zielonyjamajczyk 628 Napisano 3 Listopada 2020 Czyli dobrze myślałem ? no to @mikosz sytuacja opanowana ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 3 Listopada 2020 Ludzie często zaniedbują azot w okresie kwitnienia. Po samo często nie wystarczaj. Ja używałem nawozu burza kwiatów który zawierał pk w dużej ilości i małą dawkę N i nigdy mi liście nie zolkly, nawet pod koniec było tylko parę listki starych do usunięcia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 3 Listopada 2020 (edytowane) Siema, robię update bo chcę się pochwalić świeżo złożonymi generatorami CO2 ?Jak myślicie, czy taka ilość dwutlenku węgla będzie będzie miała jakiś realny wpływ na plon? Sam nie wiem, ale nudziło mi się i miałem wszystko pod ręką więc czemu miałbym się trochę nie pobawić ? Wężyki generatorów doprowadziłem do wiatraka mieszkającego by rozprowadzał CO2 po szczytach plantów, dwutlenek węgla jest cięższy niż powietrze więc powinien trafiać tam gdzie jest potrzebny. Niestety nie znalazłem informacji jak długo taki zestaw popracuje, ktoś może się orientuje? Edytowane 3 Listopada 2020 przez mikosz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 3 Listopada 2020 @mikosz raczej dużego wpływu nie będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 4 Listopada 2020 (edytowane) Co2 daje się przeważnie np do garażu gdzie masz 100 krzaków i zapotrzebowanie na ten gaz jest bardzo duże a przewietrzyć się nie da bo przypał by był.. Napewno nie zaszkodzi ✌? Ale ciekawe wykonanie ??? Edytowane 4 Listopada 2020 przez Jamajczyk13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 4 Listopada 2020 @EneDue zgadza się jednak należy przeczytać skład nawozu bo te na kwitnienie mają w sobie trochę azotu więc gdy zachodzi potrzeba dolania trzeba mieć to na uwadze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 4 Listopada 2020 @mikosz Mam stacjonarny miernik CO2 w powietrzu. Kurna jakby były inne warunki w Polsce i łatwiej o spotkania z kolegami z forum to byśmy pomierzyli przed i po instalacji ? Byłoby ZAJEBISTE odwołanie o ile się podniosło i jak ewentualnie wpłynęło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 4 Listopada 2020 Czy to drożdże? Bo drożdże to grzyby i mogą powodować choroby @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 4 Listopada 2020 @EneDue cukier, drożdże, woda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 9 Listopada 2020 19 dzień flo Siema, wpadam z updatem po tygodniu. Roślinki idą jak należy, jedno Gelato nawet chyba za bardzo bo różnica wysokości najwyższego i najniższego płatna wynosi 25 cm. Myślałem o jakimś super croppingu, wtedy mógłbym obniżyć lampę żeby reszta dostała więcej światła. Ma to sens czy nic nie zdziałam? Na jednym Future znalazłem charakterystyczne plamki, co to może być? (ostatnie zdjęcie) Podlewam dzisiaj samą wodą bo ostatnio dostały już sporo odżywek. Jeśli będę miał jeszcze wieczorem siłę to zapodam dziewczynom ostatniego fryzjera żeby odsłonić topki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 9 Listopada 2020 20 minut temu, mikosz napisał: Myślałem o jakimś super croppingu, wtedy mógłbym obniżyć lampę żeby reszta dostała więcej światła. Ma to sens czy nic nie zdziałam? ja bym już zostawił 20 minut temu, mikosz napisał: Na jednym Future znalazłem charakterystyczne plamki, co to może być? (ostatnie zdjęcie) Podlewam dzisiaj samą wodą bo ostatnio dostały już sporo odżywek. ogólnie to chyba walicie za dużo pierwiastków i ph też się może chrzanić, jak roślina ładnie zielona jest to się nie daje nic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 9 Listopada 2020 @Szym Dzięki, lampę zostawiam jak jest. Wywaliłem wszystkie liście na których znalazłem plamki, dużo ich na szczęście nie było. Pozbyłem się też wiatraków zasłaniających światło topom. Narazie nie planuję już ich skubać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 10 Listopada 2020 (edytowane) @mikosz liście wiatrakowe na flo można obcinać. One służą najwięcej na vegu do wzrostu. Oczywiście bez przesady bo przy za dużym ubytku może zwolnić wszystko Edytowane 10 Listopada 2020 przez Jamajczyk13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 10 Listopada 2020 @Jamajczyk13 Wiem o tym, ale dzięki ? btw masz problemy ze snem jak ja czy taki nocny marek jesteś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 10 Listopada 2020 Codziennie jakieś niespodzianki... Co to może być? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Listopada 2020 @mikosz bez światła było dać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 10 Listopada 2020 @Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Listopada 2020 @mikosz azot dawałeś? ph dobre? robali nie masz żadnych tam? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 11 Listopada 2020 @Szym Azot dostała, robali żadnych nie ma, pH też ok. Przez tydzień będę lał samą wodę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Listopada 2020 dużo azotu wcześniej dawałeś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach