EneDue 446 Napisano 8 Maja 2020 Dziś pokazały się pierwsze włoski. Czy to oznacza że dziś zaczyna się kwitnienie czy dopiero kiedy zacznie się wiązać pierwszy kwiatostan? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 9 Maja 2020 Raczej już zaczyna wchodzić w ten etap @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 9 Maja 2020 @Legalize@LLBanditos dzięki. Pytam bo za dwa dni wypada mi podlewanie i nie wiem czy już użyć nawozu na kwitnienie. Póki co bez nawozów leciałem bo gleba miała pod dostatkiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 9 Maja 2020 Mi się wydaje że jak już zaczyna kwitnąć to nawozy na weg się odstawia a zmienia na flo tak jak zwykle powinno być ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 9 Maja 2020 Wstaw zdjęcia ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 9 Maja 2020 @EneDue To nie ma znaczenia czy dziewczyna sie weguje czy juz kwitnie, azot musisz podawac caly czas. Na flo w mniejszych ilosciach, ale jednak trzeba go podawac. Ziemie "gotowce" te od np. Plagron, Canna czy Bio Bizz sa mega wygodne, bo nie musisz nawozic w pierwszych powiedzmy 4-6 tyg. (w zaleznosci jak plant idzie), ale po tym okresie czasu, jesli nie zaczniesz podawac azot, to wyskacza Ci niedobory. Azot odstawil bym calkowicie dopiero w koncowej fazie flo. Jest on wtedy praktycznie nie potrzebny, i dodatkowo wydluza faze kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 9 Maja 2020 Dzięki chlopaki@CheMsKuN @Legalize@LLBanditos . W "burzy kwiatow" jest azot w ilości niedużej a zoemia którą mam zapewnia dalej podstawy bo liście są ładne ciemnozielone. @Seba691 zdjecia wrzucam co poniedziałek czyli co tydzień bo nie chcę niepotrzebnie zawracać głowy. A włoski się pojawiają tylko zastanawia mnie czy już mogę zacząć lać na kwitnienie nawozu. Nie jestem z tych co faszerują krzaki nawozami aż zaczną świecić w ciemności @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 9 Maja 2020 @EneDue To dobrze ze nie spieszy Ci sie z nawozami, poczekaj tydz, i lej im ta burze kwiatow. @EneDue @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 9 Maja 2020 Dzięki @CheMsKuN w poniedziałek wrzucę fotkę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 11 Maja 2020 Siemano. Minął kolejny tydzień. Roślina ma 5 tygodni zaczęła wiązać kwiatostany. Dalej panel mi nie przyszedł, wkurzam się gosc powiedział że na środę będzie... Na razie te kwiatki to tylko pojedyncze dzyndzelki ale jestem dobrej wiary 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Maja 2020 Ładne panienki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 11 Maja 2020 @EneDue Dziewczyny nie sa powyciagane, czyli ze panel wega ogarnia. Na flo. potrzebujesz jednak wiecej mocy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 11 Maja 2020 @CheMsKuN no fajnie że ta lampka dała radę ale gdyby to nie był automat to bym cienko miał. Lampka dobrze świeci jak widać ale tylko na małej powierzchni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 11 Maja 2020 10 minut temu, EneDue napisał: @CheMsKuN no fajnie że ta lampka dała radę ale gdyby to nie był automat to bym cienko miał. Uwierz mi sezony sa mega proste w uprawie, i dodatkowo uprawiasz je bezstresowo, nie goni Cie czas bo to Ty decydujesz kiedy konczy sie weg a zaczyna flo. Dodatkowo daja wiekszy plon, masz czas na trening no i palenie jest generalnie mocniejsze (wiadomo zalezy od odmiany). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 11 Maja 2020 @CheMsKuN wiem właśnie. U mnie problem jedynie z wielkością boxa i póki co tą małą lampką. Przyjdzie niedługo panel to zbuduje większego boxa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 11 Maja 2020 @EneDue Swiatlem sie nie przejmuj, przyjdzie to bedzie. Narazie Twoj panel ogarnia sytuacje, a do zaawansowanego flo, gdzie trzeba sensownie swiecic jeszcze daleko. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paczka12 19 Napisano 11 Maja 2020 Wybaczcie, że się tu wtrącę z pytaniem o mój grow, ale czytam Wasze wypowiedzi o lampach i zacząłem się zastanawiać... Jestem z moimi pannami na podobnym etapie i stale świece im żarówkami LED 2700k 2450lm (2 sztuki) box 32x32. Na flo muszę teraz zmienić żarówki, czy te dadzą radę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 11 Maja 2020 @Paczka12 od biedy wystarczy. Na tą powierzchnię potrzeba ok 3000 lumenów więc masz takie minimum, o ile Ci krzak duży nie urośnie. Na pewno się nie obrazi jak dasz więcej. W pcboxach ludzie po 2 twistery mają i rośnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paczka12 19 Napisano 11 Maja 2020 @Wentyl Mam prawie 5000 lm więc mam nadzieję, że styknie. Barwa światła na flo cieplejsza czy zimniejsza? Może jakąś zimniejszą, a słabszą żarówkę gdzieś w domu mam to mogę kosztem lumenów zmienić ;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 11 Maja 2020 @Paczka12 Barwa światła na flo ciepla np. 3200k. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach