego 2021 Plan dobry i ciekawy, jak to rozprowadzisz w obie strony z 2 odrostów? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skurrson 28 Napisano 7 Lutego 2021 @WielebnyMerry te dwa odrosty zamierzam jeszcze raz ciachnąć wtedy z tych dwóch będę miał 4 i je rozprowadze 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skurrson 28 Napisano 9 Lutego 2021 Kolejny up mojej panny. Jak narazie wszystko spoko. Troszkę mi plan działania zepsuła ponieważ miałem nadzieję że po topping będę miał 2 nowe szczyty A co się okazało wyskoczyly 4 czyli zamiast 4 głównych żył będę miał 6 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 9 Lutego 2021 @Skurrson tylko jej nie lej nawozów bo po liściach widać że jej nie brakuje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 9 Lutego 2021 No! Zgodzę się z @Szym "od przenawozenia do usmiercenia" Ogólnie dobrze, nawet bardzo dobrze wygląda na swój 9 dniowy żywot. Masz chyba potencja, rękę do roślin, dlaczego np na 4 panny boxa nie zrobisz, masz jakieś ograniczenia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach