glodek18 132 Napisano 8 Sierpnia 2020 Box wymiary: 55*35 h 75 cm wykonany ze starej szafki kuchennej Wentylacja :wyciagajacy jakiś 100 M3 wlotowy komputerowy z Amazon średnica 12 cm ,filtr węglowy Bull filter 200m3 Oswietlenie:MARS Hydro ts600. ziemia:Biobizz light mix nawożenie:trypack Biobizz. Doniczki: air poty własnej produkcji strzelam że jedna około 11 a drugą około 13 litrów nie chce mi się liczyc ale na pewno obie powyżej 10 :). Nasionka od Royal Queen Seeds jedna jak ostatnio Royal dwarf ostatni już ,który ma już 22 dni i Royal Gorilla która dzisiaj wyszla . 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 8 Sierpnia 2020 O, widzę że Karzeł Ci się spodobał. Czytałem sporo recenzji i w większości są bardzo pochlebne. Miłego grow! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 8 Sierpnia 2020 1 minutę temu, Aron napisał: O, widzę że Karzeł Ci się spodobał. Czytałem sporo recenzji i w większości są bardzo pochlebne. Miłego grow! Karzeł jest fajny bo zajmuje mało miejsca miałem 5 nasion dwa zepsulem przez głupotę jedno dalem kumplowi jedno już spalone a jedno rosnie. Trochę potestuje RQS i będę sprawdzał automaty z innych firm.Ciesze się że znalazłem sklep u mnie i nie muszę nic zamawiać podawać adresu tylko jadę i biorę .Nie mają wszystkiego ale mają dość duży wybór pozdro Rozwalają mnie upały mam teraz na zewnątrz 36 stopni przez co w boxie 34 pewnie odbije się to ja roślinach ale nie mam co z tym zrobić już myślałem żeby butelki z zamarznięta wodą powstawiac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 8 Sierpnia 2020 @glodek18 podlej glebe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 8 Sierpnia 2020 1 minutę temu, Andi napisał: @glodek18 podlej glebe Nie mają suszy i to nie zbija temperatury ,myślałem żeby bimbrownię na czas tego upału założyć W taki upał to zwierchu w momencie usycha @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 8 Sierpnia 2020 @glodek18 mozesz kupić mini klimatyzator. Koszt nieduży a na boża wystarczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 8 Sierpnia 2020 5 minut temu, EneDue napisał: @glodek18 mozesz kupić mini klimatyzator. Koszt nieduży a na boża wystarczy Mogę ale za dwa trzy tygodnie będę miał niepotrzebnego rupiecia szczególnie że do 30 stopni rośliny wytrzymują a większość roku mamy w mieszkaniu około 22 tylko teraz 34 .Myślę że mam spoko wyciąg jak na małego boxa ale co z tego jak wypuszcza gorące a wpuszcza troszkę mniej gorące Nom chyba że steruje też wilgotnością to już coś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 8 Sierpnia 2020 Polecam keramzyt z perlitem i inne kamyczki na wierzch, trochę pomoże z wysychaniem z wierzchu. Powodzenia! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 8 Sierpnia 2020 (edytowane) Jak drugi krzak pokryje powierzchnię doniczki jak pierwszy to wilgotność będzie ok może trochę kicha że nie zaczęły w tym samym czasie Edytowane 8 Sierpnia 2020 przez glodek18 Blad @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 8 Sierpnia 2020 Czekam na coś w stylu " kończy mi się miejsce w boxie" ? lubie niskie krzaki, zobaczymy jak tobie to wyjdzie.? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 15 Sierpnia 2020 W dniu 08/08/2020 o 23:31, Farmerka napisał: Czekam na coś w stylu " kończy mi się miejsce w boxie" ? lubie niskie krzaki, zobaczymy jak tobie to wyjdzie.? Lubie ogromne krzaki ale nie mam miejsca na boxa ?.Chciałbym miec takiego na półtora metra to jest coś a tak to sie cieszę z moich maleństw Royal dwarf dzień 29 i Gorilla dzień 7 . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 17 Sierpnia 2020 Witam wczoraj podlałem krzaczki a dzisiaj rano zobaczyłem jak jeden stoji na baczność. Liście do góry nie wiem czy to niepokojące i dlaczego tak się stało .Rośliny dostają po dupie z powodu upałów ale nie mogę niż z tym zrobić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 17 Sierpnia 2020 @glodek18 podlewaj, a jaka temp. i wilgotność? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 17 Sierpnia 2020 @Szym to są rzeczy na które w tej chwili nie mam wpływu temperatura około 33 a wilgotność między 50a 60 Wczoraj właśnie podlewalem drugi obok mniejszy ma się dobrze Będę patrzył jak wrócę z roboty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 17 Sierpnia 2020 Specem nie jestem ale temperature 33" to strasznie duzo. U mine jak dochodzi do 28, to mam wrazenie zero goraco jak w piekle. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 17 Sierpnia 2020 @Cieniu masz rację ale klimy roślinom nie kupię a jak ma być chłodniej jak w pokoju po 30 stopni jest muszą sobie radzić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 17 Sierpnia 2020 (edytowane) Zrob tak. Postaw miske z zimna woda, dodaj tam lód coś zamrozonego i skieruj wiatrak na powierzchnię wody. Spokojnie możesz ugrać kilka stopni w pomieszczeniu Edytowane 17 Sierpnia 2020 przez Cieniu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 17 Sierpnia 2020 (edytowane) U mnie dochodzi do 34 w środku i tak już od 2 tyg. A za 3 ścinka. Mimo tego rosną jak trzeba.. Może trochę zwolniły ale trudno określić. Aby była mokra donica i małe wytrzymią?. Próbowałem mini coolerem ochłodzić. Niby dawał radę te 2 stopnie w dół ale jak było 30 w domu to też wymiekł. Edytowane 17 Sierpnia 2020 przez Jamajczyk13 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 17 Sierpnia 2020 Nie wiem jak Wy to robicie, że macie takie temp w domu. Ja zamykam okna jak jest upał i opuszczam rolety od słonecznej strony i mam 25 w środku kiedy na zewnątrz jest 35+ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 17 Sierpnia 2020 @Bimbrownik bo Ty kolego jesteś, bez urazy - starej daty i znasz babcine sposoby:)) 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach