Farmerka 231 Napisano 3 Grudnia 2020 @Przemol8521 pokaz w całości rosliny. Może chociaż do jutra poczekaj. Jaka temp w boxie? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 3 Grudnia 2020 @Farmerka niska 21 dzien 19 noc tak mam w domu a led nie grzeje @Jamajczyk13 mam rot juice @Jamajczyk13 @Farmerka ostatni raz zastosowałem biobizz kiedys mialem mniejszego growa na cana pod cfl ziemia i nawozy i nic się nie działo coraz więcej ludzi narzeka na te odżywki i ziemie Ogolnie to juz wiem o co chodzi z tym wiem ze to napwwno niedobor bo 2 razy mniejszy krzak mam takiej odmiany jak ten chory dawane wszystko to samo tylko wody o połowę mniej a nawozy w tym samym stężeniu i panna swoje topy zaczyna przenetowac tak Na liściach robi się już szron od topkow a te wszystkie które były w docelowych dużych donicach pozostałe 3 zachorowały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 3 Grudnia 2020 @Przemol8521 masz keramzyt na dnie doniczek? Ziemia biobizz dobra ale light mix bo te all mix coś ostatnio ludzią więcej szkodzą niż pomagają ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 3 Grudnia 2020 @Jamajczyk13 keramzyt na dnie jest tylko w tym małym krzaku który jest zdrowy te duże planty nie maja kermazytu Mozliwe ostatni raz kupilem ta ziemie mam jeszcze 6 pestek w razie w ale na pewno nie bede juz w tej ziemi lecial i nawozy chyba też wezme z canna Ziemia po fluschu jest strasznie ubita w tych plantach ze ciężko co kolwiek wyskubać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 3 Grudnia 2020 @Przemol8521 dlatego masz na 90% procent problem z korzeniami, musiały zgnic na dnie itp.. I ta co ma keramzyt jest zdrowa... Ale to tylko moja diagnoza ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 3 Grudnia 2020 @Jamajczyk13 tez tak podejrzewamy ile powinna ważyć po podlaniu donica 9l z ziemią ? Mam tez wrażenie że je przelewalem bo po podlaniu plany ważyły po 4kg @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 3 Grudnia 2020 Ja pytalam o zdjęcie krzaków, które ci umierają. Chciałabym zobaczyć czy jest tak źle jak o tym piszesz że nie masz czasu poczekac az ziemia przeschnie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 3 Grudnia 2020 @Przemol8521 szczerze to nie wiem ile kilo. Zawsze sprawdzam na rękę ile przed i po. Jeśli to korzenie to trzeba przesuszyc trochę i potem dać coś na korzenie, ale co i jak to ja nie wiem bo nigdy tak nie miałem. Więc bede się bacznie przyglądać rozwojowi sytuacji ??? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 3 Grudnia 2020 @Farmerka @Jamajczyk13 spoko zdjecie zaraz dodam jestem poza domem @Farmerka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Grudnia 2020 @Przemol8521 skoro masz zmieniać nawozy to kup micro grow bloom od advanced nutrients i będziesz miał bajkę i odpowiednie pH. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Grudnia 2020 @Przemol8521a na korzenie weź enzymy np. pure zym od plagronu Polecam też kupić supervit albo b52, czy superthrive @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 3 Grudnia 2020 @Przemol8521 no to co ty tak panikujesz, nie jest z nimi tak źle, poczekaj jeszcze dzień lub dwa i wtedy podlej dolomitem i nawozami. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Grudnia 2020 Jeszcze nie jest tak tragicznie, ten biobizz mnie niezwykle ostatnio wkurza, bo spoko ludzie tracą przez niego planty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 3 Grudnia 2020 @Groovebusters tracą bo nie potrafią używać. Biobizz byly i sa dobrymi nawozami. Nic zlego w nich nie ma. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Grudnia 2020 @Farmerka więc uważasz, że jakie błędy popełniają używając je? inne nawozy są bardziej przystępne dla growerow w takim razie, bo ludzie nie mają problemów z używaniem hesi, plagronu czy AN intuicyjność w używaniu to cecha, której wyraźnie biobizz nie ma organika rządzi się zupełnie innymi prawami wydaję mi się, że każdy tu stosował nawozy wg tabelki, a to powinno wystarczyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 3 Grudnia 2020 @Groovebusters nawozy moze I dobrze stosowali, ale ph do dupy. Producent Biobizza napisal artykuł jak używać biobizza, jakie ph stosować przy nawozach i ziemi. Autor posta podlewal woda z ph taka jak powinna byc w hydro a dla ziemi z biobizza powinna byc 7, nie mniej jak 6.5. Taki to wlasnie błąd popelnia wiekszosc. Zmniejszaja ph do 5.8-6.2 czasem niepotrzebnie. 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Grudnia 2020 @Farmerka mam hesi i jadę na pH 5.5-6 w ziemi biobizz light mix i jest pięknie jedyne problemy z PH jakie miałam były przy wodzie z pH 7-8 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 3 Grudnia 2020 @Seba691 na kolejny grow lecę na canna albo hessi @Farmerka podlewałem wodą z ph 6.5 i dzis sprawdziłem ph nowej ziemi allmix co mi została jest 6.5 wedlug kropel i moje w ziemi ph tez jest 6.5 to nie problem z ph ale z ziemia allmix od biobiza @Farmerka pomimo tego i w ph 6.2 panny powinny iść a nie takie jajca @Groovebusters mysle nad ziemia canna i nawozami hesi lub canna na przyszły grow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 4 Grudnia 2020 @Groovebusters @Groovebusters @Farmerka @Seba691 @Jamajczyk13 Siemka wszystkim tak jak myślałem wczoraj stwierdziłem że raz się żyje podałem 6ml nawozu na kwitnienie bio bloom max dawka to 4ml i rezultat taki ze jak dzis otworzyłem boksa to się zdziwiłem topy zaczęły szroniec rosliny ruszyła jak z kopyta z nowymi liściami bez choroby Wniosek : rosliny były niedokarmione wyżarły wszystko z ziemi i dlatego były takie jaja na przyszłość dla wszystkich mających taki problem to ma 99% byl brak potasu dzieki za pomoc wszystkim którzy pomogli lecimy z growem dalej ! Dodaje zdjecie jakie przez 24h roslinka zaczęła robic topy pozdrawiam! I jeszcze raz dzieki 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemol8521 81 Napisano 5 Grudnia 2020 Siemka, wrzucam fotke panienek po 2 dniach od czasu kiedy został wykryty brak potasu mam nadzieję że moja sytuacja uratuje nie jeden przyszly grow ? brak potasu w roślinkach w moim przypadku wyglądał bardziej jak przenawozenie blokada prze zle ph lub brak manganu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach