Annigmato 83 Napisano 1 Czerwca 2021 @Zenonowicz bo pisałem już ze sam musisz zdecydować to twoja uprawa daj znacz czy poszło dalej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 1 Czerwca 2021 @Zenonowicz marihuanista np. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 1 Czerwca 2021 @Zenonowicz mi się udało dotrwać do końca uprawy z lekką plechą, wywaliłem zarażonego topka, zmniejszyłem wilgotność w boxie. Codziennie Patrzyłem na topki i regularnie szukałem plechy. Ważne jest reagowanie szybko, zanim problem się pogłębi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zenonowicz 11 Napisano 1 Czerwca 2021 @konopny_janusz od razu tak też pomyślałem nie mogę być codziennie ale co drugi ew. 3 dzień tak. Myślę że jeżeli właśnie obnize wilgotność i będę na nie spoglądał może również mi się udać. Dalej niestety nie jestem zdecydowany, może jednak wezmę jeden z tych preparatow które wymieniłem (który jest na bazie grejpfruta) myślę, że to jedyny naturalny wymieniony. Chodzi mi tylko i wył o to aby nie zepsuć im smaku czy zapachu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 1 Czerwca 2021 @Zenonowicz ostatnio oglądałem chyba właśnie marchuaniste który mówił że Waters curring jest sposobem na pleche w co wątpię ale on na pewno się zna lepiej niż ja @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 1 Czerwca 2021 @Zenonowicz może masz słabą wentylacje że plecha weszła 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zenonowicz 11 Napisano 2 Czerwca 2021 @Szym tak też pomyślałem więc dodałem im duży wiatrak mieszający. Czytałem również że nadmiar azotu powoduje tendencje do jej powstawania - więc teraz dałem im sama wodę. Natomiast zrobię tak jak pisał @fxxx1337 . Będę bacznie je bacznie obserwował w miarę możliwości. Na razie nie będę stosować żadnych preparatów. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 2 Czerwca 2021 @Zenonowicz ja niczym nie pryskaj, tylko wywalam wszystko co już jest zaatakowane. Pleśń u mnie pojawiała się zawsze na sam koniec i wolałbym nie pryskać topów niczym, czego potem nie chce palić 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zenonowicz 11 Napisano 2 Czerwca 2021 A więc jednak... I ja spróbuję z jej dać radę zobaczymy jak będzie, oby się udało! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zenonowicz 11 Napisano 7 Czerwca 2021 Mam jeszcze pytanie, możliwe, że jedno z ostatnich... Wiem, że Canna boost mogę dodawać do samego końca, czy tak samo jest z Atami Bloombastic? Czy ten nawóz mam odstawić, by nie zepsuć smaku bądź zapachu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 7 Czerwca 2021 @Zenonowicz flusha zrob 2 tyg przed kosa lej sama wode @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zenonowicz 11 Napisano 8 Czerwca 2021 @Annigmato @Annigmato o tym właśnie wspominam, tyle że canna boost nie przeszkadza w flush'u, czy bloombastic również? @doominik Ty jak robisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 8 Czerwca 2021 @Zenonowicz ja flush robię tylko z nawozem do flush. Odstawiam wszystko inne 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zenonowicz 11 Napisano 8 Czerwca 2021 6 godzin temu, doominik napisał: @Zenonowicz ja flush robię tylko z nawozem do flush. Odstawiam wszystko inne Czy w takim razie idąc twoim tokiem, leje wodę z terra boost? (tj nawóz z tego co mi wiadomo używany do końca) ... I dodatkowo pytanie jaki Ty używasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 9 Czerwca 2021 (edytowane) @Zenonowicz ja używam bazy canna coco i boost mam od monkey nutrients (bliźniak canna boost). W czasie flush nie używam już ani bazy ani boost, tylko plant magic flush. W ziemi pewnie bym sobie odpuścił nawet i ten. Edytowane 9 Czerwca 2021 przez doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zenonowicz 11 Napisano 9 Czerwca 2021 @doominik widzę że ten Plant magic flush trudno znaleźć do zakupu w Polsce. Rozumiem że przy flushu kwiaty nadal będą nabieraly masy, ponieważ nawozy lane do tej pory utrzymują się w podłożu, i w miarę lania wody będę wypłukiwane i wchłaniane przez rosline? <pytam ponieważ, na tym etapie szczyty nie są jeszcze gotowe, oczekuje ze przez te dwa tyg. jeszcze powiększa swoją objętość i masę> @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 9 Czerwca 2021 @Zenonowicz podczas flush rośliny są już dojrzałe. Nabierają jeszcze trochę masy, ale już nie dużo. Ja uprawiam w kokosie i ten plant magic flush jest potrzebny, żeby rośliny nie miały niedoborów na sam koniec. W ziemi pewnie jest niepotrzebny w całym flush chodzi o to, żeby roślina zużyła nawozy, które zgromadziła w swoich liściach itd. Nie płukanie rośliny smakują o wiele gorzej-nadmiar fosforu i potasu jest najgorszy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 9 Czerwca 2021 @doominik to prawda, kiedyś jak używałem nawozów mineralnych i ripena musiałem kosić 3 dni po podlaniu bo miałem jakieś tam przypały. Wysuszylem zapaliłem i o mało nie zwymiotowałem, wszystko poszło na hasis 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zenonowicz 11 Napisano 9 Czerwca 2021 58 minut temu, doominik napisał: @Zenonowicz podczas flush rośliny są już dojrzałe. Nabierają jeszcze trochę masy, ale już nie dużo. Ja uprawiam w kokosie i ten plant magic flush jest potrzebny, żeby rośliny nie miały niedoborów na sam koniec. W ziemi pewnie jest niepotrzebny w całym flush chodzi o to, żeby roślina zużyła nawozy, które zgromadziła w swoich liściach itd. Nie płukanie rośliny smakują o wiele gorzej-nadmiar fosforu i potasu jest najgorszy A więc jeśli są dojrzałe to tym które nie uważam za dojrzałe potrzebuje przedłużyć trochę kwitnienie, tak to rozumiem.? Rozumiem jeśli zacznę robić flush nie będę używać nic poza wodą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 9 Czerwca 2021 @Zenonowicz ja zaczynał flush jak już mam mleczne trichomy. Także po tygodniu czy dwóch cześć robi się bursztynowa. w ziemi odkładają się nawozy, wiec ja bym odpuścił jakikolwiek nawóz. ja teraz będę próbował roztworów flush aromatyzowanych-jakas jagoda, truskawka 😉 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach