CheMsKuN 683 Napisano 2 Lipca 2020 @Paul Nie przesuszaj ziemi, rosliny sa na to za mlode, a ten jeden krzak to mutant ale moze jeszcze odbije. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 2 Lipca 2020 @CheMsKuN podlewam je codziennie około zakrętka od butelki tyle leje czy to jest za mało? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 2 Lipca 2020 @Paul A co z tą drugą roślina co urosły dwie z pestki? Nakrętka od butelki? Taka zwykła nakrętka od np. coli? ? to stanowczo za mało na takie rosliny. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 2 Lipca 2020 @Farmerka hehe no mam fobie bo zawsze przelewałem kwiaty w domu podlałem teraz tak że sie przelało spodem, powoli ogarnę ile lac ale jak mówisz że to mało to już mam pewność że mało . Dzieki wielkie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 2 Lipca 2020 @Paul bo wystarczy że podlejesz więcej i po dwóch dniach podniesiesz doniczke sprawdzając czy jest lekka, wtedy nie przelejesz. Dojdziesz do tego ? A co z tą drugą roślina co dwie wyszły z pestki? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 2 Lipca 2020 @Farmerka żyje i ma się chyba ok zaczęła rosnąć ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 2 Lipca 2020 @Paul Nie będziesz próbował jej przesadzić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 3 Lipca 2020 Nie ma szans na rozdzielenie bliźniaczek syjamskich, splotły się już korzeniami. Delikatnie przesadź do większej donicy i jak nie padnie to LST w obie strony ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 3 Lipca 2020 @Bimbrownik ok tak zrobie ale to do duzych doniczek jescze nie teraz tak? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 3 Lipca 2020 @Bimbrownik wgl to mam lekki problem kupiłem doniczki 7,5l a mam teraz krysys z funduszem na dwa tygodnie i musze sobie poradzić z tym co mam , takie donice bedą małe czy bedę mógł pózniej przesadzić rośliny drugi raz i wgl właśnie kiedy je wrzucic do większych? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 3 Lipca 2020 A to auto są? Bo zapomniałam. Jak auto do 7.5l będzie okej, no i możesz już teraz przesadzać. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 3 Lipca 2020 @Farmerka nie to nie sa auto ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 3 Lipca 2020 No to troszeczkę za małe doniczki. A w jakich one są teraz doniczkach? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 3 Lipca 2020 @Farmerka teraz w takich rozsadowych nie wiem ile maja z 5cm średnicy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 3 Lipca 2020 @Paul ja bym jeszcze poczekala te 2tyg, te doniczki w których są nie są aż takie małe z tego co na zdjęciu widać, korzenie napewno jeszcze nie wychodzą. @Bimbrownik no, ale jak podrosna większe to też nie da rady? Przecież korzenie można rozdzielić i powinny iść dalej? Czy się mylę? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 3 Lipca 2020 @Farmerka zmierzyłem to srednicy mają 9 cm jak wytrzymaja dwa tyg to by git było bo bym kupił jakies 12l @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 3 Lipca 2020 @Paul 12l to może być mało, w sumie w zależności jaka roślinę planujesz, poczekaj może ktoś się jeszcze wypowie na temat przesadzania. Możesz zrobić też tak że przesadzisz teraz, a później jak zobaczysz że korzenie już się nie mieszczą to możesz po prostu postawić roślinę na doniczke z ziemią. Wtedy nie trzeba przesadzać ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 3 Lipca 2020 @Farmerka aaaa no i ok o to chodziło wczoraj czytałem troche o pojemności ale wszędzie inaczej piszą , wczoraj w sklepie widziałem grow bagi na ziemniaki 40l myślę ze takie coś by spoko było bo dobry przepływ powietrza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 3 Lipca 2020 @Paul no też mam jednego auto w tym bagu, nie zauważyłam różnicy. ? Ale teraz dużo osób w tym sadzi . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 3 Lipca 2020 Zaóważyłem tez ze mieliscie rację z podlewaniem po wczorajszym obfitym podlaniu wyraznie ruszyły. Dzięki wielkie dla was ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach