Gość Urojenie Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) SIEMANKO ?? Witam serdecznie na moim drugim grow indoor, tym razem trochę większy. Za pierwszym razem bawiłem się w PC BOX - fajna przygoda ? Co, gdzie i jak? Namiot: 1m x 1m x 2m Pestki: 3x Critical Kush Dinafem 3x Critical 2.0 Dinafem 3x Critical Kush Barney’s Farm Oświetlenie: 400w Lumatek MH na weg HPS na FLO - balast Digibright Wentylacja: Wyciągający :150mm 2biegowy 410/530 z filtrem węglowym OX Mieszający : 6 calowy IGENIX Wloty: 2 pasywne (zależy od temperatury w domu mam chory boiler włącza się kiedy chce) Nawilżacz Ziemia: BioBizz Light Mix w 11 litrowych doniczkach Nawozy: BioBizz Try Pack Warunki w namiocie: Dzień temp. 27-28 wilg. 50-60 Noc temp. 19.5-20 wilg 65-90 Fotoperiod 18/6 - 12/12 Trening: Na pewno LST, a co dalej zobaczymy ? Do tego wszystkiego oprzyrządowanie typu elektroniczny miernik PH wody, Sonda do ziemi 3w1 (PH - Wilgotność - Temp), Roztwory do zbijania i podnoszeni PH wody, stacja pogodowa Pestki niecałe dwa dni temu trafiły do wacików, niektóre już pokazały kiełki, poczekam jeszcze chwilę i do gleby. Pozdrawiam ?? Edytowane 19 Listopada 2020 przez Urojenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 19 Listopada 2020 Powodzenia i z fartem będę obserwował buch z tobą!? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 19 Listopada 2020 @Urojenie Elegancko piknie, fantastycznie. Powodzenia kolego. Będę zaglądał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 19 Listopada 2020 Z pc boxa na 1m2, niezły progres, trzymam kciuki?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) No to będzie gęsto... ?? Edytowane 19 Listopada 2020 przez Jamajczyk13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonSz 20 Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) Powodzonka Edytowane 19 Listopada 2020 przez SzymonSz Bez powodu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 19 Listopada 2020 Oo stary myśle że pszy takiej ilości roślin odrazu 12\12h bym dał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 19 Listopada 2020 @Adrianosik u mnie 90x90 i myślę że czterech to już nie wsadzę bo za ciasno mam ? @Urojenie dlatego topping chyba by się najlepiej sprawdził @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Listopada 2020 @Adrianosik Po co ma od razu dawać 12/12 , jak gość ma boxa na 2 m wysokiego? Spokojnie może na wegu potrzymać je z 30 dni i więcej, a w tym czasie pobawić się w różne treningi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Listopada 2020 (edytowane) @Urojenie ja też na spokojnie dałabym krótkiego wega, a nie 12/12 od początku,ten fotoperiod od razu to raczej do treningu sog, a z tego co widzę, użytkownik nie ma tego w planach @Zielone krainy mówi dobrze BTW spoko pestki, ciekawi mnie właśnie też lampa metalohalogenkowa, obserwuję, życzę powodzenia i jakby co służę pomocą Edytowane 19 Listopada 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 19 Listopada 2020 @Urojenie powodzenia, a co do tej sondy do ziemi 3 w jednym to z doświadczenia wiem że są gówno warte. Wilgotność sam nauczysz się oceniać na oko, do ph lepiej kupić coś żeby sprawdzać ph ziemi i wody. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 20 Listopada 2020 @Adrianosik zobaczymy, wysoki box potrenujemy i będzie gites. @Groovebusters Dzięki bardzo - doceniam ? poniosło mnie trochę na głęboka wodę zdaje sobie sprawę, ale lubię wyzwania ? jakie treningi byś polecił w tym wypadku? Pozdrawiam @Seba691 właśnie tylko i wyłącznie kupiłem to do PH by sprawdzać co jakiś czas. Mam miernik PH do wody również, damy radę pozdro ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Listopada 2020 @Urojeniena pewno podstawą jest trening lst, a polecam jeszcze lollipoping (wygolenie dołów, żeby energia szła do góry w topy) i topping (przycinanie szczytów, żeby z 1 wyrosły 2) a druga propozycja to ewentualnie siatka- scrog, to takie lst tylko przekładanie pod siatkę (wtedy rozstawienie szczytów byłoby najlepiej rozplanowane) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 20 Listopada 2020 @Urojenie leć z toppingiem. Po 2 szczyty x 9 daje 18 pięknych, nie kradnących sobie, światła i miejsca ? Jak cała podłoga w doniczkach obok siebie, to chyba inne opcje odpadają.. Ale to tylko moja sugestia po tym co widziałem w innych hodowlach ✌? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 20 Listopada 2020 @Adrianosik Przeciez on ma tam od zajebania miejsca, dlaczego mialby nie robic wega ? Jak nie masz pojecia w temacie to sie nie udzielaj. Stul pysk, czytaj i ucz sie od starszych misiu z gumy. @Urojenie Critical 2.0 to kupa, jego pierwsza wersja jest o wiele bardziej stabilna i napewno mosniej ryje banie. Tak jak juz pisalem,. masz w chuj miejsca, dalbym minimum 4 tyg. wega (zalezy od tego jak krzaki beda reagowaly na trening). Apropo trenigu, skup sie na LST i Topping. Powodzenia. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 20 Listopada 2020 @CheMsKuN ? Uwielbiam takie odpowiedzi ? Brawo Ty. Niektórym inaczej się nie da. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 20 Listopada 2020 (edytowane) @Groovebusters ok no to padnie na lst i topping, dzięki ? @CheMsKuN szczerze to naczytałem się na temat tych odmian przed kupnem, było ok. Po zakupie znowu poczytałem lecz na na eng stronach i Critical 2.0 już średnio wyglądał, one już są w ziemi wiec pozostaje mi z nimi powalczyć ? nie lubię aż tak mocnego palenia, może będzie akurat? Lecimy z LST ( przed wrzuceniem ziemi zrobiłem z 20 dziurek do okoła doniczki, a co do toppingu już zasiadam do lektury) edit: Napisze mały update w sumie, 5 z 9 pestek jest już w ziemi, reszta po 3 dniach dopiero zaczęła puszczać mały kielek, Barney’s Farm są w tej kwestii najwolniejsze ? jedna chyba w ogóle nie wychodzi, w razie wojny to wrzuciłem dodatkowa na wacik (mam rezerwy) żeby nie była spóźniona. miłego dnia ?? Edytowane 20 Listopada 2020 przez Urojenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 20 Listopada 2020 @CheMsKuN on ma 1m2 miejsca do tego 6 sezonówek i to ma być dużo miejsca!? Mi pszy dwóch kszakach miejsca nie starczało pszy takim boxie i 4tyg wega. Po za tym kultura chyba powinna każdego obowiązywać nawet w internecie, a nie chama zgrywać bo żygać sie chce @Zielone krainy co z tego że puści je wysoko skoro światło będzie docierało tylko na górne topy dolne partie topów bendzie czeba i tak powycinać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 20 Listopada 2020 5 minut temu, Adrianosik napisał: @CheMsKuN on ma 1m2 miejsca do tego 6 sezonówek i to ma być dużo miejsca!? Mi pszy dwóch kszakach miejsca nie starczało pszy takim boxie i 4tyg wega. Po za tym kultura chyba powinna każdego obowiązywać nawet w internecie, a nie chama zgrywać bo żygać sie chce Kultura wyraża sie również pisownią ??? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Urojenie Napisano 20 Listopada 2020 @Adrianosik 9 sezonowek , nie 6, lubię hardcore ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach