Skurson 2 Posted February 1, 2021 Witam wszystkich, jest to moje pierwsza fotorelacja, uprawa druga w życiu, poprzednio out Sprzet: -Wymiary Boxa: gł 20 /wys 42/ dł 44 cm -Oświetlenie : 4x Philips cool white 1550 lum każdy. Łącznie 6200, powinno być ok 4000 ale od przybytku głowa nie boli -Wentylacja : 2 wentylatorki komputerowe 12v wyciągające, wlot pasywny. Nad mieszającym się zastanawiam -Dziewczyna : White widow Sezon, Fem. - Ziemia : Ziemia Compo sana z nawozem na 6 tyg życia rośliny+perlit+ukorzeniacz - Donica : wydaje mi sie ze jest to 7 L, pozniej na zdj zobaczycie i sami ocenicie. - Trening : Roślina stoi na środku więc planuje raz topping i dwa odrosty za pomocą LST do boków - Nawóz: Zestaw BioBizz indoor. BioGrow, BioBloom i Top Max -Temperatura : W dzień około 28 a w nocy około 23 -Wilgotność: Wilgotność waha się miedzy 40 a 55% POCZATEK Tak więc nasionko kiełkowane tylko w ziemi co trwało około 3 dni do pojawienia się czegoś na powierzchni. Dzień 2 Dzień 3 Dzień 4 Dzień 5 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piccolo 210 Posted February 1, 2021 Fajnie, box ma wszystko co potrzeba, powodzenia. Jedynie jak masz jak to możesz trochę wilgotność podbić do góry. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Skurson 2 Posted February 3, 2021 (edited) Mały up mojej panny. Dołożyłem went. mieszający bo miałem wrażenie że łodyga jest jakaś słaba. A pozatym jak do tej pory wszystkko spoko :) Dzień 6 Dzień 7 Zastanawiam się kiedy zrobić topping, ogólnie mam plan na około 16 szczytów ale czy to wyjdzie się okaże :) Edited February 3, 2021 by Skurson Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
fxxx1337 880 Posted February 3, 2021 Zwiększ wilgotność Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Skurrson 28 Posted February 3, 2021 Już ogarnięte od dwóch dni wilgotność jest na poziomie między 60 a 70% 🙂 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
fxxx1337 880 Posted February 3, 2021 gitarka @Skurrson Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Skurrson 28 Posted February 3, 2021 @fxxx1337 myślisz że na dniach mógłbym już ją ciąć?? Czy jeszcze t4oche poczekać? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
fxxx1337 880 Posted February 3, 2021 Jeszcze kilka dni bym poczekał Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WielebnyMerry 382 Posted February 3, 2021 Poczekaj aż z 6 piętra zbuduje czyli około tygodnia do dwóch, z resztą na FR do Dobry_człowiek odsyłam jest właśnie po lst i topingu. Fajnie to wygląda tak z dnia na dzień foty. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Skurson 2 Posted February 5, 2021 (edited) Kolejny up. mojej panny i dwie fotki :) Mam wrażenie że na ostatnim zdjęciu jest trochę ciemna, może za dużo azotu ?? Narazię leje tylko 2ml/l BioGrwo :) Dzień 8 zdjecię zrobione świeżo po topping-u wiem że może zawczesnie ale chciałem spróbować czy wyjdzie Dzień 9 Jak widać chyba topping się udał :) Edited February 5, 2021 by Skurson Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tester 1,474 Posted February 5, 2021 @Skurson lej samą wodę a nie koksujesz ją od razu Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WielebnyMerry 382 Posted February 6, 2021 @Skurson na grzyby grasz nawóz na nowonarodzone dziecię, ona ma w ziemi na około 10 dni spokojnie pokarmu. Tak jak @Tester wspomniał, sama woda przez tydzien. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tester 1,474 Posted February 6, 2021 @WielebnyMerry dłużej niż tydzień bym lał samą wodę Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WielebnyMerry 382 Posted February 6, 2021 @Tester no tydzień to najmniej fakt, ale ma 7L doniczki wiec po tygodniu sam zobaczy co się będzie działo. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Skurrson 28 Posted February 7, 2021 (edited) Siemka. Oto moja panna dnia 11. Jak widać całkiem nieźle się zebrała po topping 🙂 widwidać coś na kształt trzeciego odrostu ale nw czy się go pozbyć czy zostawić dwa. Ogólnie jeszcze planuje na tych dwóch szycztach topping i później już tylko lst czyli cztery główne "żyły" ile z nich uzyskam szczytów się okaże:) Tak to ma mniej więcej wyglądać jak będzie zbyt rzadko w boxie to może gdzieś po drodze zrobię topping jeszcze ale to wszystko zależy jak się panna rozwinie Edited February 7, 2021 by Skurrson 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WielebnyMerry 382 Posted February 7, 2021 Plan dobry i ciekawy, jak to rozprowadzisz w obie strony z 2 odrostów? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Skurrson 28 Posted February 7, 2021 @WielebnyMerry te dwa odrosty zamierzam jeszcze raz ciachnąć wtedy z tych dwóch będę miał 4 i je rozprowadze 😉 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Skurrson 28 Posted February 9, 2021 Kolejny up mojej panny. Jak narazie wszystko spoko. Troszkę mi plan działania zepsuła ponieważ miałem nadzieję że po topping będę miał 2 nowe szczyty A co się okazało wyskoczyly 4 czyli zamiast 4 głównych żył będę miał 6 😄 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szym 867 Posted February 9, 2021 @Skurrson tylko jej nie lej nawozów bo po liściach widać że jej nie brakuje 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
WielebnyMerry 382 Posted February 9, 2021 No! Zgodzę się z @Szym "od przenawozenia do usmiercenia" Ogólnie dobrze, nawet bardzo dobrze wygląda na swój 9 dniowy żywot. Masz chyba potencja, rękę do roślin, dlaczego np na 4 panny boxa nie zrobisz, masz jakieś ograniczenia? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites