mikosz 123 Napisano 21 Października 2020 dzień 38 (8 dni od przełączenia na 12/12) Zaobserwowałem przed chwilą preflowery na prawie wszystkich roślinach. Od tego momentu liczę flo, będę podawał wiek roślin w dniach kwitnienia. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 21 Października 2020 Niech obdarzył, niech obrodzi ??? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 22 Października 2020 (edytowane) 1 dzień flo Nie mogłem zasnąć więc zabrałem się za strzyżenie pań ? Najpierw lollipopping, następnie (oby nie zbyt) obfita defoliacja, a na koniec piciu -woda z Bio-Grow. Edytowane 22 Października 2020 przez mikosz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 22 Października 2020 @mikosz Ale pięknie ? zajebiście. Co z liśćmi będziesz działał ? Pozdro ! Z fartem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 22 Października 2020 @zielonyjamajczyk Szczerze mówiąc to są w worku na śmieci, nie wiąże z nimi przyszłości bo wiatraki na tym etapie chyba i tak są bezużyteczne (?) Jeśli się mylę i nie jest jeszcze za późno to niech ktoś mnie poprawi, może jednak da się jeszcze jakoś je sensownie wykorzystać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 22 Października 2020 Do śmieci. Za krótko są na flo. Tyle w nich THC co we mnie weganina 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 22 Października 2020 @EneDue Tak myślałem, dzięki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 22 Października 2020 ? dobrze wiedzieć , @EneDue dzięki za info ! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 29 Października 2020 8 dzień flo Rośliny mają się dobrze, dostały wczoraj Bio-Grow, Top-Max i Bio-Bloom, (każdy w ilości 2ml/5l). Niektóre plany są takie jaśniutkie, nie wiem czy dać im więcej azotu czy narazie lepiej nie jak wczoraj wszystkim trochę nalałem. Przyszedł mi wczoraj osuszacz, zostawiłem na noc ustawiony na 50%, rano patrzę i wilgotność się zgadza ale temperatura w boxie 33 stopnie. Muszę pomyśleć jak to zbić, ale z tego co kojarzę co najmniej kilka osób z forum ma ten problem z osuszaczem. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Października 2020 @mikosz jak rozwiążesz ten problem to kurna też kupuje osuszacz ? Ładnie idą ? podoba mi się. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 29 Października 2020 (edytowane) @zielonyjamajczyk Pochwalę się sprzętem ? Z dwojga złego chyba lepiej raz na kilka godzin wywietrzyć pokój i namiot niż wkurwiać się, że pleśń weszła. 750 W to musi się grzać. Od wczoraj ok godziny 14:00 zebrał 7 litrów wody z powietrza, a ustawiony jest dopiero na wilgotność 50%, można jeszcze zejść do 30. Ma jeszcze jedną przydatną funkcję - można nim sterować za pomocą telefonu nawet jeśli jesteśmy poza domem, bo jest połączony przez Wi-Fi, a nie Bluetooth. Edytowane 29 Października 2020 przez mikosz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 29 Października 2020 @mikosz właśnie coś szukam takiego ??.. No to ile taki? Link.? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 29 Października 2020 @Jamajczyk13 Klarstein Dryfy Connect 50 (są też tańsze wersje o mniejszej wydajności) Kupiłem okazyjnie na allegro za 1200 bo to powystawowy egzemplarz bez pudełka i instrukcji. https://www.klarstein.pl/DryFy-Connect-50-osuszacz-powietrza-Wi-Fi-kompresja-50-l-24-h-45-55-m2-bialy-50l-24h.html?utm_medium=Comparison&utm_source=nokaut&gclid=CjwKCAjw0On8BRAgEiwAincsHD7oGm4D98JTo4TNnUDAsQwkNZs_Ine3POa7q5VdmdFF8Qo2J9BW-hoCeW0QAvD_BwE @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Października 2020 uu duża inwestycja ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 29 Października 2020 (edytowane) @mikosz tylko trochę ciągnie watów.. Ale robi robotę pewnie. Myślałem dla siebie tak Max 400w. Ten twój to mały potwór na wilgoć ? spokojnie da radę nawet i przy 30 krzakach ?? Edytowane 29 Października 2020 przez Jamajczyk13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 29 Października 2020 (edytowane) @Jamajczyk13 Dwudziestka ciągnie 420. Znalazłem licytację na allegro, możesz spróbować. https://allegro.pl/oferta/dryfy20-osuszacz-powietrza-klarstein-10032663-9859251990 Obyś miał rację bo w planach na nowy rok podobna ilość i kupiłem już go pod to ? Edytowane 29 Października 2020 przez mikosz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 29 Października 2020 Właśnie przejrzałem u siebie na bol.com taki sam za 200e =800zl eh ta polska ??♂️ To samo z marshydro ts1000. Dałem 160e a w PL 1000zl Wkoncu jesteśmy najbogatszym krajem w EU?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Października 2020 (edytowane) @Jamajczyk13 Uf, to dużo nie przepłaciłem, dałem niecałe 800 w PL za marsa. Edytowane 29 Października 2020 przez zielonyjamajczyk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edi800 29 Napisano 29 Października 2020 11 godzin temu, Jamajczyk13 napisał: Właśnie przejrzałem u siebie na bol.com taki sam za 200e =800zl eh ta polska ??♂️ To samo z marshydro ts1000. Dałem 160e a w PL 1000zl Wkoncu jesteśmy najbogatszym krajem w EU?? Obecnie na bol.com ts 1000 jest za 204 e na polskim sklepie 999 zł czyli cena podobną przy kursie 4.63 za to ciekawostka bo ts 600 na bol kosztuje w przeliczeniu 736 zł A na polskim sklepie 599 zł ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 30 Października 2020 (edytowane) Zauważyłem przy podlewaniu, że 3 panny robią się coraz jaśniejsze. Wrzucam zdjęcie jednej takiej roślinki i normalnej dla porównania. Najpierw podlałem samą wodą wszystkie a później jeszcze tym jasnym dolałem trochę azotu. Poeksperymentowałem z warunkami w pokoju i najkorzystniej na ten moment jest przy otwartych drzwiach i zamkniętym oknie, osuszacz tylko czasami trochę hałasuje jak się włączy ale ogólnie jestem zadowolony z efektu. Obecnie w boxie w dzień mam 29 w porywach do 30 stopni i 50% wilgotności a w nocy 25 stopni i również 50%. Wiem, że temperatura wysoka ale nie wiem już jak zbić, myślałem czy by nie włączyć dwójki na wentylatorze ale to najpierw musiałbym kupić większy filtr. Myślałem też o doprowadzeniu kanału wentylacyjnego do otwartego okna, bo póki co nagrzane powietrze z boxa jest wyrzucane do pokoju i ma obieg zamknięty praktycznie. Edytowane 30 Października 2020 przez mikosz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach