zwiezak966 52 Napisano 8 Marca 2022 ile wody lać roślince, która ma 25 dni ? I co jaki okres czasu ? Do tej pory lałem 300ml co 2dni ale to chyba za dużo. Temperatura w dzień ok. 22-23 stopni, wilgotność 50% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość rastabob Napisano 8 Marca 2022 BIOTABS GUERRILLA TABS - kiedy stosować ile na małą doniczke i kiedy przesadzać rośline 18 dniowa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 8 Marca 2022 @zwiezak966 zależy lej raz a dobrze żeby nie było zbyt mokro i sucho @rastabob 4 tabletki na 10 l gleby, jak roślina tego potrzebuje, bo jak dobrze wygląda ma dobry kolor liści to nie trzeba lub mniejszą dawkę Przesadzać możesz już jak ma 18 dni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość rastabob Napisano 14 Marca 2022 po 2 tygodniach stosowac te biotabsy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 14 Marca 2022 @rastabob zależy od gleby @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość rastabob Napisano 14 Marca 2022 gleba uniwersalna mieszanka z perlitem wiem ze uniwersalna gleba to lipa ale sa szanse ze wniej cos zakwitnie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 15 Marca 2022 @rastabob są, nawozy się dodaje jak roślina tego potrzebuje po 3 tygodniach można było by dodać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Green_kid 0 Napisano 25 Czerwca 2022 Cześć mam takie pytanie planuje zakup pomy i pojemnika 40l planuje zastosować kropelkowy system nawadniania i teraz tak czy jeśli wyrównam poziom ph wody w pojemniku i zostaiwe go na dłuższy czas (podczas chodzenia pompy) to czy ph będzie takie samo czy z czasem będzie zmieniało wartość trochę ciężko mam podlewać to i dlatego wolę jakoś uprościć ewentualnie co byście zaproponowali żebym mógł użyć zainstalować żeby doglądać co drugi dzień bez starchu że coś się stanie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 25 Czerwca 2022 @Green_kid kranówka może się odrobinę zmieniać. Wodę z filtra RO jest łatwiej utrzymać w zakresie żądanym. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smoke-weed 19 Napisano 29 Grudnia 2022 W dniu 26/02/2020 o 13:55, doominik napisał: @HolenderskiGrower to jest jeden z trio bazy nawozów. Ja ich używam i serio pH jest mega stabilne. Jedynie jak dodaje silikonu, to muszę dodać pH down. Zaczyna się tak 6,6 po napełnieniu zbiornika i powoli spada-do 6,0 dosyć szybko, potem tak się trzyma i na koniec tygodnia mam 5,7, czyli idealnie dla hydro. Niestety tanie nie są, ale jedyne, które mogę zostawić na cały tydzień i poprosić kogoś o uzupełnienie zostawiając tylko wodę i odmierzone nawozy. Inna sprawa, to że AN robi nawozy konkretnie do naszych roślinek. Dominik, czy stosujesz w swojej uprawie sztywne ph na okreslonym poziomie np6.0 czy nim manipulujesz ? Stad moje pytanie, bo pewne pierwiastki wchlaniaja sie na okreslonym poziomie ph. Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Grudnia 2022 Hey grupo! Od kiedy mogę stosować terra grow?roślinki 3dzien od wyjścia. Nie mam innych nawozów. Mam coś z tej firmy na kwitnienie. Może polecicie jakieś tabsy w ziemię niedrogie?pierwsza uprawa, nie chce zaraz czegoś zepsuć... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 30 Grudnia 2022 2 godziny temu, vego1989 napisał: Od kiedy mogę stosować terra grow?roślinki 3dzien od wyjścia jak masz nową glebę to po 2-3 tygodniach, czasami dłużej zależy od gleby 2 godziny temu, vego1989 napisał: Może polecicie jakieś tabsy w ziemię niedrogie bio tabs @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 1 Stycznia 2023 @Smoke-weed jak wlewam wodę i zawody to pH mam około 5.8, potem samo stopniowo się podnosi-przeważnie przez 5-7 dni dochodzi do 6,3 i wtedy wymieniam wodę tak czy siak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomkonl 0 Napisano 5 Stycznia 2023 Siemanko. Mam pytanko, czy można mieszać Biobizz Topmax (organiczny) z Plagron Pk 13/14 (mineralny) w jednej zupie czy podlewać na przemian? Plant na 3tyg flo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GartenKrone 1 Napisano 7 Stycznia 2023 Witam, zaczynam swoją przygodę z growboxem i dzisiaj zakupiłem dwa nawozy jeden dla roślin zielonych a drugi do kwitnących,mógłby ktoś zerknąć czy będą odpowiednie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 7 Stycznia 2023 @GartenKrone to organiczne? przejdzie lepiej coś niż nic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GartenKrone 1 Napisano 7 Stycznia 2023 Nie mam pojęcia czy organiczny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubert2020 119 Napisano 18 Marca 2023 Siema chłopaki mam pytanie moje maleństwa maja 7 dzień i producent Canna przewiduje nawozy takie Terra Vega Rhizotonic Cannaazym te dwa będę zapodawal w niskich dawkach tylko chodzi mi Terra Vega czy tez zapodawac i czy nawozy leje się przy wl lampie czy przy wył czy jest to obojętne ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enox 17 Napisano 22 Kwietnia 2023 Aktualnie mam biobizz bloom/topmax/fish-mix/calmag, plagron pk13-14 i biobizz ph-. Teraz pytanie co powinienem dokupić? Zastanawiam się nad kilkoma produktami biobizz bioheaven/grow i mam kilka pytan. Cena za bioheaven jest wysoka, a czy istnieje jakaś alternatywa? Czy tak naprawdę jest potrzebny? Mikroryza? Co to? Po co to? I czy warto się w to bawić? Jak będę miał jeszcze pytania to dopisze :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 22 Kwietnia 2023 5 godzin temu, enox napisał: Mikroryza? Co to? Po co to? I czy warto się w to bawić? Mikoryza to zjawisko współżycia roślin z grzybami. Według mnie warto 5 godzin temu, enox napisał: Cena za bioheaven jest wysoka, a czy istnieje jakaś alternatywa? Czy tak naprawdę jest potrzebny? nie jest potrzebny, jest dużo różnych stymulatorów np. Canna Boost @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach