medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 7 Stycznia 2021 1 minutę temu, Zielone krainy napisał: @medyczny_janusz_only_cbd Jest w porządku, szkoda, że nie wystarczyło ci na tylną ścianę i na drzwi, ale i tak powinno być lepiej niż było. Koca jeszcze jest dużo ale już taśmy dwustronnej nie wystarczyło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Stycznia 2021 @medyczny_janusz_only_cbd Stary to wystarczy zwykła taśma klejąca, lub jakiś klej nawet na zwykłym kleju do papieru będzie się trzymało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 7 Stycznia 2021 @Zielone krainy dobra, drzwi gotowe 😄 powoli do przodu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Stycznia 2021 @medyczny_janusz_only_cbd No i git, będzie większe skupienie światła na roślinie, a w twoim przypadku, gdy tego światła nie ma za wiele to każda jego ilość zmarnowana to strata dla rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 7 Stycznia 2021 @Zielone krainy jak na tą powierzchnię myśle, że światła też nie jest jakoś super mało, w "średnio" na pewno się mieszczę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Stycznia 2021 (edytowane) @medyczny_janusz_only_cbd Ja miałem jeden panel 60 W od Ledam. Moja powierzchnia uprawna to 0,34 m2 i teoretycznie ten panel powinien taką powierzchnie ogarnąć, bo jest dedykowany na powierzchnie od 0,2 - 0,35 m2. Jednak tak to ładnie wygląda tylko w teorii, a w praktyce na kwitnieniu okazał się za słaby na taką powierzchnie i w efekcie rośliny wolno kwitły, jak około 30 dnia na flo dorzuciłem drugi taki sam panel 60 W to kwitnienie nabrało rozpędu. Światło jest bardzo ważne, a na kwitnieniu znacząco wzrasta zapotrzebowanie rośliny na światło, więc to , co wystarczało na wegu na kwitnieniu okazuje się niewystarczające. Edytowane 7 Stycznia 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 7 Stycznia 2021 (edytowane) @Zielone krainy czyli u mnie taki panel załatwiłby sprawę. Mógłbym też wymienić ten swój panel led na 2 żarówki po 2459 lm, miałbym wtedy ponad 10 tys lm ale te żarówki wcale takie tanie nie są, jedna to koszt 30 zł 🙂 + 2 * 5 zł złączki wychodzi 70 zł myśle że to dokończę już na tym co mam Edytowane 7 Stycznia 2021 przez medyczny_janusz_only_cbd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Stycznia 2021 @medyczny_janusz_only_cbd Jeden panel 60 W od Ledam na twoją powierzchnie 0,16 m2 dawałby ci spory zapas mocy, więc rośliny by na nim rozwijały się na pewno dobrze i plon byłby bardzo zadowalający. Jak byś miał zostawiać żarówki , jakie masz to bym nie dokupywał na twoim miejscu kolejnych żarówek za 70 zł , ale już dołożyłbym te drugie 70 zł i za 144 zł kupił mniejszy panel od Ledam 35 W. Na pewno lepiej byś na tym wyszedł, jak na dodatkowych dwóch żarówkach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 7 Stycznia 2021 @Zielone krainy Przy tym "projekcie" już nie będę kombinować. Coś na pewno będzie na 1 raz. https://ledam.pl/product/zasilacz-led-100w-30-36v-3a-3000ma-stalopradowy ciekawe czemu zasilacze ledam zostały wycofane ze sprzedaży. Jak na 3A był tani @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Stycznia 2021 @medyczny_janusz_only_cbd Nie mam pojęcia, ale może były awaryjne, lub uznał, że jednak nie są dobrym rozwiązaniem pod COBy, ale to tylko moje domysły. Trzeba byłoby zaciągnąć informacji u sprzedawcy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 8 Stycznia 2021 Topki się robią @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Stycznia 2021 @medyczny_janusz_only_cbd Początkowy etap kwitnienia, sporo przed tobą, ale coś się pozytywnego z rośliną dzieje. Ja dzisiaj ściąłem dwa małe topki na testowanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 9 Stycznia 2021 (edytowane) @Zielone krainy kupiłem tanio zasilacz do ledów z regulowanym prądem i napięciem wyjściowym moc max 240W 🙂 będzie grubo Jak ogarnę odpowiednio duży radiator, nagwintuję otwory i zamontuję go, dokupię też 4 takie diody https://ledam.pl/product/citizen-clu048-1212c4-3500k-dioda-cob-led (te już zamówię od ledam bo i tak spoko cenę mają) Wyjdzie mi dokładnie ten panel: https://ledam.pl/product/panel-citizen-clu048-grow-led-135-190w w cenie 366 zł W dodatku z mocniejszym zasilaczem, gdzie jeszcze można będzie 2 takie cob'y dołożyć Nie liczę oczywiście pasty termoprzewodzącej (koszt ok. 20zł z przesyłką) i radiatora/ÓW, który spróbuję znaleźć na złomie, lub poszukam jakiegoś taniego w necie Ogólnie całość wyjdzie do 400zł, czyli o ponad połowę taniej niż na stronce ledam. A i radocha będzie, że coś swojego udało się zrobić 😜 Edytowane 9 Stycznia 2021 przez medyczny_janusz_only_cbd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Stycznia 2021 @medyczny_janusz_only_cbd Może być grubo, jak ci się to uda połączyć w dobrze skonfigurowaną całość. Jak wszystko się uda i nie będzie awaryjne to panel może być naprawdę ciekawy i konkurencyjny , jak chodzi o moc z mars hydro ts 1000, jakiego będzie kosztował blisko połowę ceny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 11 Stycznia 2021 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 11 Stycznia 2021 (edytowane) 42 dzień 😂 Edytowane 11 Stycznia 2021 przez medyczny_janusz_only_cbd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Stycznia 2021 @medyczny_janusz_only_cbd Ładnie, ale uważaj na azot, bo liście są ciemno zielone i już widać, na niektórych liściach oznaki popalenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 11 Stycznia 2021 (edytowane) @Zielone krainy a mogę biobizz bio bloom mieszać z pk 13 14? Czy lepiej dokupić top max albo bio heaven, cholerna dużo tych specyfików. Jakiś dopełniacz by się przydał żeby te topy jakoś puchnęły Edytowane 11 Stycznia 2021 przez medyczny_janusz_only_cbd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Stycznia 2021 @medyczny_janusz_only_cbd Nie stosowałem top max ani bio heven , odnośnie tych preparatów to muszą się wypowiedzieć inni. Co do biobizz bio bloom to jasne, że możesz łączyć z pk 13/14. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 11 Stycznia 2021 (edytowane) @Zielone krainy zastanawiam się czy mozna stosować olejki eteryczne w nawilżaczu powietrza, mi teraz zajebiście pachnie w boxie miętowo, może wpierdolę jeszcze skórkę z cytryny/pomarańczy (nie zaszkodzi?), bo jadę bez filtra 😄 Edytowane 11 Stycznia 2021 przez medyczny_janusz_only_cbd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach