Mieszko1 88 Napisano 30 Września 2020 @Seba691 ile mniej więcej dni roślina powinna lezec? Ile czasu te nowe szczyty powinny rosnąć? Ciągle jakoś nie jestem przekonany ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Września 2020 @Mieszko1 już powinno być widać ze zaczynają nowe szczyty się robić a jak nie to jutro już Zauważyć różnice. Roślina ma tak zostać cały czas nie odczepiaj jej bo się podniesie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 30 Września 2020 (edytowane) @Seba691 obniżyłem lampe żeby skrócić jej obszar naświetlania tak żeby bardziej świeciła na odrosty niż na główny szczyt. Ja nawet nie mam pojęcia jak te nowe szczyty mają wyglądać, jutro wstawie zdjęcia z innego telefonu to będzie lepiej widać co i jak. Edytowane 30 Września 2020 przez Mieszko1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 1 Października 2020 Dzień 16 Nie wiem czy na tych zdjęciach coś widać, po lst hulkberry jakoś słabo reaguje, z 2 małych odrostów jakby robiły się nowe szczyty ale jakoś powoli strasznie, zastanawiam się czy go nie odczepić. Na northernie robią się tez chyba 2 nowe szczyty ale są dużo większe niż w hulkberry. Ile mniej więcej dni powinno trwać lst? Tzn mam je tak do końca trzymać czy jak te nowe szczyty się zrobią to wtedy odczepić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 1 Października 2020 @Mieszko1 trzymaj cały czas @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 1 Października 2020 @Szym to nie powinienem jakoś luzować tego sznurka? Przecież ta roślina jest przy samej glebie. Kompletnie nie ogarniam tego??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 1 Października 2020 @Mieszko1 jak poluzujesz to się podniesie i lst może być lipne 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 1 Października 2020 @Szym to już do końca ma być tak przywiązane? Tzn aż do ścięcia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 1 Października 2020 @Mieszko1 jak wyrosną odrosty i zrobią się głównymi łodygami to można było by odwiązać, ale trzymaj przywiązane 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 1 Października 2020 @Szym a ile mniej więcej powinno trwać to w automatach żeby odrosty zrównały się z głównym? W northernie już są prawie na równo i jest ich jakieś 3 ale w hulkberry widzę tylko jeden @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 1 Października 2020 @Mieszko1 wygnij i czekaj na efekty, bo kto to wie.... 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 1 Października 2020 @Mieszko1 To wszystko nie musi być takie idealne jeśli w tym treningu sam ustalasz kształt rośliny .Jak już zaczyna kwitnąć to czas dać jej już spokój i niech rośnie ,wtedy tylko porozbijać trochę szczyty na boki.Ja np musze na maxa ciągnąć do ziemi bo mam niskiego boxa a ty jeśli masz miejsce zrób poprostu tak żeby jak najwięcej szczytów miało dobry dostęp do światła . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 2 Października 2020 @glodek18 u mnie jest sporo zapasu jesli chodzi o wysokość, po tym lst rośliny tak jakby stanęły w miejscu są małe przy ziemi w doniczce, nie wiem ile jeszcze urosną ale jeśli po 3-4 tygodniach w automatach zaczyna się kwitnienie to słabo to widzę, mam nadzieję że chociaż trochę tego palenia będzie, mam w zapasie jeszcze 2 nasiona, kupię chyba też lepszą lampe, ktoś mógłby jakąś polecic na taki mały box? Tak powiedzmy do 800 zł. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 2 Października 2020 Godzinę temu, Mieszko1 napisał: kupię chyba też lepszą lampe, ktoś mógłby jakąś polecic na taki mały box? Tak powiedzmy do 800 zł. jaki wymiar boksa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 2 Października 2020 @Szym 35x35x90, narazie mam ten ledam 35w @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 2 Października 2020 @Mieszko1 no to starczy, a jak chcesz coś lepszego to lumatek ale on się ceni trochę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 2 Października 2020 Mars hydro ts 600..? 400-500zl @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 3 Października 2020 (edytowane) @Jamajczyk13 wielkość 36x31 cm, u mnie jest 35 więc raczej nie wejdzie. Coś słabo ta roślina po lst idzie, minęło 5 dni o ile w northernie coś tam sie pojawiło i trochę uroslo to w hulkberry tylko jeden odrost i to nie za wielki. Jak będzie takiej wielkości to modlę się żeby chociaż palenia na blanta starczylo??? Edytowane 3 Października 2020 przez Mieszko1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 3 Października 2020 @Mieszko1 spokojnie. Będzie rosło. Zobacz sobie moja fotorelacje Hulka w pc boxie po lst wyszło chyba z 9 szczytów jak dobrze pamietam. Jest schorowana i przez przesuszenie spadło jej większość liści a jednak rośnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mieszko1 88 Napisano 3 Października 2020 (edytowane) @Seba691 oglądałem twoja całą relacje już wczesniej? muszę to jakoś poprawić, u mnie to wszystko leży na glebie, łodyga gruba. Ogólnie to wydaje mi się że przez to jak się na początku rośliny wyciągały to podsypywalem ziemi i teraz jak wyginam to łodygę to tak jakby przez ten dosyp ziemi wygina się ona prosto na glebe. Edytowane 3 Października 2020 przez Mieszko1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach