fxxx1337 880 Napisano 25 Stycznia 2021 ten topek co wziąłeś no to widać, że niedojrzały, pewno miał jeszcze wszystkie przeźroczyste trichomy, czyli thc raczej tam dużo nie znalazłeś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 25 Stycznia 2021 5 minutes ago, fxxx1337 said: niewysuszony i tak by klepnął, zależy ile tego realnie było Mało, jak pół piątego paznokcia, pokruszylem to bo nie chciałem z łodyga @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 25 Stycznia 2021 no to nic dziwnego ze nic nie poczules 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 25 Stycznia 2021 @fxxx1337 pierdolił bym ta cała uprawę gdyby nie ten efekt uboczny, jeszcze 33 dni zostały do 90,czekam cierpliwie 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 25 Stycznia 2021 Czy to jest normalne w 57 dniu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 25 Stycznia 2021 Normalne , młode liście masz zdrowe, stare usychają. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Stycznia 2021 @konopny_janusz Coś jest nie tak, u mnie same liście klepią, a co dopiero topy. @420Dominik420 Jak ty to liczyłeś, że na box o powierzchni 45x45 cm wyszło ci, że potrzeba 16000 Im? Na powierzchnie, jaką ty masz, czyli 0,20 m2 potrzeba 10000 Im. Ty masz HPS 150 W, a one dają 17 000 Im , więc masz spory zapas mocy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 25 Stycznia 2021 @Zielone krainy Ale ty masz już niewiele przed ścinką pewnie mleczne trichomy, ja nawet lupy nie mam, muszę kupić i zobaczyć, ale pewnie są przezroczyste, chyba pozostaje czekać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 25 Stycznia 2021 @Zielone krainynieeee box o powierzchni 45 cm szerokości i 120cm wysokości @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Stycznia 2021 @konopny_janusz U mnie liście kopały już na samym początku kwitnienia, wiem bo z ciekawości czy coś klepią trochę ich ususzyłem i spróbowałem, wiadomo że nie było po nich, jakieś mocnej fazy, ale lekki stan upalenia był wyczuwalny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 25 Stycznia 2021 @Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Stycznia 2021 @420Dominik420 Nie ma znaczenia wysokość, a tylko rozmiar podstawy boxa. Jaka jest podstawa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 25 Stycznia 2021 @Zielone krainy jesli chodzi ci o podstawe czyli szerokość chyba to 45x45 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Stycznia 2021 @420Dominik420 No to masz powierzchnie uprawną 0,20 m2, na jaką potrzeba ci 10 000 Im, a ty masz 17 000 Im, więc masz spory zapas mocy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 25 Stycznia 2021 (edytowane) @Zielone krainy ale mówisz o tych liściach topowych na których widać trichomy? Kurde kusi mnie ujebać jeszcze małego topka ze spodu z którego i tak niewiele będzie, ale poczekam lepiej. Może zrobiłem błąd krusząc topa? Może do bletki lepiej wpierdolić całego z kawałkiem łodygi, i dłużej suszyć Edytowane 25 Stycznia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 25 Stycznia 2021 @Zielone krainy ok dzk @konopny_janusz ja bym poczekał aż trochę napulchną i wtedy bym ojebal jednego małego topixa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Stycznia 2021 @konopny_janusz Stary u mnie klepały nawet wiatraki, nie mocno, ale było czuć lekko w bani, że się zapaliło. Weź teraz ususz normalnie, bez pośpiechu, daj topowi z 4-5 dni na ususzenie i wtedy spróbuj. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 25 Stycznia 2021 (edytowane) @Zielone krainy ok spróbuję, tylko zrobię sobie suszarkę z pudełka, tamtego suszyłem tak, że 8 godzin na noc leżał w szafce bez niczego a rano dałem na kaloryfer ciepły ale nie goracy, przykryłem z góry pudełkiem na jakieś 10 godzin i po powrocie z roboty testowałem. No i niepotrzebnie robiłem pseudo "trymowanie" uwalając liście na których było trochę tych trichomów. Jak po nich przejechałem palcem to czuło się taki jakby klej Edytowane 25 Stycznia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 25 Stycznia 2021 @konopny_janusz Suszarka to 5 minut roboty, jak chodzi o taką na jednego lub dwa nie duże topy. Wytnij tylko dziure z tyłu przymocuj czymś wiatraczek na ten otwór . Wytnij po przeciwległej ścianie dziurę, by powietrze miało którędy wylatywać. Na górze wbij , jakiś metalowy spinacz do papieru i powieś na tym topki. 4 -5 dni i masz ususzone. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 25 Stycznia 2021 @Zielone krainy 4-5 dni kupa czasu, przyznam że nie chciało mi się czekać, ale spróbuję teraz to normalnie tak jak mówisz. A ten wiatraczek musi chodzić non stop czy mogę np wyłączać go na to 10 godzin każdego dnia kiedy mnie nie ma w domu? 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach