Farmerka 231 Napisano 30 Czerwca 2020 @Paul no bo pisałam kiedyś o lampie do odbioru w Leeds, ale to znajomy tam mieszka ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 30 Czerwca 2020 @Farmerka aaaa no tak oki oki , zobaczymy moze ktos podpowie google pisza kwasek, ocet i fusy z kawy ale fusy plesnieją to bankowo odpada @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 30 Czerwca 2020 @Paul A czym ty zmierzyles ph ziemi i I wody? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 30 Czerwca 2020 (edytowane) @Farmerka kupiłem na amazon jakiś tester ogrodniczy pewnie nie jest mega dokładny ale sprawdzałem w kwasku samym do herbaty i jest 4 wiec jakos jest miarodajny w pl miałem w miare konkretne akwa roślinne więc parametry wody trochę ogarniam ,też miałem twarda wodę ale do podmian filtrowałem filtrem RO destylowana woda ma pH 5,5 więc teoretycznie jak bym kupił destylowana i zmieszał z kranówką 1:1 wyjdzie cos 6,2 ale destylowana woda jest sterylna nie ma nic w sobie dla roślin więc do podlewania chyba sie nie nada Edytowane 30 Czerwca 2020 przez Paul 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 30 Czerwca 2020 @Paul no octem zbijają ph hodowcy i podlewają roślinki konopi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 30 Czerwca 2020 @Szym o widzisz powiesz gdzie to wylookałeś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 30 Czerwca 2020 @Paul jeden typek stosował, tylko małą dawkę trzeba nie pamiętam to chyba na krople się dozuje zresztą możesz przetestować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 30 Czerwca 2020 @Szym a ocet jaki spirytusowy czy organiczny? pamiętasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 30 Czerwca 2020 @Paul nie pamieta ale normalny chyba spirytusowy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 30 Czerwca 2020 Na innych forach piszą, że spirytusowy lub jabłkowy, 1ml na 1.5l wody. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 30 Czerwca 2020 @Paul Ocet spirytusowy . Kwasek cytrynowy tez mozna zastosowac, ale ocet dluzej trzyma niskie ph. @Farmerka dobrze pisze zacznij od 1ml na 1.5L wody. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 30 Czerwca 2020 @CheMsKuN troche o tym czytałem i na kilku stronach znalazłem wpis ze absolutnie nie wolno stosowac octu do podlewania roslin zabieg octem mozna wykonać min 3tyg przed wsadzeniem roślin w glebę. Hehe myślisz że jak spróbuje nic im nie będzie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 30 Czerwca 2020 Bzdura. Dzialaj. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 30 Czerwca 2020 @CheMsKuN ok dodałem ocet w twojej proporcji i widzę że będzie ok dzięki wielkie ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 2 Lipca 2020 (edytowane) Witam dzisiaj 13ty dzień w ziemii, jedna roślina ma trzeci dzień podwinięte liście do dołu myślę że może za blisko światło miałem i dlatego jedna też zaczyna mieć blade dolne liście ta w środku koło termometra. Coś zmieniać? Dziękuję Edytowane 2 Lipca 2020 przez Paul @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 2 Lipca 2020 @Paul może susze tam mają @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 2 Lipca 2020 @Paul wrzuc fotkę bez świateł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 2 Lipca 2020 No fakt że leje oszczędnie bo boję się przelać, ale raczej nie sądzę żeby było za sucho zresztą inne wyglądają normalnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 2 Lipca 2020 @Paul może jakiś mutant, poczekaj jak się rozwinie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paul 16 Napisano 2 Lipca 2020 @Tester ja to jakieś dziwne przygody mam na start jedna mutant , dwie rośliny z nasiona ,co będzie dalej :))))) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach