Guest Urojenie Posted November 19, 2020 (edited) SIEMANKO ?? Witam serdecznie na moim drugim grow indoor, tym razem trochę większy. Za pierwszym razem bawiłem się w PC BOX - fajna przygoda ? Co, gdzie i jak? Namiot: 1m x 1m x 2m Pestki: 3x Critical Kush Dinafem 3x Critical 2.0 Dinafem 3x Critical Kush Barney’s Farm Oświetlenie: 400w Lumatek MH na weg HPS na FLO - balast Digibright Wentylacja: Wyciągający :150mm 2biegowy 410/530 z filtrem węglowym OX Mieszający : 6 calowy IGENIX Wloty: 2 pasywne (zależy od temperatury w domu mam chory boiler włącza się kiedy chce) Nawilżacz Ziemia: BioBizz Light Mix w 11 litrowych doniczkach Nawozy: BioBizz Try Pack Warunki w namiocie: Dzień temp. 27-28 wilg. 50-60 Noc temp. 19.5-20 wilg 65-90 Fotoperiod 18/6 - 12/12 Trening: Na pewno LST, a co dalej zobaczymy ? Do tego wszystkiego oprzyrządowanie typu elektroniczny miernik PH wody, Sonda do ziemi 3w1 (PH - Wilgotność - Temp), Roztwory do zbijania i podnoszeni PH wody, stacja pogodowa Pestki niecałe dwa dni temu trafiły do wacików, niektóre już pokazały kiełki, poczekam jeszcze chwilę i do gleby. Pozdrawiam ?? Edited November 19, 2020 by Urojenie Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Przemol8521 74 Posted November 19, 2020 Powodzenia i z fartem będę obserwował buch z tobą!? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
zielonyjamajczyk 607 Posted November 19, 2020 @Urojenie Elegancko piknie, fantastycznie. Powodzenia kolego. Będę zaglądał. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mieszko1 84 Posted November 19, 2020 Z pc boxa na 1m2, niezły progres, trzymam kciuki?? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jamajczyk13 98 Posted November 19, 2020 (edited) No to będzie gęsto... ?? Edited November 19, 2020 by Jamajczyk13 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
SzymonSz 5 Posted November 19, 2020 (edited) Powodzonka Edited November 19, 2020 by SzymonSz Bez powodu Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adrianosik 7 Posted November 19, 2020 Oo stary myśle że pszy takiej ilości roślin odrazu 12\12h bym dał Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jamajczyk13 98 Posted November 19, 2020 @Adrianosik u mnie 90x90 i myślę że czterech to już nie wsadzę bo za ciasno mam ? @Urojenie dlatego topping chyba by się najlepiej sprawdził Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zielone krainy 328 Posted November 19, 2020 @Adrianosik Po co ma od razu dawać 12/12 , jak gość ma boxa na 2 m wysokiego? Spokojnie może na wegu potrzymać je z 30 dni i więcej, a w tym czasie pobawić się w różne treningi. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted November 19, 2020 (edited) @Urojenie ja też na spokojnie dałabym krótkiego wega, a nie 12/12 od początku,ten fotoperiod od razu to raczej do treningu sog, a z tego co widzę, użytkownik nie ma tego w planach @Zielone krainy mówi dobrze BTW spoko pestki, ciekawi mnie właśnie też lampa metalohalogenkowa, obserwuję, życzę powodzenia i jakby co służę pomocą Edited November 19, 2020 by Guest Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seba 250 Posted November 19, 2020 @Urojenie powodzenia, a co do tej sondy do ziemi 3 w jednym to z doświadczenia wiem że są gówno warte. Wilgotność sam nauczysz się oceniać na oko, do ph lepiej kupić coś żeby sprawdzać ph ziemi i wody. Pozdro Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Urojenie Posted November 20, 2020 @Adrianosik zobaczymy, wysoki box potrenujemy i będzie gites. @Groovebusters Dzięki bardzo - doceniam ? poniosło mnie trochę na głęboka wodę zdaje sobie sprawę, ale lubię wyzwania ? jakie treningi byś polecił w tym wypadku? Pozdrawiam @Seba691 właśnie tylko i wyłącznie kupiłem to do PH by sprawdzać co jakiś czas. Mam miernik PH do wody również, damy radę pozdro ?? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Posted November 20, 2020 @Urojeniena pewno podstawą jest trening lst, a polecam jeszcze lollipoping (wygolenie dołów, żeby energia szła do góry w topy) i topping (przycinanie szczytów, żeby z 1 wyrosły 2) a druga propozycja to ewentualnie siatka- scrog, to takie lst tylko przekładanie pod siatkę (wtedy rozstawienie szczytów byłoby najlepiej rozplanowane) Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jamajczyk13 98 Posted November 20, 2020 @Urojenie leć z toppingiem. Po 2 szczyty x 9 daje 18 pięknych, nie kradnących sobie, światła i miejsca ? Jak cała podłoga w doniczkach obok siebie, to chyba inne opcje odpadają.. Ale to tylko moja sugestia po tym co widziałem w innych hodowlach ✌? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
CheMsKuN 646 Posted November 20, 2020 @Adrianosik Przeciez on ma tam od zajebania miejsca, dlaczego mialby nie robic wega ? Jak nie masz pojecia w temacie to sie nie udzielaj. Stul pysk, czytaj i ucz sie od starszych misiu z gumy. @Urojenie Critical 2.0 to kupa, jego pierwsza wersja jest o wiele bardziej stabilna i napewno mosniej ryje banie. Tak jak juz pisalem,. masz w chuj miejsca, dalbym minimum 4 tyg. wega (zalezy od tego jak krzaki beda reagowaly na trening). Apropo trenigu, skup sie na LST i Topping. Powodzenia. 1 1 Mention Quote Happiness is not good enough for me. I demand euphoria !!! Moje Porady sa darmowe, ale pamietaj że korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialność 🤣 ? Share this post Link to post Share on other sites
zielonyjamajczyk 607 Posted November 20, 2020 @CheMsKuN ? Uwielbiam takie odpowiedzi ? Brawo Ty. Niektórym inaczej się nie da. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Urojenie Posted November 20, 2020 (edited) @Groovebusters ok no to padnie na lst i topping, dzięki ? @CheMsKuN szczerze to naczytałem się na temat tych odmian przed kupnem, było ok. Po zakupie znowu poczytałem lecz na na eng stronach i Critical 2.0 już średnio wyglądał, one już są w ziemi wiec pozostaje mi z nimi powalczyć ? nie lubię aż tak mocnego palenia, może będzie akurat? Lecimy z LST ( przed wrzuceniem ziemi zrobiłem z 20 dziurek do okoła doniczki, a co do toppingu już zasiadam do lektury) edit: Napisze mały update w sumie, 5 z 9 pestek jest już w ziemi, reszta po 3 dniach dopiero zaczęła puszczać mały kielek, Barney’s Farm są w tej kwestii najwolniejsze ? jedna chyba w ogóle nie wychodzi, w razie wojny to wrzuciłem dodatkowa na wacik (mam rezerwy) żeby nie była spóźniona. miłego dnia ?? Edited November 20, 2020 by Urojenie Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adrianosik 7 Posted November 20, 2020 @CheMsKuN on ma 1m2 miejsca do tego 6 sezonówek i to ma być dużo miejsca!? Mi pszy dwóch kszakach miejsca nie starczało pszy takim boxie i 4tyg wega. Po za tym kultura chyba powinna każdego obowiązywać nawet w internecie, a nie chama zgrywać bo żygać sie chce @Zielone krainy co z tego że puści je wysoko skoro światło będzie docierało tylko na górne topy dolne partie topów bendzie czeba i tak powycinać 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cieniu 155 Posted November 20, 2020 5 minut temu, Adrianosik napisał: @CheMsKuN on ma 1m2 miejsca do tego 6 sezonówek i to ma być dużo miejsca!? Mi pszy dwóch kszakach miejsca nie starczało pszy takim boxie i 4tyg wega. Po za tym kultura chyba powinna każdego obowiązywać nawet w internecie, a nie chama zgrywać bo żygać sie chce Kultura wyraża sie również pisownią ??? 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Urojenie Posted November 20, 2020 @Adrianosik 9 sezonowek , nie 6, lubię hardcore ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites